Ledenraad KHN kiest Merijn Jansma tot Landelijk Bestuurslid


Merijn Jansma / Foto bij: Linkedin

Horeca - De Ledenraad van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft per 29 september 2020 horecaondernemer Merijn Jansma gekozen tot het nieuwe Landelijk Bestuurslid van de vereniging. Hij volgt hotelier Agnes Holtjer op die haar maximale zittingsduur van twee maal drie jaar als bestuurslid heeft bereikt.

Holtjer blijft aan tot medio december zodat Jansma de tijd heeft om ingewerkt te raken. Dit betekent dat het Landelijk Bestuur tijdelijk uit vijf personen bestaat. De Ledenraad is het hoogste orgaan van de vereniging en bestaat uit vertegenwoordigers van alle regio’s binnen KHN.

Merijn Jansma is eigenaar van pannenkoekenrestaurant ‘In den Gloeiende Gerrit’ en restaurant ‘In den Gloeiende Gerrit’, beide gelegen in Hoogland (Amersfoort). Van 2008 tot 2013 was hij bestuurslid voor de Vereniging Erkende Pannenkoekenrestaurants en sinds 2011 heeft hij zich als bestuurslid bij KHN onder andere ingezet voor de sector restaurants, het beroepsonderwijs en de afdeling Amersfoort. Sinds 2015 is hij bestuurslid voor KHN Midden Nederland.

Ledenraadslid en voorzitter van de voordrachtcommissie Dennis Boom: “Met Merijn hebben we de juiste man op het juiste moment voor de vereniging gevonden; het is een echte verbinder die gemakkelijk aansluiting vindt bij onze leden in al hun verscheidenheid.”

KHN

Met ruim 240 afdelingen door heel Nederland vertegenwoordigt KHN bijna 20.000 horecaondernemers met ruim 427.000 medewerkers. De vereniging wordt aangestuurd door 4 (tijdelijk 5) merendeels horecaondernemers in het Landelijk bestuur en 16 horecaondernemers in de Ledenraad. De Ledenraad komt jaarlijks vier keer per jaar bij elkaar om lopende zaken te bespreken en de strategie van de vereniging KHN met elkaar te bepalen.

Bron: KHN

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

KHN en Curaçao Restaurant Association gaan samenwerken

Samenwerking - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Curaçao Restaurant Association (CRA) zijn een samenwerking aangegaan, waarbij Curaçao een nieuwe KHN-afdeling wordt. Dit betekent dat horecaondernemers op Curaçao binnenkort kunnen profiteren van de diensten van het KHN-lidmaatschap.

Lees bericht


Achterban FNV Horeca zegt massaal ‘ja’ tegen nieuwe cao

Horecapersoneel - De achterban van FNV Horeca is akkoord met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao horeca 2022-2023. Medewerkers in de sector - leden en niet-leden - konden hun mening geven over het voorstel en van de uitgebrachte was 88,6% positief. Ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is akkoord. De nieuwe cao horeca is vanaf 1 januari 2022 een feit.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid