Landelijke Week voor de Gezonde Jeugd van start


Diverse activiteiten zijn er in de Week voor de Gezonde Jeugd

Actieweek – Vandaag, dinsdag 7 juni, is de landelijke Week voor de Gezonde Jeugd van start gegaan. Tijdens deze week vraagt het JOGG-werknet bestaande uit meer dan 200 gemeenten en een honderdtal maatschappelijke organisaties en bedrijven, extra aandacht voor een gezondere samenleving voor de jeugd.

De actieweek richt zich op Grote Mensen, die in de schoolkantines en sportkantines werk maken van het aanbieden van gezonde producten, maar ook op politici en supermarktmanagers die zich sterker zouden moeten maken voor een prominenter aanbod gezondere producten. De week moet ook duidelijk maken dat gezonde voeding en voldoende beweging cruciaal zijn voor een gezonde samenleving.

Ambassadeurs

In de week van 7 tot en met 11 juni vinden er diverse activiteiten plaats in de gemeenten, die zijn aangesloten bij JOGG. In diverse gemeenten komen JOGG-ambassadeurs in actie. Zo verzorgt acteur en danser Juvat Westendorp een Dance battle in Medemblik en komt hij in actie bij de lancering van de pleintje-app in Epe. En zijn de Healthy Sisters in Haarlem voor een kookworkshop. Olympiër en topsporter Nicole Beukers geeft het startsein voor de landelijke Peuter4daagse in Nijmegen en inspireert in Zaanstad meer professionals uit het onderwijs, Erik Scherder geeft een Online college aan ouders/verzorgers in regio Noord-Holland en Erben Wennemars springt op de fiets (stand-up bike) in de Betuwe, doet een tour langs diverse dorpen, is bij sportieve activiteiten en brengt kinderen in beweging door samen met hen The Daily Mile te lopen.

Structurele verandering

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd laten we gezamenlijk zien wat de Grote Mensen uit het JOGG-werknet al doen om een gezondere samenleving waar te maken.“We vragen extra aandacht voor het feit dat we er nog niet zijn en dat er méér Grote Mensen nodig zijn voor een gezonde toekomst”, zegt JOGG-directeur-bestuurder Marjon Bachra. “Maar, ook dit jaar delen we voorbeelden van de veranderingen die we als JOGG-werknet al waarmaken. Daarmee willen we laten zien dat als we het samen aanpakken, we steeds dichter bij een samenleving kunnen komen waarin gezond kunnen leven het uitgangspunt is.”

Bron: JOGG/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Aldi en JOGG rollen pilot ‘Groenteboxjes’ verder uit

Kinderdagverblijven – Het gezamenlijke initiatief ‘Groenteboxjes’ van Aldi en JOGG blijkt in de praktijk goed te werken. Dat heeft onderzoek van Universiteit van Maastricht uitgewezen. ALDI en JOGG werken sinds 2018 samen om een gezonde leefstijl onder gezinnen met jonge kinderen te bevorderen.

Lees berichtNog eens zeven dagattracties starten met gezonder aanbod

Leisure - ARTIS, Madurodam, het Openluchtmuseum, Rijksmuseum Boerhaave, Dinoland, Steinerbos en Ballorig hebben de Ambitie van Gezond Uit ondertekend, meldt het JOGG. Met het initiatief Gezond Uit werkt JOGG samen met dagattracties, die hun bezoek een gezonder voedingsaanbod willen aanbieden tijdens een dagje uit.

Lees bericht

89 wethouders en JOGG roepen op tot gezondere leefomgeving

Gezondheid - Zorg dat gemeenten met een lokale aanpak hun jeugd een gezonde toekomst kunnen blijven bieden. Die oproep doen 89 wethouders en JOGG aan politici. De oproep wordt gesteund door gemeenten vanuit alle provincies, waaronder Schiermonnikoog, Venlo, Zwolle, Den Haag, 's-Hertogenbosch, Nijmegen, Utrecht en Westerwolde, schrijft het JOGG.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid