Zorg – Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam heeft een nieuw voedingsconcept voor patiënten geïntroduceerd. Met het nieuwe MAASS-concept kunnen de patiënten zes keer per dag kiezen uit diverse grote en kleine gerechtjes.
Tijdens een proeverij vorige week waren alle gerechtjes uit te proberen door patiënten, medisch personeel en andere belangstellenden. Dat was feitelijk de aftrap van het nieuwe MAASS-voedingsconcept in het ziekenhuis dat door partner Sodexo wordt uitgevoerd.
MAASS staat voor Met Aandacht Aan Smaak & Service en maakt onderdeel uit van de visie die het Maaststad Ziekenhuis heeft op voeding. Daarbij is voeding duidelijk gericht op de patiënt zelf en het spoedige herstel. Om die reden krijgt de patiënt naast de drie maaltijden gedurende ook nog eens drie snackmomenten met kleine gerechten. Het moment waarop de patiënten deze maaltijden willen, kunnen zij zelf uitkiezen.
Maasstadje
Martine Staat, teamleider Eten en Drinken: “Als het mogelijk is worden die gerechten uitgeserveerd aan een gedekte tafel. Want daarmee wordt gestimuleerd dat patiënten uit bed komen wat goed is voor hun herstel.” Daarnaast krijgen patiënten vijf keer per dag een zogenoemd ‘Maasstadje’. Dat zijn verrassende snacks, die zorgvuldig zijn samengesteld door medewerkers van de afdelingen Geriatrie, Diëtetiek, Oncologie, Logopedie, Pedagogiek en de Kinderraad. Hiermee zijn de kleinere porties, vaak verrijkt met eiwitten, afgestemd op de diverse patiëntengroepen.
Serveerwagen
De Maasstadjes kunnen met alle gerechten worden meegeleverd, met uitzondering van de warme maaltijd, omdat die maaltijd het niet nodig heeft nog iets extra’s aan toe te voegen. Maasstadjes zijn onder meer soep, wraps, zwarte bonen muffin, wortelcake, kaas en poffertjes. Staat: “De Maasstadjes worden gepresenteerd op onze nieuwe, flexibele serveerwagens die – in tegenstelling tot de oude serveerwagens - op de kamer van de patiënt gereden kunnen worden. Want zien eten, doet eten. De medewerker kan met een tablet direct zien wat de patiënt mag eten en daarmee uit het juiste assortiment laten kiezen.”
Bron: @FoodClicks
Zorg – Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam heeft een nieuw voedingsconcept voor patiënten geïntroduceerd. Met het nieuwe MAASS-concept kunnen de patiënten zes keer per dag kiezen uit diverse grote en kleine gerechtjes.
Tijdens een proeverij vorige week waren alle gerechtjes uit te proberen door patiënten, medisch personeel en andere belangstellenden. Dat was feitelijk de aftrap van het nieuwe MAASS-voedingsconcept in het ziekenhuis dat door partner Sodexo wordt uitgevoerd.
MAASS staat voor Met Aandacht Aan Smaak & Service en maakt onderdeel uit van de visie die het Maaststad Ziekenhuis heeft op voeding. Daarbij is voeding duidelijk gericht op de patiënt zelf en het spoedige herstel. Om die reden krijgt de patiënt naast de drie maaltijden gedurende ook nog eens drie snackmomenten met kleine gerechten. Het moment waarop de patiënten deze maaltijden willen, kunnen zij zelf uitkiezen.
Maasstadje
Martine Staat, teamleider Eten en Drinken: “Als het mogelijk is worden die gerechten uitgeserveerd aan een gedekte tafel. Want daarmee wordt gestimuleerd dat patiënten uit bed komen wat goed is voor hun herstel.” Daarnaast krijgen patiënten vijf keer per dag een zogenoemd ‘Maasstadje’. Dat zijn verrassende snacks, die zorgvuldig zijn samengesteld door medewerkers van de afdelingen Geriatrie, Diëtetiek, Oncologie, Logopedie, Pedagogiek en de Kinderraad. Hiermee zijn de kleinere porties, vaak verrijkt met eiwitten, afgestemd op de diverse patiëntengroepen.
Serveerwagen
De Maasstadjes kunnen met alle gerechten worden meegeleverd, met uitzondering van de warme maaltijd, omdat die maaltijd het niet nodig heeft nog iets extra’s aan toe te voegen. Maasstadjes zijn onder meer soep, wraps, zwarte bonen muffin, wortelcake, kaas en poffertjes. Staat: “De Maasstadjes worden gepresenteerd op onze nieuwe, flexibele serveerwagens die – in tegenstelling tot de oude serveerwagens - op de kamer van de patiënt gereden kunnen worden. Want zien eten, doet eten. De medewerker kan met een tablet direct zien wat de patiënt mag eten en daarmee uit het juiste assortiment laten kiezen.”
Bron: @FoodClicks
Catering – Onder de naam Carbono Cero lanceert Sodexo CO2-neutrale recepten. De Louisiana Burger en Double Dip Korean Wings zijn twee van de eerste acht recepten die inmiddels al op enkele locaties van Sodexo te verkrijgen zijn.
Onderzoek – 44% van de hybride werkende kenniswerkers is te verleiden om op een andere dag naar kantoor te komen dan ze nu doen. Daarmee kunnen piekmomenten op kantoor worden voorkomen. De piekdagen op kantoor zijn nu maandag, dinsdag en donderdag terwijl woensdag en vrijdag het minst populair zijn. Medewerkers zijn vooral goed te verleiden met een gratis lunch of diner op...
Benoeming - Cunera Vlaar is benoemd tot de nieuwe CEO Sodexo Nederland. Zij volgt per 1 februari Robert Claasen op die deze functie op interim basis invulde. Vaar is al 31 jaar werkzaam bij het Sodexo in verschillende functies in binnen- en buitenland. Meest recentelijk was zij CEO Energy & Resources Europa.
Voedselbanken – Vier dagen lang pakken honderden medewerkers van Unilever, voor het twaalfde jaar op rij pakketten in voor de Voedselbank. Dit jaar wordt een recordaantal van 45.000 pakketten samengesteld, met behulp van een aantal partners.
Catering – Sodexo verzorgt de koffiebar, restaurantservices, evenementenvoorziening, banqueting, de receptie en het servicepunt in het recentelijke geopende klimaatneutrale pand EDGE Amsterdam West. Dit pand is na een drie jaar durende renovatie één van de duurzaamste gebouwen van Europa.
Catering – Sodexo gaat het eten en drinken verzorgen op vijf DJI-locaties in Noord Nederland. Het gaat om de Dienst Justitiële Inrichtingen in Almelo, Leeuwarden, Veenhuizen, Zwolle en ter Apel. Gedetineerden krijgen onder andere de mogelijkheid om zelf te koken met verse producten.