Loetje opent vier nieuwe locaties na heropening horeca


Formulenieuws – Ondanks alle problemen die de lockdown veroorzaakt voor de horeca, opent restaurantketen Loetje na de heropening vier nieuwe biefstukrestaurants in grote steden. Het gaat om Delft, Enschede, Leiden en Arnhem.

De eerste twee waren al bekend, maar de laatste twee locaties zijn recent bekend gemaakt. De plannen liggen volgens het bedrijf klaar om het pand met prachtige binnentuin aan de Hooigracht 23 in Leiden om te bouwen tot Loetje. “We zijn gestart met de verbouwing”, aldus CEO Sandra van Halderen. Naast de plannen voor Leiden, staat ook een nieuw Loetje restaurant in Arnhem op de planning, dat zou de 25e vestiging van het biefstukrestaurant worden. In Arnhem vinden op dit moment de afrondende gesprekken plaats met de pandeigenaar.

Groei

Ondanks de coronaperikelen gaan de groeiplannen onverminderd door bij Loetje. Van Halderen: “Loetje is al decennia bekend in Amsterdam en omstreken en de laatste jaren ook bij het grote publiek in heel Nederland. Maar er zijn nog verschillende steden waar geen Loetje in het straatbeeld te vinden is, daar werken we dus hard aan.”

Loetje Pick Up

De restaurants van Loetje moeten zich nu beperken tot afhalen, met Loetje Pick Up, zodat gasten toch thuis hun biefstukje kunnen eten. Van Halderen; “Hiermee zijn we begonnen tijdens de eerste lockdown, toen veroorzaakte we zelfs de enige file in heel Nederland”. Ondertussen zijn er verschillende slagen gemaakt en kunnen gasten online bestellen tot een aantal dagen vooruit en bij een aantal locaties gaat binnenkort een proef van start waarbij op bepaalde dagen lunchgerechten afgehaald kunnen worden.

Loetje telt inmiddels 21 vestigingen door heel Nederland en maakt, na het samengaan van Restaurantgroep Loetje en Debuut zijn in 2020 onderdeel uit van Restaurant Company Europe (RCE). Binnen deze groep zitten naast ketens als Loetje, ook horecaconcepten als Stan&CO, Beers & Barrels en Popo the Mexican. RCE is één van de grootste horecagroepen van Nederland.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

“Met of zonder? Wordt straks de vraag aan de bar”

Horeca – Als het aan managing director Hans Böhm van Heineken ligt wordt het straks heel gewoon om bij het bestellen van een biertje de vraag te krijgen ‘met of zonder?’. De vraag naar alcoholhoudend of alcoholvrij moet volgens de topman net zo normaal worden als het bestellen van een frietje met of zonder.

Lees bericht


Loetje zet plantaardige variant van Biefstuk Bali op de kaart

Formulenieuws - Loetje’s Biefstuk Bali 0.0. is de naam van de plantaardige biefstuk, die restaurantketen Loetje vanaf woensdag op de kaart heeft staan. De plantaardige variant wordt vooralsnog alleen geserveerd in een vijftal restaurants: Amsterdam Zuidas, Ouderkerk aan de Amstel, Nijmegen, Rotterdam centrum en Eindhoven. Maar voor het einde van het jaar zal de plantaardige biefstuk in alle Loetje-restaurants beschikbaar...

Lees bericht


Rotterdam heeft eerste Beers&Barrels volgens nieuw concept

Horecaformule – Na een grondige verbouwing is de nieuwste Beers&Barrels vandaag geopend in Central Plaza aan de Weena in Rotterdam. Het is de eerste locatie volgens het nieuwe concept van Beers&Barrels, waar naast diverse bieren en een kwalitatief aanbod aan (dry-age) vleesgerechten, ook cocktails en vega(n) gerechten op de kaart staan.

Lees bericht


STAN opent nieuw restaurant in Maastricht

Restaurantketen - Limburg is met STAN Maastricht een hotspot rijker. Het restaurant dat valt onder horecagroep Restaurant Company Europe (RCE) opende recent de deuren in The Student Hotel, midden in de opkomende stadwijk Het Sphinxkwartier van de Maasstad.

Lees bericht

Biefstukkenketen Loetje opent 27e restaurant in Houten

Formulenieuws - Door de lockdown werd de opening met ruim een maand uitgesteld, maar vrijdag was het zo ver en opende Restaurant Company Europe (RCE), waartoe restaurantketen Loetje behoort, de nieuwste locatie in Houten. Het restaurant is de 27e locatie van de biefstukkenketen, dat ondanks horecabeperkingen in de afgelopen periode, toch bleef doorgroeien.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid