Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway koopt Grubhub uit VS


Maaltijdbezorgdienst - De Nederlands-Britse maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft in de Verenigde Staten branchegenoot Grubhub overgenomen. De overname zorgt voor een springplank naar de Amerikaanse markt.

Volgens topman Jitse Groen van Just Eat Takeaway ontstaat door de overname de grootste maaltijdbezorger ter wereld buiten China. Ze zijn samen goed voor zo’n 70 miljoen klanten wereldwijd. Met de overname van Grubhub door Just Eat Takeaway is zo’n 7,3 miljard dollar (6,4 miljard euro) gemoeid.

Volgens diverse berichten was ook concurrent Uber geïnteresseerd in Grubhub. Het bedrijf is met Uber Eats actief in maaltijdbezorging, maar vist nu achter het net. Het bedrijf krijgt er nu op de Amerikaanse markt een geduchte concurrent bij.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Uber Eats breidt uit met vijf nieuwe bezorgsteden

Bezorgdienst – Uber Eats breidt uit in Nederland en is vanaf vandaag beschikbaar in Leeuwarden, Nieuwegein, Den Helder, Alphen a/d Rijn en Gouda. De keuze voor deze steden is gebaseerd op data die duidelijk maakt dat er in deze steden veel interesse is in de bezorg-app.

Lees berichtHelloFresh verwacht omzet bijna te verdubbelen

Bezorging - Niet alleen het afhalen en bezorgen van gerechten groeit hard als gevolg van de coronamaatregelen en beperkingen, maar ook de bezorging van maaltijdboxen. HelloFresh ziet door die groei dit jaar de omzet zelfs bijna verdubbelen.

Lees bericht

Thuisbezorgd.nl komt met extra pakket ter ondersteuning restaurants

Bezorgdienst - Thuisbezorgd.nl, 's lands grootste etenbestelsite, komt met nieuwe maatregelen om restaurants te ondersteunen, naar aanleiding van de aankondiging van de regering om de horeca de komende maand in zijn geheel te sluiten. Eerder verlaagde de bezorgdienst al de afhaalcommissie tijdelijk tot 0% en trok het extra personeel aan voor het bezorgen,

Lees bericht


© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid