‘Laat ondernemers verantwoord en veilig ondernemen’


Horeca en andere winkels kunnen veilig open volgens diverse gemeenten

Actie - Geef ondernemers de ruimte om op een verantwoorde en veilige manier te ondernemen. Dat schrijven de colleges van burgemeester en wethouders in Ede en Wageningen aan minister president Mark Rutte.

Ede en wageningen staan als gemeenten niet alleen, ook buurgemeente Barneveld heeft aangedrongen bij het kabinet te versoepelen. En er zijn meer gemeenten die oproepen om de mogelijkheden voor de horeca en winkels te verruimen. Het kabinet neemt deze week daarover een besluit en maakt de mogelijk nieuwe coronamaatregelen vrijdag bekend. Gemeenten krijgen steeds meer signalen dat ondernemers in de retail, horeca, sport en cultuursector op hun tandvlees lopen.

Veilig ondernemen

B&W van de gemeente Ede en Wageningen zien de levendigheid en de toekomst van de centra in gevaar komen. De colleges zijn ervan overtuigd dat ondernemers in staat zijn om met de nodige maatregelen veilig te ondernemen: “We zien dat ondernemers veel hebben gedaan om de veiligheid voor medewerkers en bezoekers te waarborgen. We roepen het kabinet op dit nadrukkelijk mee te wegen bij hun besluit over de coronamaatregelen later deze week: geef ondernemers de ruimte om te ondernemen”.

Compensatie

Daarnaast roepen de bestuurders in Wageningen en Ede op ondernemers beter en ruimhartiger te compenseren: “Als het kabinet van mening is dat de maatregelen verlengd moeten worden, moeten ondernemers voldoende gecompenseerd worden. Dat gebeurt nu onvoldoende en draagt ook bij aan de negatieve spiraal. De rek is er ook financieel uit”.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Studenten organiseren Colourfull Lunch voor de horeca

Actie – Studenten van het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland hebben met een lunch aandacht gevraagd voor de problemen in de horeca. Met de Colourfull Lunch wilden zij de aandacht vestigen op het werken in de horeca in het algemeen en het tekort aan personeel en de horeca-opleidingen in het bijzonder.

Lees bericht


KHN wil deze week duidelijkheid heropening horeca

Heropening - Nu er steeds meer geluiden komen vanuit gemeenten en maatschappij over de mogelijkheden de horeca te heropenen, roept Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het kabinet op om nog deze week de horecasector duidelijkheid te geven over heropening.

Lees bericht

Supermarkten zien omzet ook in 2021 toenemen

Supermarkt – In 2021 hebben de Nederlandse supermarkten €44.6 miljard omzet gedraaid. Dit is weliswaar een lichte daling van -0.2%, echter door de extra 53e week in 2020, had 2021 één week minder. Gecorrigeerd voor deze extra week zou de groei +1.7% zijn geweest.

Lees bericht

Horeca vraagt in spoedoverleg nogmaals om versoepelingen

Actie - Brancheorganisaties in de horeca hebben tijdens een spoedoverleg met minister van Economische Zaken Micky Adriaansens grote zorgen geuit over de situatie die nu ontstaat in de samenleving. Horecaondernemers zijn woedend dat de maatregelen voor onder meer winkels waarschijnlijk worden versoepeld, maar voor horeca niet.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid