Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway koopt Grubhub uit VS


Just Eat Takeaway zit momenteel in een onrustige fase

Maaltijdbezorgdienst - De Nederlands-Britse maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft in de Verenigde Staten branchegenoot Grubhub overgenomen. De overname zorgt voor een springplank naar de Amerikaanse markt.

Volgens topman Jitse Groen van Just Eat Takeaway ontstaat door de overname de grootste maaltijdbezorger ter wereld buiten China. Ze zijn samen goed voor zo’n 70 miljoen klanten wereldwijd. Met de overname van Grubhub door Just Eat Takeaway is zo’n 7,3 miljard dollar (6,4 miljard euro) gemoeid.

Volgens diverse berichten was ook concurrent Uber geïnteresseerd in Grubhub. Het bedrijf is met Uber Eats actief in maaltijdbezorging, maar vist nu achter het net. Het bedrijf krijgt er nu op de Amerikaanse markt een geduchte concurrent bij.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsPlantaardige zuiveldrinks het meest populair bij Gorillas

Vegan - Tijdens World Vegan Day wordt de veganistische leefstijl in het zonnetje gezet. Bij bezorgdienst Gorillas zien ze niet alleen het plantaardige aanbod fors toenemen, maar ook de vraag. Uit eigen onderzoek onder 100.000 bezorgingen blijken de plantaardige zuivelproducten het meest populair.

Lees bericht

Deliveroo stopt activiteiten op de Nederlandse markt

Bezorgdienst - Deliveroo heeft woensdag bekend gemaakt dat het de activiteiten in Nederland gaat beëindigen. De aankondiging om met de Nederlandse activiteiten te stoppen werd al op 10 augustus gemeld, alleen wilde het bezorgbedrijf toen nog alle opties bekijken. Dat proces heeft nu geleid om alle operationele Nederlandse activiteiten op 30 november 2022 te beëindigen.

Lees bericht

Wijzigingen in RvB en RvC bij Just Eat Takeaway

Benoemingen - De Raad van Commissarissen van Just Eat Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft besloten Andrew Kenny en Jörg Gerbig te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur. Daarnaast is Mieke De Schepper en ‘Aholder’ Dick Boer voorgedragen voor de Raad van Commissarissen. Dit laat het bezorgbedrijf woensdag weten.

Lees bericht


Bezorgers in het zonnetje op Dag van de Maaltijdbezorger

Verkiezing – De Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM) organiseert sinds 2017 iedere derde donderdag van september de ‘Dag van de Maaltijdbezorger’. Hiermee worden de maaltijdbezorgers, die bij de aangesloten formules in dienst zijn, jaarlijks extra in de spotlights gezet. Dit jaar vindt tijdens deze dag de aftrap plaats van de verkiezing van 'Maaltijdbezorger van het Jaar'.

Lees bericht

Online supermarkt Picnic verwelkomt miljoenste klant

Bezorgsupermarkt – Online supermarkt Picnic heeft gisteren zijn één miljoenste klant verwelkomd. Gelukkige was Sjamke Verdonk en haar gezin uit Wervershoof in Noord-Holland. Picnic bezorgt nu met ruim 1500 elektrische bezorgwagentjes dagelijks vanuit 67 hubs de boodschappen in ruim 170 Nederlandse plaatsen op de 999.999 andere adressen.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid