‘Leo’ realiseert met eerste challenge 9% meer vezels


Catering - Cateraar Leo op het werk! is in het kader van het gesloten nationaal Preventie Akkoord gestart met het promoten van een gezonde levensstijl. Op de locaties waar het bedrijf actief is, is sinds begin dit jaar gestart met een serie health challenges. De eerste resultaten daarvan zijn inmiddels bekend. De health challenges hebben tot doel om gasten bewust te maken van een zaken die passen bij gezond eten en drinken. Leo’s eerste health challenge ging over vezels. Aanbevolen wordt om 30 tot 40 gram vezels per dag te nuttigen, maar de meeste mensen halen dat niet. Op dit moment eten Nederlanders gemiddeld slechts 19 gram vezels per dag. Leo’s wilde daarom met de eerste health challenge dat mensen 5% extra aan vezels gingen nuttigen op alle door hun gecaterde locaties. Succesvol De resultaten van deze eerste challenge zijn meetbaar gemaakt in Leo’s Gezondheids- en Duurzaamheidsmonitor. Inkopen worden door deze monitor gecontroleerd, met als doel inzicht te krijgen in voedingswaarden van alle ingekochte producten. Met een gemiddelde stijging van 9% aan vezels is de health challenge van Leo op het werk! succesvol geweest. Hoe ging Leo op het werk! te werk? Leo’s medewerkers legde de lunchgasten pro-actief uit wat het belang is van vezels voor de gezondheid en voor alle gasten was een informatieflyer aanwezig. Tijdens deze eerste Leo’s health challenge werden er veel vezelrijke opties toegevoegd aan het buffet en werden gasten middels kaartjes gewezen op de keuzes die de meeste vezels bevatten. Eerste in een serie Het verhogen van het aantal vezels is de eerste in een serie. De komende periode wordt gewerkt aan het verminderen van zout en daarna zijn verzadigd vet en suiker aan de beurt. Leo op het werk! streeft er naar dat elke lunchgast ieder dag de gezondst mogelijke lunch nuttigt. Bron: Leo op het werk!/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horeca en catering blij met verdere verruiming

Coronamaatregelen – Cateraars en horecabedrijven zijn blij met de verdere verruiming die vandaag is ingegaan. Per 1 juli geldt er geen limiet meer voor het aantal bezoekers per bijeenkomst.De anderhalve meter afstand is nu uitgangspunt.

Lees bericht

Meinders start met Your Food Moments onbemande catering

Catering - Meinders Catering start 1 september het nieuwe cateringconcept Your Food Moments. Deze onbemande foodmarket is geschikt voor bedrijven met 150 medewerkers of meer. Voor de gebruikers is het cateringconcept 24/7 open. Het assortiment biedt een breed scala aan producten voor elk moment van de dag. 

Lees bericht

Horecasector zwaar getroffen in eerste kwartaal 2020

Omzetcijfers - De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De omzetdaling was de eerste in zeven jaar tijd. Dat meldt het CBS.

Lees bericht

The Food-Line-up komt met Table for 2 op iconische plekjes

Creatief - Dineren op de dansvloer, ‘food-biechten’ en vijfgangen toetjes op bijzondere plekken in Amsterdam. Dat is wat d Food-Line-up gaat organiseren samen met een aantal chef-koks als de horeca per 1 juni weer gedeeltelijk open mag. Maar omdat het cateringbureau ook nog veel iconische plekken in de stad leeg ziet staan, wil het bureau deze bijzondere locaties inzetten voor een...

Lees bericht


Veneca vraagt 100 miljoen extra steun voor cateraars

Interview – De cateringsector is zwaar getroffen door de coronacrisis. Samen met andere sectoren in de foodketen wordt gekeken naar de consequenties voor de bedrijven en trekt de branchorganisatie samen op waar het kan en nodig is. Voorzitter Kees van der Waaij van Veneca, de brancheorganisatie van contractcateraars: “Goed om te weten waar iedereen mee bezig is en het wordt hoog...

Lees bericht

Catermaat biedt met Cater-app oplossing voor scholen

Catering - Terwijl de basisscholen op 11 mei weer deels open mogen, zijn de middelbare scholen zich druk aan het beraden op anderhalvemeteronderwijs. Want ook voor die scholen springt straks het signaal weer op groen. Onderdeel van deze voorbereidingen is de verstrekking van eten en drinken aan leerlingen. Maar hoe zorg je voor een veilige catering en voorkom je ook dat...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid