La Vie introduceert varkensvlees-vrije bacon en spekjes


In Haarlem startte La Vie gelijk een campagne na het 'vleesverbod' in publieke ruimte

Introductie - De vegan vleesproducent La Vie lanceert een nieuw soort bacon en spekjes op de Nederlandse markt. Het Franse merk ontwikkelde een plantaardig recept dat zowel de smaak, het uiterlijk als de textuur van varkensspek nabootst.

Het vet van spek is essentieel voor de smaak en zorgt er tegelijkertijd voor dat het een moeilijk soort vlees is om na te maken. La Vie richtte zich daarom eerst op de ontwikkeling van een recept voor plantaardig vet waar het merk uiteindelijk patent op verkreeg. Volgens een onderzoek van Technisens Institute (juni 2022) vond 55% van de respondenten La Vie bacon net zo goed of zelfs beter dan dierlijk spek. Met de plantaardige bacon en spekjes wil La Vie de consument, van veganisten tot carnivoren, een gelijkwaardig alternatief bieden die milieuvriendelijker en gezonder is, zonder het plezier van lekker vlees eten op te hoeven geven.

Voedingsstoffen

De bacon en spekjes zijn de eerste twee producten die La Vie plantaardig heeft gemaakt. Het merk wist dit te ontwikkelen met in totaal slechts zeven ingrediënten met GMO-vrije soja als basis. De producten bevatten 60% minder vet, 11 keer minder verzadigd vet, 33% minder calorieën en 15 keer meer vezels dan spek van varkensvlees.

La Vie

La Vie is een Franse start-up, opgericht door Nicolas Schweitzer en Vincent Poulich.

Bron: La Vie/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid