Maaltijdbezorger krijgt boete van bijna twee ton


Boete - Een platform voor de bezorging van maaltijden heeft van de Inspectie SZW een boete gekregen van 176.000 euro. Het bezorgbedrijf, waarvan de naam niet bekend is gemaakt door SZW, maar zou gaan om Deliveroo, kreeg de boete omdat het bezorgplatform in 2018 22 buitenlandse bezorgers in dienst had zonder een werkvergunning voor ze aan te vragen.

De maaltijdbezorger overtrad daarmee de Wet Arbeid vreemdelingen (Wav). Die wet verplicht werkgevers zich te houden aan de regels voor buitenlandse werknemers. De Inspectie SZW acht het bewezen dat de 22 bezorgers geen zelfstandigen waren, maar in dienst van een maaltijdbezorgingsplatform waren. Het platform krijgt de boete, omdat het bedrijf voor de werknemers geen werkvergunningen had aangevraagd.

Scherper toezicht

Inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie) had al aangekondigd scherper toe te zien op maaltijdbezorgers. Ook omdat het al eerder overtredingen had geconstateerd. Vorig jaar nog maakte de inspectiedienst bekend dat er ook veel horecagelegenheden met eigen bezorgers de regel overtreden. Het gaat dan om te lage betalingen, te veel uren en werken op uren dat het niet is toegestaan op grond van leeftijd van de bezorgers.

Bron: SZW/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nederlander geeft vaker fooi na lockdown

Onderzoek – Meer driekwart van de consumenten (77%) wil net zo vaak of vaker uit eten of een drankje drinken als voor de pandemie. Vooral jongeren willen de horeca vaker bezoeken om de lockdown-periode in te halen (22%). In 31% van de bezoeken geeft de Nederlander ook nog eens extra fooi om de horeca te helpen, met een gemiddeld fooipercentage van 8,2% bij een goede...

Lees bericht


Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca schuift door naar 2022

Wedstrijd - De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca, georganiseerd door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), schuift door naar 2022 vanwege de impact van de coronacrisis op de horeca en het horecaonderwijs. Dat heeft de wedstrijdcommissie besloten. Ook vorig jaar werd de wedstrijd verplaatst.

Lees bericht

Kabinet draait versoepelingen horeca deels terug

Corona – Het kabinet heeft vrijdagavond een aantal eerdere versoepelingen in de horeca teruggedraaid. Zo moeten de horecabedrijven vanaf zaterdag 10 juli uiterlijk om 24.00 uur dicht en zijn evenementen zonder plaatsing van het bezoek niet meer toegestaan. Bedoeling van de nieuwe maatregelen is de snelle opmars van het aantal coronabesmettingen een halt toe roepen.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid