‘Laat ondernemers verantwoord en veilig ondernemen’


KvK verwacht meer faillissementen door te lage omzetten en hoge schulden

Actie - Geef ondernemers de ruimte om op een verantwoorde en veilige manier te ondernemen. Dat schrijven de colleges van burgemeester en wethouders in Ede en Wageningen aan minister president Mark Rutte.

Ede en wageningen staan als gemeenten niet alleen, ook buurgemeente Barneveld heeft aangedrongen bij het kabinet te versoepelen. En er zijn meer gemeenten die oproepen om de mogelijkheden voor de horeca en winkels te verruimen. Het kabinet neemt deze week daarover een besluit en maakt de mogelijk nieuwe coronamaatregelen vrijdag bekend. Gemeenten krijgen steeds meer signalen dat ondernemers in de retail, horeca, sport en cultuursector op hun tandvlees lopen.

Veilig ondernemen

B&W van de gemeente Ede en Wageningen zien de levendigheid en de toekomst van de centra in gevaar komen. De colleges zijn ervan overtuigd dat ondernemers in staat zijn om met de nodige maatregelen veilig te ondernemen: “We zien dat ondernemers veel hebben gedaan om de veiligheid voor medewerkers en bezoekers te waarborgen. We roepen het kabinet op dit nadrukkelijk mee te wegen bij hun besluit over de coronamaatregelen later deze week: geef ondernemers de ruimte om te ondernemen”.

Compensatie

Daarnaast roepen de bestuurders in Wageningen en Ede op ondernemers beter en ruimhartiger te compenseren: “Als het kabinet van mening is dat de maatregelen verlengd moeten worden, moeten ondernemers voldoende gecompenseerd worden. Dat gebeurt nu onvoldoende en draagt ook bij aan de negatieve spiraal. De rek is er ook financieel uit”.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



ING gematigd positief over horeca in 2025

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 3%, gematigd positief. Dankzij een verbeterde koopkracht en ‘gewenning’ aan de hogere prijzen geeft de consument dit jaar volgens de bank weer meer uit in de horeca dan in 2024.

Lees bericht


Jan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X

Introductie – Wagyu rundvlees behoort tot de meest exclusieve vleessoorten. Het vlees is daardoor meestal alleen verkrijgbaar bij de exclusieve restaurants. Jan Zandbergen Group in Veenendaal introduceert nu EKO Wagyu X rundvlees uit Australië dat ook voor de reguliere horeca betaalbaar is.

Lees bericht


Horecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers

Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.

Lees bericht

Horeca moet scherper kijken naar logistieke kosten

Analyse - Horecaondernemers kunnen het zich niet langer permitteren logistieke kosten te negeren. De kosten voor logistiek nemen de komende jaren naar verwachting fors toe en horecaondernemers betalen daarvoor ongemerkt een hoge prijs. Dat schrijft het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een gezamenlijke verklaring met Topsector Logistiek.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid