Larry’s lanceert Hollandse bao bun met Holtkamp en Kesbeke


De bao bun croquet met augurk combineert een luchtig gestoomd broodje met een paddenstoel-truffelcroquet van Holtkamp, afgewerkt met piccalilly-mayo en augurk van Kesbeke

Introductie - Amsterdam heeft er een nieuwe culinaire trend bij. Bao-bunbar Larry’s presenteert in samenwerking met de Amsterdamse iconen Holtkamp en Kesbeke een opvallende creatie: de bao bun croquet met augurk. Het broodje, dat een ode brengt aan klassieke Hollandse smaken in een modern jasje, is exclusief verkrijgbaar bij Larry’s aan de Kinkerstraat.

De ondernemers achter Larry’s, Mathieu en Simon, staan bekend om hun Aziatisch geïnspireerde menu, maar wilden voor deze samenwerking iets typisch Amsterdams creëren. Samen met Holtkamp, die bekend staat om zijn ambachtelijke croquetten, en Kesbeke, leverancier van tafelzuur, ontwikkelden ze na diverse testsessies de ideale balans tussen oosters en Hollands comfortfood.

De bao bun croquet met augurk combineert een luchtig gestoomd broodje met een paddenstoel-truffelcroquet van Holtkamp, afgewerkt met piccalilly-mayo en augurk van Kesbeke. Volgens Larry’s is het resultaat “zacht, knapperig en fris tegelijk – een broodje dat blijft verrassen.”

Bron: Larry’s/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Zwolle krijgt eerste augurkensnackbar

Cafetariaconcept - De eerste augurkensnackbar van Nederland opent binnenkort onder de naam Pickled zijn deuren aan de Diezerstraat in Zwolle. De opvallende primeur is een idee van Sebastiaan Immink en wordt gesteund door Kesbeke, het familiebedrijf dat door een tv-serie landelijke bekendheid heeft gekregen.

Lees bericht

NielsenIQ: Koreaanse keuken breekt door in Nederland

Analyse - De Koreaanse golf bereikt niet alleen de horeca, maar ook de supermarkten. Wat begon met K-pop en K-drama’s, vertaalt zich nu naar een stevige groei van Koreaanse producten in het Nederlandse retaillandschap. Korean BBQ, kimchi en gyoza zijn niet langer niche, maar mainstream aan het worden. Dat meldt Marten Suurmeijer, senior analist bij bureau NielsenIQ.

Lees bericht

Vrijdag 9 oktober is het Nationale Kroketten dag

Actie – Als eerbetoon aan culinair journalist Johannes van Dam (9 oktober 1946 – 18 september 2013) is 9 oktober uitgeroepen als Nationale Krokettendag. De datum was gekozen omdat het de geboortedag was van Van Dam, maar ook omdat op die dag in 2014 zijn krokettenboek verscheen.

Lees bericht


Holtkamp kalfscroquet bestaat 50 jaar

Jubileum – Holtkamp Horeca Patisserie & Croquetten heeft een jubileum te vieren. De kalfscroquet bestaat namelijk een halve eeuw. Wat ooit begon als een typisch Amsterdamse lekkernij, werd in die periode een begrip in heel Nederland met liefhebbers in binnen én buitenland.

Lees bericht

Amsterdam krijgt eerste bitterbalfestival: Bitterfest

Festivals - Atelier Restaurant & Bar aan de Valschemkade in Amsterdam organiseert 15 juli het eerste festival waarin de bitterbal centraal staat: Bitterfest. Bij Atelier worden zeer veel bitterballen ‘weggezet’, zo laat het restaurant op Facebook weten. Waar bij andere snacks de herhaling zou gaan vervelen is dat bij de bitterbal nooit het geval. Ieder mandje van dit goudbruine krokante goud dat...

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid