Magnum schakelt met ijsbekers over op gerecycled plastic


IJS – Unilever schakelt voor de ijsbekers van Magnum over op gerecycled plastic. Na een succesvolle pilot-lancering vorig jaar in Spanje, België en Nederland is dat besloten. In 2020 zullen in heel Europa meer dan 7 miljoen ijsbekers worden verkocht van gerecycled plastic.

Magnum is het eerste ijsmerk die gerecycled plastic in gebruik neemt. De bekers zijn zowel voor binnen- als voor buitenconsumptie geschikt en verkrijgbaar. Julien Barraux, Global Magnum Vice President: "Met deze nieuwe aanpak hopen we de voedings- en verfrissingsindustrie naar een duurzamere toekomst te leiden en de weg vrij te maken voor een circulaire economie."

Tegen eind 2020 zal Magnum naar schatting 160.000 kilo van het gecertificeerd gerecycled plastic gebruik maken. De stap maakt deel uit van Unilevers doelstelling om sowieso afval zoveel mogelijk te verminderen. Zo wil het bedrijf het gebruik van nieuw plastic halveren door het gebruik van plastic verpakkingen met meer dan 100.000 ton te verminderen en het gebruik van gerecycled plastic tegen 2025 te vergroten en te versnellen. De Magnum-bekers zijn nu verkrijgbaar in Europa en zullen vanaf 2021 wereldwijd gelanceerd worden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Toekomstvisies centraal tijdens Rotterdams Upstream festival

Festival – Upstream is een meerdaags festival in Rotterdam, waar scale-up founders, investeerders, studenten, beleidsmakers en corporates met lef samenkomen om te praten over de grote veranderingen die de wereld zal moeten ondergaan. Het delen van visies van topondernemers op het terrein van circulariteit spelen een belangrijk rol tijdens het festival.

Lees berichtIJsinnovatie Ben & Jerry’s exclusief bij Scoop Shop

IJs - IJsliefhebbers kunnen bij  de Ben & Jerry’s Scoop Shop in Rotterdam hun hart ophalen aan een nieuwe ijsinnovatie. De locatie aan de Witte de Withstraat heeft namelijk vanaf 1 september exclusief de Chunky Chocolates, een supersized fairtrade choco treat, gevuld met Ben & Jerry’s schepijs naar keuze.

Lees bericht

‘Roomijs populairder bij Nederlanders dan softijs’

Onderzoek – Nederlanders zijn gek op ijs, maar sommige ijsvarianten hebben toch de voorkeur. Zo is roomijs (40%) de favoriete ijssoort is, gevolgd door een hoorntje softijs (30%) en op de derde plek sorbetijs (17%). Dit bleek uit onderzoek van maaltijdenplatform Deliveroo onder 1000 Nederlanders.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid