Maarten Ruys opvolger van Rob van Lint bij NVWA


Foto bij: NVWA

Benoeming - Maarten Ruys wordt de opvolger van Rob van Lint bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die eind vorige maand vertrok.

Per 1 mei wordt Ruys op interim-basis inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Ruys zal zich richten op de afronding van het proces van herbezinning. Tevens zal hij samen met de medewerkers en managers werken aan verdere verbeteringen in toezicht en handhaving. Van Lint vertrok eerder bij NVWA vanwege een ict-conflict met de medewerkers.

Drs. M.A. (Maarten) Ruys was de afgelopen periode onder meer interim Voorzitter van de Raad van Bestuur bij de Nederlandse Zorgautoriteit, secretaris bij de gemeente Groningen en interim directeur-generaal bij de Belastingdienst.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Overtredingen met maaltijdbezorgers in Rotterdam

Bezorgdiensten - Bij een controle op maaltijdbezorgers in Rotterdam bleken vijf bezorgers niet te mogen werken in Nederland. Ook werd een maaltijdbezorger aangetroffen van 14 jaar, terwijl de minimumleeftijd 16 jaar is om maaltijden te bezorgen. Ook op andere terreinen werden overtredingen geconstateerd.

Lees bericht




Negatief NVWA-advies bamboebakjes zorgt voor onduidelijkheid

Verpakkingen - Onlangs adviseerde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om servies gemaakt van melamine kunststof met bamboe- of maisvezels niet meer te gebruiken. Terwijl veel ondernemers juist dachten dat de bamboebakjes duurzaam waren. Ondernemers vragen zich nu af, wat mag wel?

Lees bericht


Veel overtredingen bij verkoop tabak aan jongeren

Tabaksverkoop - Er worden nog te vaak tabaksproducten, dampwaren (e-sigaretten en e-liquids) en kruidenrookproducten verkocht aan jongeren onder de 18 jaar. Dat blijkt uit de controleresultaten die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in 2020 heeft uitgevoerd.

Lees bericht

Per 1 januari 2021 displayban tabak en accijnsverhoging

Tabak – Tabak en andere rookwaren mogen vanaf 1 januari 2021 niet meer zichtbaar worden  getoond bij tankstations en andere gemakslocaties. Vanaf die datum gaat ook de accijns op tabak omhoog. Sigaretten stijgen 12 cent in prijs en shag gaat 30 cent meer kosten. De maatregelen maken onderdeel uit van het kabinet om roken verder te ontmoedigen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid