Larry’s lanceert Hollandse bao bun met Holtkamp en Kesbeke
Introductie - Amsterdam heeft er een nieuwe culinaire trend bij. Bao-bunbar Larry’s presenteert in samenwerking met de Amsterdamse iconen Holtkamp en Kesbeke een opvallende creatie: de bao bun croquet met augurk. Het broodje, dat een ode brengt aan klassieke Hollandse smaken in een modern jasje, is exclusief verkrijgbaar bij Larry’s aan de Kinkerstraat.
De ondernemers achter Larry’s, Mathieu en Simon, staan bekend om hun Aziatisch geïnspireerde menu, maar wilden voor deze samenwerking iets typisch Amsterdams creëren. Samen met Holtkamp, die bekend staat om zijn ambachtelijke croquetten, en Kesbeke, leverancier van tafelzuur, ontwikkelden ze na diverse testsessies de ideale balans tussen oosters en Hollands comfortfood.
De bao bun croquet met augurk combineert een luchtig gestoomd broodje met een paddenstoel-truffelcroquet van Holtkamp, afgewerkt met piccalilly-mayo en augurk van Kesbeke. Volgens Larry’s is het resultaat “zacht, knapperig en fris tegelijk – een broodje dat blijft verrassen.”
Bron: Larry’s/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Tobias Camman en Camiel Kesbeke lanceren Dikke Pickle bij Crisp
Actie - Een blokje kaas en een stukje leverworst? Dat kan beter, dachten wijnliefhebber Tobias Camman en augurkenmaker Camiel Kesbeke. Samen met Crisp introduceren ze de Dikke Pickle: een augurk met de finesse van een Elzaswijn.
Lees berichtZwolle krijgt eerste augurkensnackbar
Cafetariaconcept - De eerste augurkensnackbar van Nederland opent binnenkort onder de naam Pickled zijn deuren aan de Diezerstraat in Zwolle. De opvallende primeur is een idee van Sebastiaan Immink en wordt gesteund door Kesbeke, het familiebedrijf dat door een tv-serie landelijke bekendheid heeft gekregen.
Lees berichtNielsenIQ: Koreaanse keuken breekt door in Nederland
Analyse - De Koreaanse golf bereikt niet alleen de horeca, maar ook de supermarkten. Wat begon met K-pop en K-drama’s, vertaalt zich nu naar een stevige groei van Koreaanse producten in het Nederlandse retaillandschap. Korean BBQ, kimchi en gyoza zijn niet langer niche, maar mainstream aan het worden. Dat meldt Marten Suurmeijer, senior analist bij bureau NielsenIQ.
Lees berichtVrijdag 9 oktober is het Nationale Kroketten dag
Actie – Als eerbetoon aan culinair journalist Johannes van Dam (9 oktober 1946 – 18 september 2013) is 9 oktober uitgeroepen als Nationale Krokettendag. De datum was gekozen omdat het de geboortedag was van Van Dam, maar ook omdat op die dag in 2014 zijn krokettenboek verscheen.
Lees berichtHoltkamp kalfscroquet bestaat 50 jaar
Jubileum – Holtkamp Horeca Patisserie & Croquetten heeft een jubileum te vieren. De kalfscroquet bestaat namelijk een halve eeuw. Wat ooit begon als een typisch Amsterdamse lekkernij, werd in die periode een begrip in heel Nederland met liefhebbers in binnen én buitenland.
Lees berichtAmsterdam krijgt eerste bitterbalfestival: Bitterfest
Festivals - Atelier Restaurant & Bar aan de Valschemkade in Amsterdam organiseert 15 juli het eerste festival waarin de bitterbal centraal staat: Bitterfest. Bij Atelier worden zeer veel bitterballen ‘weggezet’, zo laat het restaurant op Facebook weten. Waar bij andere snacks de herhaling zou gaan vervelen is dat bij de bitterbal nooit het geval. Ieder mandje van dit goudbruine krokante goud dat...
Lees bericht
_480_320_s_c1.png)