Lekkerland per 1 februari nieuwe conveniencepartner De Haan Minerale Oliën


Freek van Beek (l) van Lekkerland en Ulrich Knieling, adviseur van De Haan Minerale Oliën

Petrol - Het hing al even in de lucht, maar per 1 februari 2021 wordt Lekkerland de nieuwe conveniencepartner van De Haan Minerale Oliën. Met de groothandel uit Son heeft het tankstationbedrijf de overtuiging de huidige uitdagingen naar meer convenience en druk op de tabaksverkoop beter te kunnen invullen.

De Haan Minerale Oliën telt verschillende bemande en onbemande tankstations onder de labels Shell, bp, Esso en de eigen merknaam Haan. Enkele van die locaties hebben de shopconcepten Tony’s Streetfood of Tony’s Coffee & More. Afhankelijk van de omvang van het station en de ligging wordt voor een van beide concepten gekozen. Uiteindelijk gaan alle bemande tankstations over tot een van beide formats. Het bedrijf is sinds november 2017 actief met de ontwikkeling van de Tony-formats, waarvan er inmiddels zeven in tankstations verspreid over Nederland te vinden zijn.

Herijking

Het foodserviceconcept Tony’s is ontwikkeld als antwoord op de veranderende rol en betekenis van het traditionele tankstation. Andere brandstoffen, de ban op de verkoop van tabak en gewijzigde consumentenwensen, maken een herijking van het tankstation noodzakelijk. Tankstations moeten naast de verkoop van brandstof ook in andere opzichten voor de consument een aantrekkelijke locatie zijn. Veel tankstationbedrijven en tankstationondernemers zijn daarmee bezig.

Samenwerking

De samenwerking tussen De Haan Minerale Oliën en Lekkerland richt zich op verschillende onderdelen en kent een looptijd van meerdere jaren.

(In de recente uitgave van @FoodClicks een interview met Ulrich Knieling van De Haan en Freek van Beek van Lekkerland over de samenwerking. Nog geen abonnee? Neemt hier een abonnement)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Tony’s street food richt locatie Diemen ‘coronaproof’ in

Petrol - De Haan heeft vrijdag aan de Provincialeweg in Diemen een tankstation ingericht volgens de Tony’s street food-formule. De locatie is daarbij meteen geschikt gemaakt voor de huidige coronamaatregelen. Daarnaast kent de inrichting een aantal logistieke aanpassingen ten opzichte van de vijf eerdere Tony’s street food-locaties.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid