Line-up Rijks telt in 2020 zes vrouwelijke topchefs


De zes vrouwelijke topchefs, die komen koken bij restaurant Rijks / Foto bij: Rijks

Line- up - De evenementen line-up van Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam, is vandaag op Internationale Vrouwendag bekend gemaakt en bevat topnamen als: Manoella Buffara (maart), Garima Arora (mei), Pía León (juli), Margot Janse (augustus), Isabella Potí (september) en Leonor Espinosa (november).

Het Rijks heeft geregeld internationale topchefs in het restaurant, die worden uitgenodigd om te koken. “We hosten de meest bijzondere chefs ter wereld. Wie de namen herkent van het 2020-programma begrijpt welke weg wij zijn ingeslagen. Met deze line-up geven we het podium aan de ‘female game-changers’ uit ons vak. Allemaal hebben zij een uniek verhaal en hebben zij veel impact op hun omgeving”, aldus Joris Bijdendijk, executive chef van het Rijks.

Aftrap 2020

Het gastchef programma start op 14 en 15 maart met topchef Manoella Buffara van restaurant Manu, Brazilië (winnaar van de One-To-Watch award 2018 en #42 op de lijst van Latin America's 50 Best Restaurants). Daarna komen achtereenvolgens Garima Arora (mei) van restaurant Gaa in Thailand; Pía León (juli) vanrestaurant Kjolle in Lima; Margot Janse (augustus) van voorheen restaurant Le Quartier Français i Zuid-Afrika; Isabella Potí (september) van restaurant Bros, Italië en tot slot Leonor Espinosa (november) van restaurant Leo in Colombia.

Nieuwe weg

Sinds de opening van Rijks 5 jaar geleden, nodigt chef Joris Bijdendijk met regelmaat internationaal gerenommeerde gastchefs uit. Mauro Colagreco (nr. 1 op The World’s 50 Best Restaurants-lijst) was de 30ste topchef die kwam koken. Dit event was de laatste in de oude vorm, zo laat Bijdendijk weten. Vanaf 2020 is het restaurant een nieuwe weg ingeslagen met het organiseren van events.

Bron: Rijks/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsHoreca verspilt 5,6 miljoen minder voedsel

Voedselverspilling – De Nederlandse horeca verspilde in 2023 9,2% minder voedsel dan in 2019. Ondanks deze daling van 5,6 miljoen kilogram, gooit de sector nog steeds 55,4 miljoen kilo voedsel weg. Dat kost de sector 647 miljoen euro per jaar.

Lees bericht

Gemiddelde NPS Nederlandse restaurantketens is +72

Onderzoek - De grootste restaurantketens van Nederland scoren gemiddeld een Net Promoter Score (NPS) van +72. Proeflokaal Bregje krijgt de hoogste score (+91). Het is opvallend dat drie van de vijf meest bezochte ketens een NPS krijgen die lager is dan gemiddeld. De 18- tot 34-jarigen geven gemiddeld een lagere score dan oudere bezoekers.

Lees bericht

Topchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d’Or

Wedstrijd - Maandag 18 september vindt de Nederlandse finale van Bocuse d’Or plaats tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Zeven topchefs nemen plaats aan de vakjurytafel. Aan hen de taak om de chef te kiezen die Nederland culinair mag vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim. Vijf finalisten en hun commis gaan de strijd met elkaar aan.

Lees berichtProblemen RCE passen in dagelijkse routine

Formulenieuws - ‘Business as usual’. Dat is de boodschap die RCE verkondigt aan @FoodClicks naar aanleiding van berichtgeving over omzetdalingen bij Happy Italy en vermeende discussies met de aandeelhouders. “De stappen die de restaurantketen de afgelopen tijd heeft gezet, passen in de dagelijkse routine om de formules te verbeteren.”

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid