Lidl laat consument vacumeren tegen voedselverspilling


Sparen voor bakjes en een vacuümpomp om voedsel beter te bewaren en voedselverspilling tegen te gaan

Voedselverspilling - In aanloop naar de Verspillingsvrije week (start 12 september) kondigen Lidl en Too Good To Go een volgende stap aan in hun strijd tegen voedselverspilling. Partijen starten een spaaractie voor vershoudbakjes waarin eten(sresten) thuis gevacumeerd bewaard kunnen blijven, zodat ze langer houdbaar zijn.

Sinds het begin van de samenwerking tussen Lidl en Too Good To Go in 2020 zijn in totaal 1,3 miljoen Too Good To Go-boxen met groente en fruit bij Lidl-filialen gered. De actie nu is daar een vervolg op. De actie helpt de consument bewuster met eten(sresten) om te gaan. Door eten thuis gevacumeerd te bewaren blijft het langer houdbaar dan in standaard bakjes en belanden minder restjes in de prullenbak, zo is de gedachtegang achter de actie. Het uiteindelijke doel is om per huishouden jaarlijks 73 kilo voedsel – wat omgerekend neer komt op honderden euro’s – te redden.

Verspillingsapp

De  verspillingsapp vanToo Good To Go verbindt wereldwijd winkels en restaurants met overgebleven producten aan consumenten. In 2021 waren dat maar liefst 52 miljoen geredde maaltijden. Met 5 miljoen geredde maaltijden in één jaar behoort Nederland tot de Europese voorhoede op het gebied van voedselbesparing. Geertje Zeegers, countrymanager Too Good To Go: “Met onze app doen we er, in samenwerking met onze ruim 8.500 partners, alles aan om voedselverspilling tegen te gaan. In aanloop naar de vierde editie van de landelijke Verspillingsvrije week geeft Lidl een belangrijk signaal af en helpen ze hun klanten om (restjes) eten makkelijk te bewaren. Juist thuis, waar maar liefst 32% van de voedselverspilling plaatsvindt, valt nog veel winst te behalen”.

Datumschijf

De spaaractie van Lidl stimuleert Nederlandse huishoudens om eten te vacumeren en de houdbaarheid daarmee te verlengen. Klanten krijgen bij aankoop van 10 euro een zegel, waar ze sparen voor bakjes en een vacuümpomp. De bakjes hebben ook een datumschijf, waarmee de bewaardatum is in te stellen. In tijden van inflatie en dreigende voedseltekorten is deze spaaractie niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee: huishoudens besparen met het beter bewaren van voedsel in potentie niet alleen gemiddeld 73 kilo voedsel per jaar, maar ook ongeveer 250 euro.

Bron: Lidl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Unilever zet volgende stap tegen voedselverspilling

Voedselverspilling – Too Good To Go en Unilever zetten de volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling. Voortaan is het mogelijk om via de Too Good To Go app een pakket met producten van onder andere Unox, Knorr, Calvé en Conimex thuis te laten bezorgen, direct van de maker naar de consument. Dat betekent ook voor Too Good To Go nieuwe...

Lees bericht


Kerstactie Lidl in het teken van kinderarmoede

Supermarktactie - Vanaf maandag start Lidl haar nieuwe kerstactie die deze keer in het teken staat van kinderarmoede. Uit cijfers van het CPB blijkt dat in Nederland ruim 300.000 kinderen in armoede leven en gaat volgens het Jeugdeducatiefonds één op de vier kinderen zonder ontbijt naar school. Onacceptabel vindt Lidl en daarom steunt de discounter dit jaar het Jeugdeducatiefonds.

Lees bericht

KHN-leden pakken met Too Good To Go voedselverspilling aan

Voedselverspilling - Ondernemers die aangesloten zijn bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) worden sinds deze maand actief geïnformeerd over het tegengaan van voedselverspilling. Door een samenwerking met antiverspillingsplatform Too Good To Go, maakt KHN het voor hun leden heel eenvoudig om zich in te zetten tegen voedselverspilling.

Lees bericht

‘Consument zoekt straks eerder de discounter op’

Onderzoek – Driekwart van de Nederlander gaat door hoge energierekeningen en inflatie straks andere keuzes maken aanzien van winkels. Discount supermarkten zoals Lidl zullen hiervan profiteren en zien naar verwachting klanten overlopen van o.a. Albert Heijn en Jumbo. Niet alleen worden andere winkels en merken gekozen, ook wordt langer op aanbiedingen gewacht. Dit blijkt uit onderzoek van Q&A.

Lees bericht


AH start met Overblijvers tegen voedselverspilling

Voedselverspilling - Vanaf vandaag kunnen klanten via de AH app in alle Nederlandse Albert Heijn-winkels AH Overblijvers-pakketten reserveren en kopen. Overblijvers zijn producten die aan het eind van de dag overblijven en een naderende houdbaarheidsdatum hebben of uit het assortiment gaan.

Lees bericht

Landelijke ZERO Food Waste Challenge van start

Voedselverspilling - HAS Hogeschool houdt samen met Aeres Hogeschool, Hogeschool Inholland, Fontys Hogescholen, Food Valley Circulair, Stichting Jong Leren Eten, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge. De challenge start op 13 september.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid