Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway koopt Grubhub uit VS


Maaltijdbezorgdienst - De Nederlands-Britse maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft in de Verenigde Staten branchegenoot Grubhub overgenomen. De overname zorgt voor een springplank naar de Amerikaanse markt.

Volgens topman Jitse Groen van Just Eat Takeaway ontstaat door de overname de grootste maaltijdbezorger ter wereld buiten China. Ze zijn samen goed voor zo’n 70 miljoen klanten wereldwijd. Met de overname van Grubhub door Just Eat Takeaway is zo’n 7,3 miljard dollar (6,4 miljard euro) gemoeid.

Volgens diverse berichten was ook concurrent Uber geïnteresseerd in Grubhub. Het bedrijf is met Uber Eats actief in maaltijdbezorging, maar vist nu achter het net. Het bedrijf krijgt er nu op de Amerikaanse markt een geduchte concurrent bij.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Fooddelivery blijft onveranderd hard doorgroeien

Marktcijfers – De Nederlandse bezorgmarkt in de foodsector blijft groeien. Fooddelivery stijgt in 2021 met 27,9 procent ten opzichte van 2020. Dit blijkt uit het nieuwe Dossier Delivery van het FoodService Instituut Nederland (FSIN). Bezorging door supermarkten en andere retailers is verantwoordelijk voor de grootste groei: 36 procent. Restaurants en andere foodserviceformules zijn goed voor 19 procent groei in 2021.

Lees bericht


Maaltijdbezorger krijgt boete van bijna twee ton

Boete - Een platform voor de bezorging van maaltijden heeft van de Inspectie SZW een boete gekregen van 176.000 euro. Het bezorgbedrijf, waarvan de naam niet bekend is gemaakt door SZW, maar zou gaan om Deliveroo, kreeg de boete omdat het bezorgplatform in 2018 22 buitenlandse bezorgers in dienst had zonder een werkvergunning voor ze aan te vragen.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid