Lekkerland per 1 februari nieuwe conveniencepartner De Haan Minerale Oliën


Freek van Beek (l) van Lekkerland en Ulrich Knieling, adviseur van De Haan Minerale Oliën

Petrol - Het hing al even in de lucht, maar per 1 februari 2021 wordt Lekkerland de nieuwe conveniencepartner van De Haan Minerale Oliën. Met de groothandel uit Son heeft het tankstationbedrijf de overtuiging de huidige uitdagingen naar meer convenience en druk op de tabaksverkoop beter te kunnen invullen.

De Haan Minerale Oliën telt verschillende bemande en onbemande tankstations onder de labels Shell, bp, Esso en de eigen merknaam Haan. Enkele van die locaties hebben de shopconcepten Tony’s Streetfood of Tony’s Coffee & More. Afhankelijk van de omvang van het station en de ligging wordt voor een van beide concepten gekozen. Uiteindelijk gaan alle bemande tankstations over tot een van beide formats. Het bedrijf is sinds november 2017 actief met de ontwikkeling van de Tony-formats, waarvan er inmiddels zeven in tankstations verspreid over Nederland te vinden zijn.

Herijking

Het foodserviceconcept Tony’s is ontwikkeld als antwoord op de veranderende rol en betekenis van het traditionele tankstation. Andere brandstoffen, de ban op de verkoop van tabak en gewijzigde consumentenwensen, maken een herijking van het tankstation noodzakelijk. Tankstations moeten naast de verkoop van brandstof ook in andere opzichten voor de consument een aantrekkelijke locatie zijn. Veel tankstationbedrijven en tankstationondernemers zijn daarmee bezig.

Samenwerking

De samenwerking tussen De Haan Minerale Oliën en Lekkerland richt zich op verschillende onderdelen en kent een looptijd van meerdere jaren.

(In de recente uitgave van @FoodClicks een interview met Ulrich Knieling van De Haan en Freek van Beek van Lekkerland over de samenwerking. Nog geen abonnee? Neemt hier een abonnement)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Veiling tankstations brengt bijna 300 miljoen euro op

Petrol – Woensdag werden de huurrechten van 27 tankstationlocaties langs de Nederlandse rijkswegen geveild door de overheid. De huurrechten werden voor bijna 300 miljoen geveild (289.198.501 euro). Zes locaties veranderden van eigenaar. Zeventien locaties werden voor het eerst geveild en tien locaties zijn al eens eerder geveild (of vallen niet onder de overgangsbepalingen van de Wet). De overheid zelf hield aan de veiling 117,8 miljoen...

Lees bericht




De Haan opent eerste Tony’s Streetfood met NIX18 fastlane

Formulenieuws – De Haan Minerale Oliën heeft in Tilburg de eerste Tony’s Streetfood locatie geopend met een zogenaamde NIX18 fastlane. Bij de NIX18 fastlane kunnen klanten contactloos rookwaren bestellen. Een leeftijdscheck voor de rookwaren vindt bij de bestelzuil plaats middels gezichtsanalyse.

Lees bericht


Sportproducten XXL Nutrition bij 220 Shell-locaties

Petrol – Shell gaat op 220 tankstationlocaties de eiwitproducten verkopen van XXL Nutrition. Dat heeft René van der Zel van XXL Nutrition donderdag bekend gemaakt. Sport- en eiwitproducten worden steeds vaker als assortimentsuitbreiding ingezet bij tankstations.

Lees bericht

WelkombijKlok over naar De Haan Minerale Oliën

Servicestation – Het bekende Shell-station WelkombijKlok in Hoogeveen wordt verhuurd aan De Haan Minerale Oliën. Volgens eigenaar en BETA-voorzitter Ewout Klok past zijn tankstation qua filosofie het best bij de formule van De Haan. Het tankstation van Klok bestaat dit jaar zestig jaar.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid