Line-up Rijks telt in 2020 zes vrouwelijke topchefs


De zes vrouwelijke topchefs, die komen koken bij restaurant Rijks / Foto bij: Rijks

Line- up - De evenementen line-up van Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam, is vandaag op Internationale Vrouwendag bekend gemaakt en bevat topnamen als: Manoella Buffara (maart), Garima Arora (mei), Pía León (juli), Margot Janse (augustus), Isabella Potí (september) en Leonor Espinosa (november).

Het Rijks heeft geregeld internationale topchefs in het restaurant, die worden uitgenodigd om te koken. “We hosten de meest bijzondere chefs ter wereld. Wie de namen herkent van het 2020-programma begrijpt welke weg wij zijn ingeslagen. Met deze line-up geven we het podium aan de ‘female game-changers’ uit ons vak. Allemaal hebben zij een uniek verhaal en hebben zij veel impact op hun omgeving”, aldus Joris Bijdendijk, executive chef van het Rijks.

Aftrap 2020

Het gastchef programma start op 14 en 15 maart met topchef Manoella Buffara van restaurant Manu, Brazilië (winnaar van de One-To-Watch award 2018 en #42 op de lijst van Latin America's 50 Best Restaurants). Daarna komen achtereenvolgens Garima Arora (mei) van restaurant Gaa in Thailand; Pía León (juli) vanrestaurant Kjolle in Lima; Margot Janse (augustus) van voorheen restaurant Le Quartier Français i Zuid-Afrika; Isabella Potí (september) van restaurant Bros, Italië en tot slot Leonor Espinosa (november) van restaurant Leo in Colombia.

Nieuwe weg

Sinds de opening van Rijks 5 jaar geleden, nodigt chef Joris Bijdendijk met regelmaat internationaal gerenommeerde gastchefs uit. Mauro Colagreco (nr. 1 op The World’s 50 Best Restaurants-lijst) was de 30ste topchef die kwam koken. Dit event was de laatste in de oude vorm, zo laat Bijdendijk weten. Vanaf 2020 is het restaurant een nieuwe weg ingeslagen met het organiseren van events.

Bron: Rijks/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

INTERNORGA wil gastronomie naar hoger niveau tillen

Vakbeurzen – De coveniencebeurs INTERNORGA die van 14 tot en met 18 maart 2025 wordt gehouden in Hamburg wil niet alleen de belangrijkste trends signaleren, maar ook de gastronomie naar een hoger niveau brengen. De beurs is bestemd voor foodprofessionals uit de out-of-homemarkt en de retail.

Lees bericht



Drie nieuwe jonge chefs benoemd tot New Chefs on the Block

Event – Tijdens de tiende jubileumeditie van New Chefs on the Block werden drie jonge culinaire talenten in het zonnetje gezet. De New Chefs zijn Gijs Kemmeren (restaurant Vannu), Peter Bogema (restaurant Sober) en Luca Carli (restaurant Reverie). Zij werden gekozen vanwege hun innovatieve aanpak, focus op duurzaamheid, innovatie en sterke culinaire visie.

Lees bericht

Winnaars van de Gault&Millau Awards 2025

Award-uitreiking – Tivoli Vredenburg in Utrecht vormde maandag opnieuw het decor voor de gidslancering en de bekendmaking van de Gault&Millau Awards. In aanwezigheid van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën zoals ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Ontdekking van het Jaar’.

Lees bericht


Bouw nieuwe locatie De Lichtmis en McDonald’s Zwolle gestart

Samenwerking – Vorige week is de eerste paal geslagen en daarmee een start gemaakt met de bouw van een unieke horecacombinatie tussen wegrestaurant De Lichtmis en McDonald’s Zwolle. De combinatie gaat zich vestigen aan de A28, ter hoogte van afslag 22, markeert een nieuw begin voor het familiebedrijf De Lichtmis.

Lees bericht

Foodservice groeide in 2024 met 4,1% door prijsverhogingen

Analyse  - De foodservicemarkt had in 2024 last van een regenachtig voorjaar en een consument die de hand op de knip hield. De omzet van de totale markt voor Foodservice (Klassieke Horeca, Gemak, Catering) kwam daardoor vorig jaar uit op €22.177 miljoen. Feitelijk betkende dat een bescheiden groei van 4,1% ten opzichte van de 12,1% groei in 2023. De omzetgroei was uitsluitend het gevolg van...

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid