Leffe doneert 1.100 Michelin-ster maaltijden aan zorgverleners


Actie – Het biermerk Leffe doneert 1.100 maaltijden van sterrenchefs Hans Van Wolde van Brut 172 en Lionel Rigolet van Comme Chez Soi aan 4 ziekenhuizen in Nederland, België en Frankrijk.  Brouwer AB InBev van Leffe wil op die manier de zorgverleners tijdens kerst een hart onder de riem steken.

Het past ook bij de historie van het abdijbier om het zorgpersoneel te bedanken, laat de brouwer weten. Naast de maaltijden geeft de brouwer ook ruim 28.000 flesjes alcoholvrij bier Leffe 0,0% en Leffe glazen weg aan het zorgpersoneel waarop een boodschap van dankbaarheid staat.

Sinds de start van de COVID-19 crisis is de druk op de zorgverleners hoog. Dit zal ook tijdens de kerstperiode het geval zijn. Om te laten zien dat dit wordt gewaardeerd, zette Leffe de actie op. De maaltijden bestaan uit verschillende kant-en-klaargerechten. In Nederland Limburgse gehaktballetjes – en een vegetarische variant daarvan – gemaakt met Leffe 0.0%. Deze lunchmaaltijden, 275 per ziekenhuis, worden met de Leffe truck afgeleverd in ziekenhuizen in Dinant (Centre Hospitalier Dinant op 18 december), Antwerpen (ZNA Jan Palfijn op 21 december), Valenciennes (Centre Hospitalier Valenciennes op 22 december 2020) en Rotterdam (Maasstad Ziekenhuis op 23 december). Sterrenchef Hans van Wolde bereidt de 275 maaltijden voor het personeel van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.

Gepersonaliseerde glazen

Naast de donatie van maaltijden aan 4 ziekenhuizen, schenkt Leffe ook ruim 28.000 flesjes alcoholvrij bier en 11.000 gepersonaliseerde Leffe glazen aan 147 ziekenhuizen en zorgeninstellingen in Nederland, België en Frankrijk. “Net als in de eerste COVID-19 golf hebben we contact opgenomen met verscheidene ziekenhuizen en zorginstellingen. Daardoor zullen we tijdens de kerstperiode ruim 28.000 flesjes Leffe 0,0% doneren. Als persoonlijk geschenk aan de zorgverleners zal Leffe eveneens 11.000 glazen doneren met een boodschap van dankbaarheid in gegraveerd,” aldus Jasper Kessels, Retaildirecteur bij Bierbrouwerij AB InBev.

Bron: AB InBev/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws‘Beter veganistisch bieradvies met Fons van Scover’

Techniek - Welke bieren laten zich goed combineren met vegetarische en veganistische gerechten? Over die vraag hebben Anouk Snelders van Health Food Wall en Scover zich gebogen om horecaondernemers en chef-koks een betere menukaart te laten ontwikkelen, met advies van de digitale sommelier Fons.

Lees bericht


Chris Vanbroekhoven wordt directeur Bierbrouwerij AB InBev

Benoeming -  Chris Vanbroekhoven wordt per 1 april 2021 eindverantwoordelijk voor Bierbrouwerij AB InBev, de Nederlandse organisatie van de internationale brouwer AB InBev. Hij volgt Nicolas Bartholomeeusen op, die ervoor kiest een eigen onderneming op te zetten, na een carrière van bijna 10 jaar bij AB InBev.

Lees berichtChef-kok Geurds gaat ‘Vuurzee oliebollen’ bakken voor daklozen

Actie – Chef-kok François Geurds en het gastronomische biermerk De Goede & De Stoute slaan de handen ineen. Op 31 december zal de met twee Michelin-sterren bekroonde chef  Vuurzee champagne bollen bakken waarbij het Vuurzee champagne bier van De Goede & De Stoute verwerkt wordt in het beslag. De opbrengst van de oliebollen gaat naar het daklozen project van Geurds waar hij jaarlijks...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid