Madaga lanceert webshop voor verse maaltijden op kinderopvang


Kinderopvang - Madaga, leverancier van maaltijden voor de kinderopvang, lanceert een eigen webshop met verse maaltijden voor kinderen vanaf 6 maanden. Het is de eerste webshop in Nederland voor verse kindermaaltijden speciaal voor de opvang.

Madaga wil met de webshop de gezonde kindermaaltijden toegankelijk maken voor elke opvanglocatie, groot en klein, zo laat het bedrijf weten. Madaga levert aan zo’n 400 locaties kindermaaltijden met uitgebalanceerde ingrediënten en bedient daarmee zo’n 50.000 kinderen

Naast het aanbieden van kindermaaltijden werpt het bedrijf zich ook op als smaakspecialist. Madaga neemt de kinderen op de kinderopvang spelenderwijs vanaf de eerste hapjes mee op smaakavontuur. Zo wordt de smaakontwikkeling van kinderen gestimuleerd en dragen de opvanglocaties tevens bij aan een gezonde opvoeding.

Van maaltijd tot broodbeleg

Het assortiment van de webshop bestaat uit wisselende, warme kidsproof ​maaltijden, zoals klassieke spaghetti met bolognesesaus en chili sin carne met witte rijst. Daarnaast staan er ook maaltijden op het menu, zoals bobotie met gekookte aardappeltjes en broccolistamppot met vegetarische balletjes. Tevens zijn verschillende maaltijden en kindersoepen beschikbaar voor kinderen vanaf 12 maanden. Voor de kinderen vanaf 6 maanden biedt Madaga momenteel alleen de Groentjespret (smeuïge spread boordevol groente) aan voor op de boterham of cracker, maar binnenkort worden er ook babymaaltijden in de webshop aangeboden.

Alle gerechten bestaan uit verse groente en ingrediënten. Elke maaltijd bevat minimaal één portie groente en valt binnen de richtlijnen met betrekking tot zoutinname. Qua smaak, kleur, geur en textuur zijn de maaltijden afgestemd op de ontwikkeling van kinderen per leeftijdsgroep: van gepureerde babyhapjes tot een grovere textuur voor kinderen vanaf 12 maanden.

Bron: Madaga/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ALDI en JOGG breiden Groenteboxjes uit naar 14 extra gemeenten

Actie - Acht kinderdagverblijven in de gemeente Midden-Drenthe nemen vanaf deze week deel aan het programma Groenteboxjes van Aldi en Jogg. Bij dit programma krijgen kinderen op het kinderdagverblijf gedurende drie maanden dagelijks groente aangeboden en worden zij beloond voor het eten ervan. Het programma is effectief gebleken in het stimuleren van de groenteconsumptie bij kinderen.

Lees bericht





© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid