La Place opent vernieuwde foodconcept in HEMA-winkel Hilversum


Overzichtelijk, rustig, transparant, natuurlijk de counter straalt precies uit wat La Place wil zijn.

Formulenieuws - La Place opende donderdag het volledig gerestylde foodconcept in de nieuwe HEMA in Hilversum. Het is de eerste La Place-locatie van een serie van vier die als pilotlocaties bij de HEMA worden neergezet. De tweede locatie wordt over twee weken geopend in Alkmaar.

Op deze locatie niet het bekende La Place-buffet, maar een food- en barista bar, waar bestellingen worden opgenomen, die ter plekke vers worden bereid. Ook kunnen gasten in het restaurant via een QR-code een bestelling plaatsen, direct afrekenen en de bestelling aan tafel ontvangen.

Het nieuwe restaurant, met 160 zitplaatsen, bezorgt gasten een andere foodbeleving dan in het traditionele La Place-concept. De bekende gerechten en broodjes zijn nog wel verkrijgbaar maar doordat de ingrediënten voor de gasten zichtbaar zijn en de producten in het zicht worden samengesteld is de presentatie in de vitrine en de beleving toch anders. Producten die besteld kunnen worden zijn plaatpizza’s met bijvoorbeeld zalm, kip of gegrilde groenten, en vegetarische pita’s met falafel of paprika en feta. Maar ook het aanbod in zelf gemaakte drinks is breed. Schermen boven de modulair samengestelde units communiceren duidelijk het aanbod.

Verhalen

La Place wil in het nieuwe concept vooral meer aandacht besteden aan de verhalen achter de producten en laten zien dat er duurzaam wordt gewerkt. De paddenstoelen uit de ragout van La Place worden bijvoorbeeld gekweekt op 'circulaire koffiedrab', en overgebleven croissants worden gebruikt in een huisgemaakte bread pudding. Maar er zijn meer producten die worden hergebruikt, zoals het overgebleven fruit dat in de lemonades wordt verwerkt. Om ook bij de ingrediënten zo min mogelijk waist te hebben worden die efficiënt voor meerdere gerechten ingezet. Uiteindelijk wil La Place op die manier naar een werkwijze die zero waist geeft.

HEMA-counter

Naast het La Place-restaurant op de eerste etage is ook de foodcourt van HEMA op de begane grond bij de ingang vernieuwd. De klassiekers van HEMA, zoals de tompouce, de taarten en de rookworst hebben hier duidelijk een eigen podium gekregen. Nieuw is de afdeling Schepkoek waar mensen zelf koekjes kunnen scheppen, die vervolgens in hervulbare potten kunnen worden meegenomen. Dze potten zijn ook terug te vinden in het koekschap. Ook 0.0% heeft een eigen hoekje gekregen in bieren in wijnen.

(Binnenkort meer over de nieuwe La Place-locatie binnen HEMA in de print-editie van @FoodClicks. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)

Bron: @FoodClicks

Horecamanager Larissa Hoes en Managing Director van La Place Alice Theunissen (l.) openden de nieuwe La Place in aanwezigheid van CEO Ton van Veen en Colette Cloosterman-van Eerd van Jumbo, La Place en deels mede-eigenaar van HEMA
Schermen met het menu maken de keuze eenvoudig
Alles wordt in het zicht bereid
De kruiden worden in een kas gekweekt
Nog geen orderkiosk, maar een informatiescherm
De vernieuwde HEMA-counter, met duidelijk en herkenbare modules
De schepkoek is nieuw bij HEMA
De klassiekers, zoals de rookworsten en soepen hebben een eigen podium gekregen
De foodcounter is inpandig en direct bij de ingang gevestigd in Hilversum

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

HEMA opent twee locaties met vernieuwde foodconcepten

Formulenieuws – Naast de nieuwe HEMA-locaties met de vernieuwde HEMA-foodcourt en de vernieuwende La Place-vestigingen in Hilversum en Alkmaar, opende de winkelketen onlangs ook een tweetal locaties met daarin het eigen foodcourt en een nieuwe opzet van het restaurant. Dat gaat om de locaties Voorburg en Assen.

Lees bericht


La Place opent in Efteling als Oosterse Kashba

Formulenieuws – Het is de grootste locatie van La Place, en meteen ook de duurste. Exploitant Vermaat heeft samen met attractiepark Efteling en La Place een waar ‘foodpaleis’ neergezet in de sfeer van Sinbad de Zeeman uit de verhalen van 1001-nacht. Het nieuwe restaurant, dat onder de naam Kashba wordt geïntroduceerd, kent naast het gebruikelijke La Place-assortiment ook een aantal...

Lees bericht

La Place opent ook tweede vernieuwde locatie binnen HEMA

Formulenieuws – Na Hilversum opende aan de Langestraat 72 in Alkmaar La Place donderdag de tweede vestiging van het vernieuwde restaurantconcept in een Hema. Op deze locatie van La Place geen buffet, maar een food- en barista bar, waar bestellingen worden opgenomen en ter plekke vers worden bereid. Ook kunnen gasten in het restaurant via een QR-code een bestelling plaatsen, direct afrekenen...

Lees bericht

La Place introduceert nieuw foodconcept bij HEMA

Formulenieuws - La Place introduceert een nieuw foodconcept in twee vernieuwde HEMA winkels in Hilversum en Alkmaar. In dit nieuwe concept lopen de gasten niet langs een buffet, maar kunnen zij direct bestellen bij een food- of barista bar, waar de bestelling ter plekke vers wordt bereid. De nieuwe vestigingen worden op donderdag 23 maart in Hilversum en op 6 april in...

Lees berichtLa Place de Efteling krijgt complete make-over

Formulenieuws - La Place gaat samen met exploitant Vermaat de La Place-vestiging op attractiepark de Efteling volledig verbouwen. Het restaurant krijgt een complete make-over en transformatie. Zowel interieur als exterieur wordt aangepast en krijgt een oriëntaalse look en feel passend het thema van het gebied, ‘De Wereld van Sindbad’.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid