Luca’s op station Zwolle en ‘s-Hertogenbosch worden Julia’s


De twee Luca's worden omgebouwd naar Julia's

Formulenieuws – Luca’s gaat als formulenaam verdwijnen. De twee locaties op station Zwolle en ‘s-Hertogenbosch worden Julia’s. Dat heeft NS Retail donderdag bekend gemaakt.

In 2021 lanceerde NS het stoere broertje van Julia’s. De formule kreeg twee locaties. Eerst op station Zwolle, kort daarna volgde station ‘s-Hertogenbosch. Luca’s was een variant op Julia’s met een wat stoerdere uitstraling en pizza in plaats van pasta.

Bij de start van Luca’s leeft binnen NS Retail de overtuiging dat pizza meer gegeten zou worden in de avonduren, maar die inschatting blijkt niet juist te zijn geweest. De reiziger ziet de pizza toch vooral als snack. Het blijkt dat reizigers ’s avonds toch de voorkeur geven aan de pasta zoals die bij Julia’s verkrijgbaar is.

Maar ook de kosten en herkenbaarheid speelden mee in de keuze om het merk Luca’s te laten gaan, zo laat NS weten. “Een merk in de lucht houden voor twee vestigingen is kostentechnisch niet efficiënt. Een tweede merkvariant droeg daarbij niet bij aan de herkenbaarheid voor de reiziger. We hebben veel geleerd van Luca’s en nemen de positieve elementen van Luca’s mee naar Julia’s en vormen de winkels in Zwolle en ’s-Hertogenbosch om tot Julia’s,” aldus Martin Dekker, Business manager van Julia’s en (nu nog) Luca’s.

Julia’s is een formule voor reizigers die behoefte hebben aan snelle Italiaanse gerechten on-the-go. Op 16 stations zijn vestigingen van Julia’s, na het ombouwen van Luca’s zijn dat er 18.

Bron: NS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht
Nieuwe Julia’s zet bestelzuilen in en gaat pizza’s serveren

Formulenieuws – Zaterdag 2 december opende NS stations de nieuwe Julia’s op station Den Haag. Een tweede locatie opent donderdag 7 december op Utrecht Centraal. Met de komst van de nieuwe winkelsmet bestelzuilen wil NS nog beter inspelen op de wens en behoefte van de klant. Zo worden er ook pizza’s aan het assortiment toegevoegd.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid