Leev krijgt viertal strategische investeerders


Overdracht - Leev-oprichter Leo Voorwinden heeft per 1 januari dit jaar zijn meerderheidsbelang in Leev.nu BV verkocht aan een viertal strategische investeerders, te weten NatureBioFoods, AndersInvest, Did-It en STB Organic. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend.

Leo Voorwinden blijft aan als bestuurder en aandeelhouder. Hij gaat samen met de nieuwe Algemeen Directeur Aart-Jan Knauff (voormalig DO-IT, Marqt en BD-Totaal) en Commercieel Manager Kees Leenhouts het management team vormen.

De Leev productenlijn bestaat uit gezonde tussendoortjes, broodvervangers en glutenvrije producten. Alle producten zijn biologisch, rijk aan proteïne en vezels en bevatten vaak weinig suikers. Leo Voorwinden: “Met de komst van NatureBioFoods, een dochter van het grote LT Foods, kunnen we onze grondstoffen o.a. rechtstreeks kopen bij 64.000 biologische boeren in India. Did-It, het bedrijf van Poppe Braam biedt een schat aan ervaring in wereldwijde sourcing van biologische producten in de afgelopen 40 jaar. Daarnaast geeft AndersInvest ons de mogelijkheid te groeien en door overnames een toekomstig biologisch platform te bouwen.”

De overname moet Leev sterker maken en bijdrage leveren aan het verkorten van de keten en deze tevens duurzamer maken. Op die manier kunnen boeren een eerlijkere prijs krijgen voor hun producten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid