Ledenraden COOP en PLUS stemmen in met fusie


Supermarkten – De ledenraden Coop Nederland U.A (COOP) en PLUS hebben tijdens algemene ledenvergaderingen laten weten in te stemmen met de fusie tussen beide partijen. De instemming betekent een belangrijke stap richting de afronding van de fusie.

Als de fusie doorgaat ontstaat de 3e grootste servicesupermarkt van Nederland, met een landelijk netwerk van ca. 550 winkels, die uiteindelijk allemaal onder de PLUS-formule gaat opereren met een gezamenlijke consumentenomzet van circa 5 miljard euro. De gecombineerde organisatie biedt werk aan ruim 40.000 medewerkers en bedient elke week meer dan 4,5 miljoen klanten, zo laten beide partijen weten in hun afzonderlijke persverklaringen.

Fred Bosch, algemeen directeur COOP: “We zijn verheugd dat de leden van beide coöperaties ons enthousiasme voor de krachtenbundeling delen. Daarmee vormen we de nieuwe gezamenlijke coöperatie, waarin gepassioneerd ondernemerschap en actieve betrokkenheid van consumenten geborgd zijn.”

Duncan Hoy, algemeen directeur PLUS: “Het is uniek dat twee gevestigde coöperaties fuseren. Het geeft ons de mogelijkheid een nog sterkere en betere coöperatie te worden, waar ondernemende retailers zich thuis voelen. Door onze krachten te bundelen kunnen we onze sterke uitgangspositie als Beste Supermarkt van Nederland verder uitbouwen om zo de klant nog beter te kunnen bedienen.”

De ondernemingsraden (OR) van beide ondernemingen hebben eerder al positief advies afgegeven over de fusie. De voorgenomen fusie is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM), waarvoor het proces nog loopt. Naar verwachting zal de transactie begin 2022 worden afgerond. In de komende jaren zullen de COOP-winkels worden omgebouwd naar de PLUS-formule en zal de integratie worden voltooid.

Bron: PLUS/COOP/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Blikjes met statiegeldlogo stromen nu al binnen’

Statiegeld – Vanaf 1 april zit er statiegeld op blik en moeten deze blikjes kunnen worden ingeleverd. Dat betekent dat de blikjes met het statiegeldlogo nu al binnenstromen stromen bij supermarkten, NS Stations, bioscopen, sportverenigingen en andere verkooppunten. Maandag konden de eerste blikjes met statiegeld worden ingenomen.

Lees bericht
FSIN: ‘Nederland geeft meer geld uit aan eten en drinken’

Analyse - Nederlanders geven steeds meer geld uit aan eten en drinken. In 2023 groeit de foodmarkt naar een omzet €68,9 miljard; dat is een toename van 3,9%. De omzetstijging komt niet alleen door de prijsverhogingen. Consumenten eten en drinken ook vaker buiten de deur en kiezen in de supermarkt steeds meer voor luxe en gemak. Dat blijkt uit de FSIN Beleidsmonitor 2023 die...

Lees bericht


PLUS supermarkten starten met verkoop brood van gisteren

Supermarkt - PLUS zet een volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling en start met de verkoop van brood van gisteren. Brood van de versafdeling dat niet op de dag zelf verkocht wordt, kost een dag later 25 cent, 50 cent of 75 cent. Brood van gisteren, is duidelijkherkenbaar door stickers en speciale borden en de volgende dag tot 11.00 uur te koop.

Lees bericht

ProFri pleit bij VWS voor breed gedragen werkgroep overgewicht

Politiek  - ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders, wil samen met andere foodbranches en belangenclubs op het gebied van voeding en gezondheid een werkgroep vormen om overgewicht in ons land in te dammen. Dit voorstel deed ProFri tijdens ambtelijk vooroverleg dat gisteren op het ministerie van volksgezondheid (VWS) is gevoerd.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid