La Vie introduceert varkensvlees-vrije bacon en spekjes
.png)
Introductie - De vegan vleesproducent La Vie lanceert een nieuw soort bacon en spekjes op de Nederlandse markt. Het Franse merk ontwikkelde een plantaardig recept dat zowel de smaak, het uiterlijk als de textuur van varkensspek nabootst.
Het vet van spek is essentieel voor de smaak en zorgt er tegelijkertijd voor dat het een moeilijk soort vlees is om na te maken. La Vie richtte zich daarom eerst op de ontwikkeling van een recept voor plantaardig vet waar het merk uiteindelijk patent op verkreeg. Volgens een onderzoek van Technisens Institute (juni 2022) vond 55% van de respondenten La Vie bacon net zo goed of zelfs beter dan dierlijk spek. Met de plantaardige bacon en spekjes wil La Vie de consument, van veganisten tot carnivoren, een gelijkwaardig alternatief bieden die milieuvriendelijker en gezonder is, zonder het plezier van lekker vlees eten op te hoeven geven.
Voedingsstoffen
De bacon en spekjes zijn de eerste twee producten die La Vie plantaardig heeft gemaakt. Het merk wist dit te ontwikkelen met in totaal slechts zeven ingrediënten met GMO-vrije soja als basis. De producten bevatten 60% minder vet, 11 keer minder verzadigd vet, 33% minder calorieën en 15 keer meer vezels dan spek van varkensvlees.
La Vie
La Vie is een Franse start-up, opgericht door Nicolas Schweitzer en Vincent Poulich.
Bron: La Vie/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Plantaardig baconmerk La Vie wil vaart maken in Nederland
Introductie - Het plantaardige bacon merk La Vie richt haar pijlen nu ook op de Nederlandse markt. Het van oorsprong Franse foodmerk introduceerde het product eind 2022 in Nederland, maar wil nu vaart maken met de plantaardige transitie.
Lees bericht