‘Laat ondernemers verantwoord en veilig ondernemen’
_1024_768_90.jpg)
Actie - Geef ondernemers de ruimte om op een verantwoorde en veilige manier te ondernemen. Dat schrijven de colleges van burgemeester en wethouders in Ede en Wageningen aan minister president Mark Rutte.
Ede en wageningen staan als gemeenten niet alleen, ook buurgemeente Barneveld heeft aangedrongen bij het kabinet te versoepelen. En er zijn meer gemeenten die oproepen om de mogelijkheden voor de horeca en winkels te verruimen. Het kabinet neemt deze week daarover een besluit en maakt de mogelijk nieuwe coronamaatregelen vrijdag bekend. Gemeenten krijgen steeds meer signalen dat ondernemers in de retail, horeca, sport en cultuursector op hun tandvlees lopen.
Veilig ondernemen
B&W van de gemeente Ede en Wageningen zien de levendigheid en de toekomst van de centra in gevaar komen. De colleges zijn ervan overtuigd dat ondernemers in staat zijn om met de nodige maatregelen veilig te ondernemen: “We zien dat ondernemers veel hebben gedaan om de veiligheid voor medewerkers en bezoekers te waarborgen. We roepen het kabinet op dit nadrukkelijk mee te wegen bij hun besluit over de coronamaatregelen later deze week: geef ondernemers de ruimte om te ondernemen”.
Compensatie
Daarnaast roepen de bestuurders in Wageningen en Ede op ondernemers beter en ruimhartiger te compenseren: “Als het kabinet van mening is dat de maatregelen verlengd moeten worden, moeten ondernemers voldoende gecompenseerd worden. Dat gebeurt nu onvoldoende en draagt ook bij aan de negatieve spiraal. De rek is er ook financieel uit”.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Kop is er af bij HorecaEvenTT in WTC Expo Leeuwarden
Vakbeurzen - De kop is er af bij HorecaEventt in Leeuwarden in WTC Expo. Bijna 500 exposanten presenteren nog tot en met woensdag hun producten en concepten. De horecabeurs in het noorden trekt traditioneel altijd veel ondernemers van de Waddeneilanden.
Lees berichtING gematigd positief over horeca in 2025
Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 3%, gematigd positief. Dankzij een verbeterde koopkracht en ‘gewenning’ aan de hogere prijzen geeft de consument dit jaar volgens de bank weer meer uit in de horeca dan in 2024.
Lees berichtBroekhuyzen Horecagroothandel nu officieel Bidfood Noordwijkerhout
Groothandel – Broekhuyzen Horecagroothandel in Noordwijkerhout is zaterdag 25 januari officieel geïntegreerd in Bidfood Noordwijkerhout. Dat heeft de groothandel laten weten.
Lees berichtJan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X
Introductie – Wagyu rundvlees behoort tot de meest exclusieve vleessoorten. Het vlees is daardoor meestal alleen verkrijgbaar bij de exclusieve restaurants. Jan Zandbergen Group in Veenendaal introduceert nu EKO Wagyu X rundvlees uit Australië dat ook voor de reguliere horeca betaalbaar is.
Lees berichtHorecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers
Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.
Lees berichtHoreca moet scherper kijken naar logistieke kosten
Analyse - Horecaondernemers kunnen het zich niet langer permitteren logistieke kosten te negeren. De kosten voor logistiek nemen de komende jaren naar verwachting fors toe en horecaondernemers betalen daarvoor ongemerkt een hoge prijs. Dat schrijft het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een gezamenlijke verklaring met Topsector Logistiek.
Lees bericht