Lekkerland zet meer in op biologisch fruit


De biologische I AM Organic producten die Lekkerland heeft opgenomen zijn bananen en fruitcups met vers gesneden fruit

Groothandel - Lekkerland is een nieuwe samenwerking aangegaan met Organto, een innovatieve leverancier van verse biologische groenten, fruit en kruiden. Met de komst van Organto’s I AM Organic assortiment speelt Lekkerland in op de specifieke behoeften van de bewuste Nederlandse consument.

Lekkerland maakt door de samenwerking deze productcategorie nu beschikbaar voor al haar klanten. ‘Wat deze samenwerking met Organto helemaal bijzonder maakt, is de 100% transparante keten en het CO2-neutrale assortiment dat we onze klanten kunnen leveren’, aldus Patrick van Leijenhorst, Category Manager Foodservice bij Lekkerland. Transparant, want de producten zijn dankzij strategische samenwerkingen met Organto’s telers qua herkomst exact te traceren. Bovendien krijgt die teler een eerlijke prijs. Daarnaast wordt gewerkt met korte lijnen. Van Leijenhorst: ‘Productie, import en verkoop zijn strak gestroomlijnd. Dit maakt het leveringsproces van verse producten snel en efficiënt.’

Met deze nieuwe samenwerking wil Lekkerland toegevoegde waarde bieden in de categorie vers biologisch fruit en samen met haar partners en klanten een positieve impact realiseren.

I AM Organic

De biologische I AM Organic producten die Lekkerland heeft opgenomen in haar assortiment betreffen bananen en fruitcups met vers gesneden fruit. Afhankelijk van het seizoen rouleert het aanbod van fruitcups, met op dit moment frambozen, blauwe bessen, rode appel en peer. De producten zijn afkomstig van telers in onder andere Nederland, Spanje en Argentinië. De fruitcups worden aangeboden in een transparante, 100% recyclebare verpakking. ‘Wij zijn ons bewust van voedselverspilling en duurzame verpakkingen en willen deze ambitie prominenter naar voren brengen’, aldus Van Leijenhorst.

Bron: Lekkerland/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsREWE ontwikkelt en test vier to go-shopformats

Buitenland – REWE, moedermaatschappij van groothandel Lekkerland in Nederland, heeft een viertal shopconcepten ontwikkeld, die momenteel in Duitsland worden getest. Het gaat om shopconcepten voor hightraffic-locaties, als treinstations en luchthaven en universiteiten, kantoren en ziekenhuizen. De vier ontwikkelde concepten verschillen in productaanbod en gebruikte techniek.

Lees bericht

Onbemand rukt op, binnenkort eerste onbemande frietkraam

Shopconcept – Onbemande locaties waar eet- en drinkwaren wordt aangeboden rukken op. Niet alleen als stand alone vendingmachines, maar ook steeds vaker als shopconcept. In Nederland is binnen petrol De Haan Minerale Oliën een voortrekker en Albert Heijn binnen de supermarktsector, maar die dreigt te worden ingehaald door Aldi. Nieuw in Nederland is de Lokettaria, een onbemande frietkraam.

Lees bericht

Lekkerland-divisie CRS ontwikkelt Foodservice Wall

Petrol - Convenience Retail Solutions, de recent opgerichte divisie van Lekkerland, heeft voor de tankstationlocaties zonder bakery, of met een beperkt foodservice assortiment, de Foodservice Wall ontwikkeld. De 'wall' is modulair opgebouwd en kan afhankelijk van de tankshop worden vergroot of verkleind.

Lees bericht


‘Climate Neutral Certified’-keurmerk voor Simon Lévelt

Koffie - Speciaalzaak Simon Lévelt heeft een belangrijk duurzaamheidsdoel behaald: sinds afgelopen maand is al hun koffie ‘Climate Neutral Certified’. Dit klimaatneutrale keurmerk garandeert dat een organisatie alle mogelijke maatregelen neemt om CO2-uitstoot te verminderen en de rest te compenseren. De stip op de horizon is daarbij zero emission in 2050.

Lees bericht

Groningen krijgt tweede Spare Rib to go

Formulenieuws - Spare Rib Express breidt uit in Groningen met een tweede To Go locatie in de stad. Met deze vestiging aan de Helperzoom opent de foodservice formule haar 74e bezorgrestaurant. De shop is geopend in samenwerking met petrolformule TinQ.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid