Ledenraden COOP en PLUS stemmen in met fusie


Supermarkten – De ledenraden Coop Nederland U.A (COOP) en PLUS hebben tijdens algemene ledenvergaderingen laten weten in te stemmen met de fusie tussen beide partijen. De instemming betekent een belangrijke stap richting de afronding van de fusie.

Als de fusie doorgaat ontstaat de 3e grootste servicesupermarkt van Nederland, met een landelijk netwerk van ca. 550 winkels, die uiteindelijk allemaal onder de PLUS-formule gaat opereren met een gezamenlijke consumentenomzet van circa 5 miljard euro. De gecombineerde organisatie biedt werk aan ruim 40.000 medewerkers en bedient elke week meer dan 4,5 miljoen klanten, zo laten beide partijen weten in hun afzonderlijke persverklaringen.

Fred Bosch, algemeen directeur COOP: “We zijn verheugd dat de leden van beide coöperaties ons enthousiasme voor de krachtenbundeling delen. Daarmee vormen we de nieuwe gezamenlijke coöperatie, waarin gepassioneerd ondernemerschap en actieve betrokkenheid van consumenten geborgd zijn.”

Duncan Hoy, algemeen directeur PLUS: “Het is uniek dat twee gevestigde coöperaties fuseren. Het geeft ons de mogelijkheid een nog sterkere en betere coöperatie te worden, waar ondernemende retailers zich thuis voelen. Door onze krachten te bundelen kunnen we onze sterke uitgangspositie als Beste Supermarkt van Nederland verder uitbouwen om zo de klant nog beter te kunnen bedienen.”

De ondernemingsraden (OR) van beide ondernemingen hebben eerder al positief advies afgegeven over de fusie. De voorgenomen fusie is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM), waarvoor het proces nog loopt. Naar verwachting zal de transactie begin 2022 worden afgerond. In de komende jaren zullen de COOP-winkels worden omgebouwd naar de PLUS-formule en zal de integratie worden voltooid.

Bron: PLUS/COOP/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Supermarkten zien omzet ook in 2021 toenemen

Supermarkt – In 2021 hebben de Nederlandse supermarkten €44.6 miljard omzet gedraaid. Dit is weliswaar een lichte daling van -0.2%, echter door de extra 53e week in 2020, had 2021 één week minder. Gecorrigeerd voor deze extra week zou de groei +1.7% zijn geweest.

Lees bericht


PLUS en Coop voortaan één bedrijf

Supermarkten - De fusie tussen PLUS en Coop, die afgelopen september 2021 werd aangekondigd, is nu bekrachtigd. Vanaf maandag vormen de twee supermarkten samen één nieuwe coöperatie onder de naam PLUS.

Lees bericht

Kerst leidt tot hoogste weekomzet supers ooit

Supermarkten – In de week voor kerst rekenden de supermarkten gezamenlijk voor €1.06 miljard af. Dat is een groei van +3.7% ten opzichte van week 51 in 2020. Het betekende de hoogste weekomzet ooit voor supermarkten en de derde keer dat de grens van 1 miljard werd doorbroken.

Lees bericht

ACM keurt fusie PLUS en COOP goed

Supermarkten - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de fusie tussen PLUS en COOP goedgekeurd. Dat hebben beide partijen gezamenlijk woensdag bekendgemaakt. Naar verwachting zal de transactie op korte termijn worden afgerond.

Lees bericht


Lockdown kost horeca 200 miljoen omzet per week

Analyse – Elke week in harde lockdown kost de horeca circa 200 miljoen euro omzet, zo blijkt uit berekeningen van ABN AMRO. De horeca kampt bovendien met enorme personeelstekorten, waarbij de uitstroom van gekwalificeerd horecapersoneel – als gevolg van de nieuwe gedwongen sluiting – alleen maar groter wordt.

Lees bericht

Startup Local Heroes na proef officieel van start

Platform - Op de dag van de ondernemer vorig week is de startup Local Heroes officieel geopend. Het e-commerce platform, waarmee het mogelijk is om boodschappen te bestellen bij de lokale ondernemer, is voortaan beschikbaar op vier plekken in Amsterdam en via 23 click & collect locaties bij bakkers door heel Nederland.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid