La Place opent vernieuwde foodconcept in HEMA-winkel Hilversum


Overzichtelijk, rustig, transparant, natuurlijk de counter straalt precies uit wat La Place wil zijn.

Formulenieuws - La Place opende donderdag het volledig gerestylde foodconcept in de nieuwe HEMA in Hilversum. Het is de eerste La Place-locatie van een serie van vier die als pilotlocaties bij de HEMA worden neergezet. De tweede locatie wordt over twee weken geopend in Alkmaar.

Op deze locatie niet het bekende La Place-buffet, maar een food- en barista bar, waar bestellingen worden opgenomen, die ter plekke vers worden bereid. Ook kunnen gasten in het restaurant via een QR-code een bestelling plaatsen, direct afrekenen en de bestelling aan tafel ontvangen.

Het nieuwe restaurant, met 160 zitplaatsen, bezorgt gasten een andere foodbeleving dan in het traditionele La Place-concept. De bekende gerechten en broodjes zijn nog wel verkrijgbaar maar doordat de ingrediënten voor de gasten zichtbaar zijn en de producten in het zicht worden samengesteld is de presentatie in de vitrine en de beleving toch anders. Producten die besteld kunnen worden zijn plaatpizza’s met bijvoorbeeld zalm, kip of gegrilde groenten, en vegetarische pita’s met falafel of paprika en feta. Maar ook het aanbod in zelf gemaakte drinks is breed. Schermen boven de modulair samengestelde units communiceren duidelijk het aanbod.

Verhalen

La Place wil in het nieuwe concept vooral meer aandacht besteden aan de verhalen achter de producten en laten zien dat er duurzaam wordt gewerkt. De paddenstoelen uit de ragout van La Place worden bijvoorbeeld gekweekt op 'circulaire koffiedrab', en overgebleven croissants worden gebruikt in een huisgemaakte bread pudding. Maar er zijn meer producten die worden hergebruikt, zoals het overgebleven fruit dat in de lemonades wordt verwerkt. Om ook bij de ingrediënten zo min mogelijk waist te hebben worden die efficiënt voor meerdere gerechten ingezet. Uiteindelijk wil La Place op die manier naar een werkwijze die zero waist geeft.

HEMA-counter

Naast het La Place-restaurant op de eerste etage is ook de foodcourt van HEMA op de begane grond bij de ingang vernieuwd. De klassiekers van HEMA, zoals de tompouce, de taarten en de rookworst hebben hier duidelijk een eigen podium gekregen. Nieuw is de afdeling Schepkoek waar mensen zelf koekjes kunnen scheppen, die vervolgens in hervulbare potten kunnen worden meegenomen. Dze potten zijn ook terug te vinden in het koekschap. Ook 0.0% heeft een eigen hoekje gekregen in bieren in wijnen.

(Binnenkort meer over de nieuwe La Place-locatie binnen HEMA in de print-editie van @FoodClicks. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)

Bron: @FoodClicks

Horecamanager Larissa Hoes en Managing Director van La Place Alice Theunissen (l.) tijdens de opening van de nieuwe La Place in de HEMA-locatie in Hilversum in aanwezigheid van CEO Ton van Veen en Colette Cloosterman-van Eerd van Jumbo, Deze locatie sluit binnenkort
Schermen met het menu maken de keuze eenvoudig
Alles wordt in het zicht bereid
De kruiden worden in een kas gekweekt
Nog geen orderkiosk, maar een informatiescherm
De vernieuwde HEMA-counter, met duidelijk en herkenbare modules
De schepkoek is nieuw bij HEMA
De klassiekers, zoals de rookworsten en soepen hebben een eigen podium gekregen
De foodcounter is inpandig en direct bij de ingang gevestigd in Hilversum

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Ton van Veen (Jumbo): ‘Meer klanten voorbode van hernieuwde groei’

Formulenieuws - Jumbo maakte vanochtend cijfers bekend over het eerste halfjaar, waarbij topman Ton van Veen tevens terugblikte op de eerste zes maanden van dit jaar, maar ook een perspectief schetst voor de nabije toekomst. De omzet steeg in het eerste halfjaar met een procentje, terwijl het marktaandeel vrijwel onveranderd uitkwam op 21%.

Lees bericht




Samenwerking HEMA en La Place eindigt in augustus

Formulenieuws – De La Place restaurants in de HEMA locaties in Hilversum en Alkmaar zullen per week 33 en 34 hun deuren sluiten. De sluiting in de eerste helft van augustus is het gevolg van de voorgenomen verzelfstandiging van La Place. De La Place-producten blijven wel beschikbaar voor de klanten van Jumbo. Ook de verskeukens bij de Jumbo supermarkten blijven in hun huidige...

Lees bericht


La Place lanceert campagne met tv-kok Nick Toet

Formulenieuws - In samenwerking met Nick Toet, bekend als kok en tv-presentator, gaat foodserviceformule La Place op pad om Nederland te inspireren om te kiezen voor gezond en beter eten. Daarvoor wordt een Good Truck ingezet, die voor zien is van verse kruiden en groenten.

Lees bericht

Restaurantketen La Place verder als zelfstandige organisatie

Formulenieuws – Het hing al een tijdje in de lucht, maar maandag is bekendgemaakt dat La Place, onderdeel van Jumbo, verder gaat als zelfstandige organisatie. Na een strategische heroverweging heeft Koninklijke Jumbo Food Groep de intentie om de activiteiten van de foodserviceformule onder te brengen in een zelfstandige joint venture met Koninklijke Jumbo Food Groep en Vermaat als beoogd aandeelhouders.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid