Maaltijdbezorger krijgt boete van bijna twee ton


Boete - Een platform voor de bezorging van maaltijden heeft van de Inspectie SZW een boete gekregen van 176.000 euro. Het bezorgbedrijf, waarvan de naam niet bekend is gemaakt door SZW, maar zou gaan om Deliveroo, kreeg de boete omdat het bezorgplatform in 2018 22 buitenlandse bezorgers in dienst had zonder een werkvergunning voor ze aan te vragen.

De maaltijdbezorger overtrad daarmee de Wet Arbeid vreemdelingen (Wav). Die wet verplicht werkgevers zich te houden aan de regels voor buitenlandse werknemers. De Inspectie SZW acht het bewezen dat de 22 bezorgers geen zelfstandigen waren, maar in dienst van een maaltijdbezorgingsplatform waren. Het platform krijgt de boete, omdat het bedrijf voor de werknemers geen werkvergunningen had aangevraagd.

Scherper toezicht

Inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie) had al aangekondigd scherper toe te zien op maaltijdbezorgers. Ook omdat het al eerder overtredingen had geconstateerd. Vorig jaar nog maakte de inspectiedienst bekend dat er ook veel horecagelegenheden met eigen bezorgers de regel overtreden. Het gaat dan om te lage betalingen, te veel uren en werken op uren dat het niet is toegestaan op grond van leeftijd van de bezorgers.

Bron: SZW/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thuisbezorging in 4 weken tijd met 20% gestegen

Analyse – De horeca is deze zomer minder hard gestegen dan in de zomer van vorig jaar. Anders ligt dat bij thuisbezorging. Dat blijft maar doorstijgen. De afgelopen 4 weken wederom met 20 procent (van 6,5% van de avondmaaltijden thuis naar 7,9%).

Lees bericht
Vermaat verzorgde 11.000 gasten per dag tijdens F1 in Zandvoort

Catering – Nu het geluid van de F1 is verstomd en Zandvoort weer terug is gegeven aan de strandgasten, maakt Vermaat, een van de horecapartners van het driedaagse event de balans op; tijdens het raceweekend heeft het bedrijf in tien lounges zo’n 11.000 gasten per dag verzorgd met eten, drinken en gastvrijheid.

Lees bericht


Combinatie TAPP en Heineken geeft horecabedrijf insights

Insights - TAPP en bierbrouwer Heineken gaan samenwerken. Het bedrijf dat data verzamelt voorziet Nederlandse horecaondernemers van inzichten op basis van verkoopdata waarmee zij hun bedrijf beter kunnen laten aansluiten op de markt. Door de samenwerking komt de informatie van de scale-up op grote schaal beschikbaar.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid