Magioni pizza’s voortaan van restgroenten en vleesloos


Vleesloos - Magioni Pizza, het bedrijf achter de groentebodems voor pizza’s, heeft zich tot doel gesteld niet alleen 100% vegetarisch te worden, maar de groentebodems voor pizza’s voortaan ook te maken van restgroenten.

De bloemkoolbodem van Magioni Pizza, wordt al voor een belangrijk deel gemaakt van bloemkoolstronken. Het idee is nu om dit ook voor de andere pizzabodems te doen.

Oprichtster Manon van Essen wil het bedrijf ook volledig vleesloos maken, omdat het volgens haar past bij de verantwoordelijkheid van het bedrijf. “Met het schrappen van vlees maken we een duidelijk statement”, aldus Van Essen.

De pizza’s van Magioni worden verkocht in 9 landen. Elke dag worden er meer dan 13.000 pizza’s gemaakt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws


Dr. Oetker komt met Pizza Perfettissima-concept

Introductie - Dr. Oetker Professional introduceert deze maand Pizza Perfettissima. Dit pizzaconcept moet het voor ondernemers gemakkelijk maken om zonder al te veel gedoe een pizza op de menukaart te zetten. Pizza Perfettissima biedt een compleet concept voor pizza’s;  van basis tot getopte pizza, van oven tot service en is een totaaloplossing voor out of home. Totale bereidingstijd is...

Lees bericht

Derde Nationale Week Zonder Vlees van 9 t/m 15 maart

Vleesloos – De derde editie van de Nationale Week Zonder Vlees wordt in Nederland gehouden van 9 tot en met 15 maart. Tijdens de week worden deelnemers geïnspireerd om een week lang vegetarisch te eten, om zo te ervaren hoe lekker en gemakkelijk dit kan zijn. Ondanks dat de Nationale Week Zonder Vlees pas sinds 2018 bestaat, is het een begrip aan het...

Lees bericht

Dr. Oetker neemt groot belang in Nederlandse pizzabakker Magioni

Overname - De Duitse levensmiddelenfabrikant Dr. Oetker neemt een meerderheidsbelang in het Nederlandse pizzamerk Magioni. Dat bedrijf maakt pizzabodems van groente, die ook in het assortiment zitten van Dr. Oetker. Het bericht over de overname wordt door diverse media gemeld. Hoe groot het belang precies is en hoeveel er wordt betaald, is niet bekendgemaakt. Duidelijk is wel dat de pizzabakker...

Lees bericht


‘Plant Power’ van Appèl moet vleesloos eten stimuleren

Cateraar - Cateraar Appèl introduceert ‘Plant Power’, een nieuw foodconcept dat gasten laat zien dat een vlees of vis niet altijd nodig is. Dit concept, dat bestaat uit vegetarische en volledig plantaardige gerechten is onderdeel van een aantal initiatieven die de cateraar neemt om het assortiment te verduurzamen. Cecile Theunissen, MVO manager bij Appèl: “Eten en drinken zorgt...

Lees bericht

McDonald’s introduceert twee ‘Veggie’-burgers

Fastservice –McDonald’s introduceert vanaf dinsdag 28 augustus in vrijwel alle restaurants twee nieuwe burgers in een ‘Veggie’-variant van Valess: de McChicken Veggie en de Homestyle Crispy Chicken Veggie. Met de burgers, die gemaakt zijn van zuivel, zeewier en vezels , biedt McDonald’s een alternatief voor gasten die - een keer - geen vlees willen eten.  Steeds meer Nederlanders kiezen...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid