Loogman helpt studenten studieschuldenvrij de wereld in


Broodje Co werd eerder omgedoopt naar Co to Go bij Loogman / Foto bij: Loogman

Personeel - Wie personeel nodig heeft, moet tegenwoordig creatief zijn. Bij de Loogman Groep zijn ze al jaren creatief en zetten ze opnieuw weer een van hun succesnummers in om jongeren te werven: studenten die een contract aangaan van minimaal 12 uur bij een van de loogmanbedrijven, krijgen hun collegegeld en hun boeken vergoed. Zelfs een bijdrage voor kleine studiereizen wordt verstrekt.

De Loogman Groep is met de bijzondere actie begonnen in 2019. Afgelopen studiejaar hebben er 31 medewerkers deelgenomen aan deze bijzondere studiebeurs. Voorwaarde voor deelname is dat de student in het eerste of tweede jaar zit van de HBO of universitaire studie zit. Verder moet de student bereid zijn 12 uur in de week te komen werken bij een van de bedrijven tegen een normaal salaris. Andere voorwaarden worden door Loogman niet gesteld.

Wervingsactie

Loogman combineert met de gerichte wervingsactie twee belangrijke zaken. Enerzijds trekt hij voor verschillende functies binnen zijn bedrijven goed opgeleid personeel aan. Anderzijds doet het bedrijf iets aan de schrijnende situatie bij studenten, die vaak de opleiding verlaten met aanzienlijke studieschulden. De directie van Loogman is ongewenste situatie bij studenten oprecht een doorn in het oog, aldus de motivatie voor de campagne in de promofilm.

Doorstroming

Binnen De Loogman Groep zitten verschillende bedrijven, van tankstations tot carwashbedrijven. Maar ook een golfbaan en een brasserie behoren tot de groep. Het vinden van geschikt personeel is ook voor het Amsterdamse bedrijf een uitdaging. Toch slaagt het bedrijf er in door een goede doorstroming het voor medewerkers aantrekkelijk te maken. 52% van de medewerkers zoekt met enige regelmaat een andere betrekking binnen de groep, op zoek naar nieuwe uitdagingen. Daarnaast heeft het bedrijf ook voormalige studenten in dienst, die na hun studie zijn blijven werken.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sterrenrestaurant Noor geeft studenten 50% korting

Restaurantactie - Het onlangs met een Michelinster bekroonde restaurant Noor in Groningen geeft studenten dit najaar 50% korting op de gehele rekening. Eigenaren Marleen en Jeroen Brouwer willen eten in een toprestaurant toegankelijker maken voor studenten en daarmee investeren in potentiële gasten van de toekomst.

Lees bericht
App bindt strijd aan met personeelstekort in horeca, retail en Events

Technologie – Een app die horecaondernemers personeel moet aanbieden bij personeelstekort en werkzoekende  jongeren laat zien waar tijdelijk werk is. Dat is de app NOWJOBS, die House of HR eerst op de Belgische markt heeft geintroduceerd en nu in Nederland lanceert. De gratis app geeft werkzoekenden en werkgevers de mogelijkheid om dezelfde dag al aan het werk te gaan of mensen...

Lees bericht


Eazie trakteert 18.000 studenten op gezonde maaltijd

Actie – Eazie, een foodketen die zich richt op gezonde gerechten, geeft in vijf universiteitssteden aan zo’n 18.000 eerstejaars studenten een maaltijd weg. De keten organiseert de actie om de studenten een goede start te laten maken van een nieuwe opleiding. Volgens eazie brengt het starten van een vervolgopleiding naar het Hoger Onderwijs een hoop verandering met zich mee voor jonge...

Lees bericht

Horeca heeft goed eerste kwartaal achter de rug

Marktcijfers – De horeca heeft met een stijging van 2,1 procent een goed eerste kwartaal achter de rug. Dat meldt het CBS. De omzet van eet- en drinkgelegenheden nam met 2,3 procent toe en de omzet van logiesverstrekking steeg met 1,6 procent. Vogens het CBS neemt stijgt de omzet van de horeca, bestaande uit logiesverstrekking en eet- en drinkgelegenheden, al vijf jaar elk kwartaal....

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid