Lotus Bakeries verwerft minderheidsbelang in Oot


Belang - Lotus Bakeries heeft, via het corporate venture fund FF2032, een minderheidsbelang genomen in het Nederlandse 'Direct-to-consumer' merk Oot. Het Belgische koekjesbedrijf heeft dit maandag bekend gemaakt.

Oot begon in 2018 als klein ontbijtmerk dat vers gebakken, suikerarme granola’s per post verstuurt. De onderneming groeide de afgelopen drie jaar fors en heeft nu 45.000 klanten in Nederland en België. Het afgelopen jaar groeide Oot met meer dan 300 procent.  Het was de snelle groei en het feit dat Oot een goed werkend direct-to-consumer-concept heeft dat de aandacht trok van Lotus Bakeries laat CEO Isabelle Mas van Natural Food Lotus Bakeries weten in een toelichting.

Oot, opgericht door Valentine van der Lande, trok per 1 februari Marieke Hermans als directeur aan van het in Amsterdam gevestigde het bedrijf. Van der Lande zou zich meer gaan richten op de uitbreiding van het assortiment en het uitbouwen van externe relaties.

Lotus Bakeries telt een groot aantal merken zoals Lotus, Peijnenburg en Biscoff, maar ook Nakd Wholefoods

Oot is het vierde bedrijf dat FF2032 aan de portefeuille toevoegt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Marieke Hermans nieuwe directeur Oot Granola

Benoeming – Per 1 februari is Marieke Hermans (33) directeur geworden van het in Amsterdam gevestigde ontbijtmerk Oot Granola. Oprichter Valentine van der Lande gaat zich fulltime richten op de uitbreiding van het assortiment en het uitbouwen van externe relaties.

Lees bericht


Lotus roept partij Speculoospasta Crunchy terug

Nieuws - Lotus Bakeries roept uit voorzorg een partij van ruim 90.000 potten Lotus Speculoospasta Crunchy terug. De pasta kan mogelijk metaaldeeltjes bevatten. Om elk risico uit te sluiten, raadt Lotus dringend aan de betreffende Speculoospasta Crunchy niet te consumeren. De potten Speculoospasta Crunchy, te herkennen aan een geel deksel, hebben diverse houdbaarheidsdata in februari en maart 2018. De potten Speculoospasta Crunchy...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid