Ledenraad KHN kiest Merijn Jansma tot Landelijk Bestuurslid


Merijn Jansma / Foto bij: Linkedin

Horeca - De Ledenraad van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft per 29 september 2020 horecaondernemer Merijn Jansma gekozen tot het nieuwe Landelijk Bestuurslid van de vereniging. Hij volgt hotelier Agnes Holtjer op die haar maximale zittingsduur van twee maal drie jaar als bestuurslid heeft bereikt.

Holtjer blijft aan tot medio december zodat Jansma de tijd heeft om ingewerkt te raken. Dit betekent dat het Landelijk Bestuur tijdelijk uit vijf personen bestaat. De Ledenraad is het hoogste orgaan van de vereniging en bestaat uit vertegenwoordigers van alle regio’s binnen KHN.

Merijn Jansma is eigenaar van pannenkoekenrestaurant ‘In den Gloeiende Gerrit’ en restaurant ‘In den Gloeiende Gerrit’, beide gelegen in Hoogland (Amersfoort). Van 2008 tot 2013 was hij bestuurslid voor de Vereniging Erkende Pannenkoekenrestaurants en sinds 2011 heeft hij zich als bestuurslid bij KHN onder andere ingezet voor de sector restaurants, het beroepsonderwijs en de afdeling Amersfoort. Sinds 2015 is hij bestuurslid voor KHN Midden Nederland.

Ledenraadslid en voorzitter van de voordrachtcommissie Dennis Boom: “Met Merijn hebben we de juiste man op het juiste moment voor de vereniging gevonden; het is een echte verbinder die gemakkelijk aansluiting vindt bij onze leden in al hun verscheidenheid.”

KHN

Met ruim 240 afdelingen door heel Nederland vertegenwoordigt KHN bijna 20.000 horecaondernemers met ruim 427.000 medewerkers. De vereniging wordt aangestuurd door 4 (tijdelijk 5) merendeels horecaondernemers in het Landelijk bestuur en 16 horecaondernemers in de Ledenraad. De Ledenraad komt jaarlijks vier keer per jaar bij elkaar om lopende zaken te bespreken en de strategie van de vereniging KHN met elkaar te bepalen.

Bron: KHN

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsRVO besluit toch tot snellere uitbetaling voor steun vaste lasten

Politiek - Door lobbyinspanningen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) kunnen alle ondernemers, waaronder horecaondernemers, alsnog snellere uitbetaling van de extra vaste lastenvergoeding (TVL) verwachten. Gistermorgen nog verklaarde de voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag KHN niet-ontvankelijk in het kort geding om de staat te dwingen tot snellere betaling middels een voorschot.

Lees bericht
Boze horecaondernemers dreigen dinsdag terrassen te openen

Actie – Regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) willen volgende week dinsdag 2 maart hun terrassen openen. Eet- en drinkgelegenheden moeten hun deuren als gevolg van de coronamaatregelen nog gesloten houden, maar zo’n 65 afdelingen van KHN vinden dat onzinnig voor de buitenruimtes.

Lees bericht

140 tijdelijke strandpaviljoens zijn deze winter blijven staan

Strandpaviljoens – Nederland telt meer dan 340 strandpaviljoens, waarvan ongeveer de helft ‘jaarrond’-paviljoens is en dus het gehele jaar open. Om de sluitingsperiode in 2020 in verband met de coronamaatregelen enigszins te compenseren mochten de tijdelijke strandpaviljoens, die normaal ’s winters worden afgebroken, afgelopen jaar blijven staan. Het blijkt dat zo’n 140 paviljoens daarvan gebruik hebben gemaakt.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid