Line-up Rijks telt in 2020 zes vrouwelijke topchefs


De zes vrouwelijke topchefs, die komen koken bij restaurant Rijks / Foto bij: Rijks

Line- up - De evenementen line-up van Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam, is vandaag op Internationale Vrouwendag bekend gemaakt en bevat topnamen als: Manoella Buffara (maart), Garima Arora (mei), Pía León (juli), Margot Janse (augustus), Isabella Potí (september) en Leonor Espinosa (november).

Het Rijks heeft geregeld internationale topchefs in het restaurant, die worden uitgenodigd om te koken. “We hosten de meest bijzondere chefs ter wereld. Wie de namen herkent van het 2020-programma begrijpt welke weg wij zijn ingeslagen. Met deze line-up geven we het podium aan de ‘female game-changers’ uit ons vak. Allemaal hebben zij een uniek verhaal en hebben zij veel impact op hun omgeving”, aldus Joris Bijdendijk, executive chef van het Rijks.

Aftrap 2020

Het gastchef programma start op 14 en 15 maart met topchef Manoella Buffara van restaurant Manu, Brazilië (winnaar van de One-To-Watch award 2018 en #42 op de lijst van Latin America's 50 Best Restaurants). Daarna komen achtereenvolgens Garima Arora (mei) van restaurant Gaa in Thailand; Pía León (juli) vanrestaurant Kjolle in Lima; Margot Janse (augustus) van voorheen restaurant Le Quartier Français i Zuid-Afrika; Isabella Potí (september) van restaurant Bros, Italië en tot slot Leonor Espinosa (november) van restaurant Leo in Colombia.

Nieuwe weg

Sinds de opening van Rijks 5 jaar geleden, nodigt chef Joris Bijdendijk met regelmaat internationaal gerenommeerde gastchefs uit. Mauro Colagreco (nr. 1 op The World’s 50 Best Restaurants-lijst) was de 30ste topchef die kwam koken. Dit event was de laatste in de oude vorm, zo laat Bijdendijk weten. Vanaf 2020 is het restaurant een nieuwe weg ingeslagen met het organiseren van events.

Bron: Rijks/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Horeca probeert oplossingen te vinden in coronacrisis

Horeca - De Nederlandse horeca is op tal van manieren bezig het coronavirus het hoofd te bieden. Sommige horecagelegenheden hanteren andere openings- en sluitingstijden, andere locaties beperken het restaurantbezoek tot maximaal 80 personen en weer andere zoeken een oplossing in het afhalen en bezorgen van maaltijden.

Lees bericht

Low Food Lab wil voedselsysteem ‘gastronomisch’ verbeteren

Platform – De Low Food beweging, een initiatief van de foodprofessionals Joris Bijdendijk, Samuel Levie en Joris Lohman – wil de komende jaren met chefs, boeren, voedselproducenten en wetenschappers onderzoeken welke gastronomische oplossingen er zijn voor ons voedselsysteem. De beweging heeft daarvoor het Low Food Lab opgezet. Het Low Food Lab is een zogenaamd open-source platform en gaat met verschillende partijen onderzoeken...

Lees bericht


Nieuw keurmerk voor vegetarische restaurants

Keurmerk – Liefhebbers van vegetarische gerechten kunnen vanaf vandaag in één oogopslag zien welk restaurant het beste aanbod heeft. De Vegetariërsbond heeft namelijk het initiatief genomen om het keurmerk ‘Lekker Vega’ in het leven te roepen dat duidelijk maakt welke restaurant in de regio de meeste vega(n) opties serveert. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer restaurants vegetarische gerechten op...

Lees bericht

Platform ‘kleine eters’ heeft al meer dan 1000 restaurants

Platform – KleinePorties.nl, een platform dat ‘kleine eters’ en restaurants die kleinere gerechten serveren samenbrengt, heeft inmiddels het duizendste restaurant aangesloten. Het platform is een jaar actief en schat in dat Nederland zo’n 5 miljoen ‘kleine eters’ telt. Dat meldt althans Sandra de Blaeij, medeoprichter van de website KleinePorties.nl. Het restaurantplatform heeft inmiddels een landelijke dekking in Nederland en...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid