‘Maaltijd en koffie zijn voortaan vooraf te bestellen op Schiphol’


Luchthaven – Schiphol en HMSHost zijn een pilot gestart die het mogelijk maakt voor reizigers om met een QR-code eten en drinken op Schiphol achter de securitycontrole al vooraf te bestellen. De koffie en maaltijd kunnen op die manier klaar staan zodra de reiziger de douane is gepasseerd.

Reizigers kunnen hun bestelling regelen door een QR-code te scannen vanaf één van de fysieke banners of mediaschermen die zich bij en na de securitycontrole op de luchthaven Schiphol bevinden. Via deze QR-code is de bestelling te plaatsen en kan online worden afgerekend. Ook is aan te geven hoe laat de bestelling wordt opgehaald na de security.

Vrijwel alle horeca

Schiphol is een van de eerste luchthavens die deze online bestelservice aan haar reizigers aanbiedt. Al eerder konden bezoekers van Schiphol Plaza vooraf een order plaatsen, via de Foodsy-app. Omdat het vooraf bestellen van eten en drinken succesvol bleek, breidt de luchthaven deze service nu uit samen met HMSHost International. Nagenoeg alle horeca in Lounge 1 (Schengen) nemen deel waaronder Starbucks, La Place, Grand Café Het Paleis en Grab & Fly.

Voordelen

Volgens Irene Muysson, Head of Retail, F&B, Commercial Services bij Amsterdam Airport Schiphol biedt de service verschillende voordelen. Reizigers kunnen de tijd in de wachtrij voor de security gebruiken voor hun bestelling en ze hoeven bij aankomst in de Lounge niet te wachten omdat de bestelling klaar staat. HMSHost vindt het als wereldwijde marktleider in de voedings- en horecasector voor mensen die onderweg zijn, niet meer dan logisch dat zij versneld stappen zetten in digitale bestel- en betaalplatforms. Walter Seib, CEO HMSHost International: “Met deze service komen we tegemoet aan de vraag van onze klanten naar contactloze transacties en snellere dienstverlening .”

Uitbreiding

Er komen op verschillende locaties bij en achter de securitycontrole banners en digitale schermen met een QR-code. Deze QR-code brengt reizigers naar een bestelpagina waar zij kunnen kiezen bij welke horecagelegenheid ze een bestelling willen plaatsen. Na de pilotperiode wordt geëvalueerd of het aantal horecagelegenheden waarbij je vooraf kunt bestellen wordt uitgebreid.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol continueert samenwerking met HMSHost

Luchthavenshops - Amsterdam Airport Schiphol en horecabedrijf HMSHost International blijven ook de komende jaren samenwerken. Speerpunt wordt de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In die nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, duurzaamheid en innovatie centraal.

Lees bericht


HMSHost buigt zich over toekomst Treck en Broodzaak

Formulenieuws – HMSHost gaat de toekomst van de formules Treck en Broodzaak bekijken. Volgens een reactie van de exploitant van beide formules op Retailnews is door de coronacrises het voortbestaan van de stationsformules onzeker geworden en is herziening van de formules noodzakelijk.

Lees bericht

Twee HMSHost-projecten in de prijzen bij Schiphol Business Awards

Luchthaven – De Food Professionals van HMSHost hebben de Team Spirit Award gewonnen. Daarnaast heeft HMSHost ook de Innovation Award gewonnen. Deze is uitgereikt aan ‘Soup and Bakery by De Verspillingsfabriek’. Amsterdam Airport Schiphol reikt de awards uit aan partners die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd.

Lees berichtHMSHost zes keer succesvol bij de Lekkerste Wedstrijden

Wedstrijden – HMSHost is de absolute kampioen als het gaat om het afleveren van winnaars bij de Lekkerste Wedstrijden op de Horecava. Woensdag 15 januari stonden er maar liefst zes HMSHost winnaars op het podium. In de categorie ‘On the move’ wisten medewerkers van horecabedrijf HMS beslag te leggen op zowel de eerste als de tweede plek. Ook in de categorie ‘Lekker...

Lees bericht

Walter Seib (HMSHost) nieuwe voorzitter FSIN

Benoeming – Op 14 januari heeft bestuursvoorzitter Paul Bringmann van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) zijn taken overgedragen aan Walter Seib van HMSHost. Hij deed dat tijdens het traditionele brunchcongres in Amsterdam bij de Horecava. Paul Bringmann was de afgelopen zes jaar voorzitter van het FSIN. Onder zijn voorzitterschap is het FSIN fors gegroeid. Bringmann was de founder van restaurantketen, en foodservicebedrijf...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid