La Place opent vernieuwde foodconcept in HEMA-winkel Hilversum
Formulenieuws - La Place opende donderdag het volledig gerestylde foodconcept in de nieuwe HEMA in Hilversum. Het is de eerste La Place-locatie van een serie van vier die als pilotlocaties bij de HEMA worden neergezet. De tweede locatie wordt over twee weken geopend in Alkmaar.
Op deze locatie niet het bekende La Place-buffet, maar een food- en barista bar, waar bestellingen worden opgenomen, die ter plekke vers worden bereid. Ook kunnen gasten in het restaurant via een QR-code een bestelling plaatsen, direct afrekenen en de bestelling aan tafel ontvangen.
Het nieuwe restaurant, met 160 zitplaatsen, bezorgt gasten een andere foodbeleving dan in het traditionele La Place-concept. De bekende gerechten en broodjes zijn nog wel verkrijgbaar maar doordat de ingrediënten voor de gasten zichtbaar zijn en de producten in het zicht worden samengesteld is de presentatie in de vitrine en de beleving toch anders. Producten die besteld kunnen worden zijn plaatpizza’s met bijvoorbeeld zalm, kip of gegrilde groenten, en vegetarische pita’s met falafel of paprika en feta. Maar ook het aanbod in zelf gemaakte drinks is breed. Schermen boven de modulair samengestelde units communiceren duidelijk het aanbod.
Verhalen
La Place wil in het nieuwe concept vooral meer aandacht besteden aan de verhalen achter de producten en laten zien dat er duurzaam wordt gewerkt. De paddenstoelen uit de ragout van La Place worden bijvoorbeeld gekweekt op 'circulaire koffiedrab', en overgebleven croissants worden gebruikt in een huisgemaakte bread pudding. Maar er zijn meer producten die worden hergebruikt, zoals het overgebleven fruit dat in de lemonades wordt verwerkt. Om ook bij de ingrediënten zo min mogelijk waist te hebben worden die efficiënt voor meerdere gerechten ingezet. Uiteindelijk wil La Place op die manier naar een werkwijze die zero waist geeft.
HEMA-counter
Naast het La Place-restaurant op de eerste etage is ook de foodcourt van HEMA op de begane grond bij de ingang vernieuwd. De klassiekers van HEMA, zoals de tompouce, de taarten en de rookworst hebben hier duidelijk een eigen podium gekregen. Nieuw is de afdeling Schepkoek waar mensen zelf koekjes kunnen scheppen, die vervolgens in hervulbare potten kunnen worden meegenomen. Dze potten zijn ook terug te vinden in het koekschap. Ook 0.0% heeft een eigen hoekje gekregen in bieren in wijnen.
(Binnenkort meer over de nieuwe La Place-locatie binnen HEMA in de print-editie van @FoodClicks. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
‘HEMA populairste keten voor koffie en lunch’
Onderzoek – HEMA is de populairste keten voor koffie en lunch in Nederland. Nederlanders halen ruim een kwart (27%) van de bestellingen af bij koffie- en lunchketens. De locatie vormt de belangrijkste keuzereden. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.
Lees berichtLa Place heropent op nieuwe locatie vliegveld Madrid Barajas
Formulenieuws - La Place, de Nederlandse foodserviceformule, heeft een nieuwe locatie gekregen op het vliegveld Madrid Barajas. Terminal T4 heeft een aanpassing ondergaan om de groeiende aantallen reizigers op de luchthaven nu en in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn. Als onderdeel van de renovatie heeft La Place een nieuwe vestiging geopend in de terminal.
Lees berichtOmzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen
Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.
Lees berichtOnverkocht La Place brood wordt Borrelbrood bij Jumbo Foodmarkt
Voedselverspilling – Jumbo introduceert tijdens de Verspillingsweek iets nieuws: Borrelbrood. Het gaat om onverkocht La Place brood van de vorige dag dat wordt belegd in de keukens van Jumbo Foodmarkten en vervolgens alsnog wordt verkocht.
Lees bericht50% minder voedselafval bij Vermaat in 2027 met Orbi’s
Voedselverspilling - Vermaat gaat op grote schaal de strijd aan tegen voedselverspilling. Onderdeel van die aanpak is de inzet van de technologie van Orbisk, de zogenaamde Orbi. De voedsel verspilling moet met deze slimme technologie in 2027 met 50% zijn teruggebracht.
Lees berichtStart vernieuwing HEMA-winkels op negen NS-stations
Formulenieuws - HEMA en NS hebben een overeenkomst getekend voor de verlenging van de winkels op negen grote stations. Deze overeenkomst geldt voor een periode van zeven jaar. Als onderdeel van de verlening worden de locaties aangepast met elementen uit de vier pilot-winkels zoals HEMA die begin dit jaar opende.
Lees bericht