Magnum schakelt met ijsbekers over op gerecycled plastic


IJS – Unilever schakelt voor de ijsbekers van Magnum over op gerecycled plastic. Na een succesvolle pilot-lancering vorig jaar in Spanje, België en Nederland is dat besloten. In 2020 zullen in heel Europa meer dan 7 miljoen ijsbekers worden verkocht van gerecycled plastic.

Magnum is het eerste ijsmerk die gerecycled plastic in gebruik neemt. De bekers zijn zowel voor binnen- als voor buitenconsumptie geschikt en verkrijgbaar. Julien Barraux, Global Magnum Vice President: "Met deze nieuwe aanpak hopen we de voedings- en verfrissingsindustrie naar een duurzamere toekomst te leiden en de weg vrij te maken voor een circulaire economie."

Tegen eind 2020 zal Magnum naar schatting 160.000 kilo van het gecertificeerd gerecycled plastic gebruik maken. De stap maakt deel uit van Unilevers doelstelling om sowieso afval zoveel mogelijk te verminderen. Zo wil het bedrijf het gebruik van nieuw plastic halveren door het gebruik van plastic verpakkingen met meer dan 100.000 ton te verminderen en het gebruik van gerecycled plastic tegen 2025 te vergroten en te versnellen. De Magnum-bekers zijn nu verkrijgbaar in Europa en zullen vanaf 2021 wereldwijd gelanceerd worden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Magnum introduceert twee nieuwe ‘Doubles’

Introductie  – IJsmerk Magnum introduceert twee nieuwe ‘Doubles’: de Magnum Double Starchaser en de Magnum Double Sunlover. De ijsjes zijn gedipt in een dikke laag chocolade met knapperige stukjes en zijn beide voorzien van een nieuwe saus. Zo is er nu een zomers ijsje om van te genieten in de zon en eentje voor 's avonds, 24/7 verwennerij, noemt Magnum dat.

Lees bericht


Unilever haalt mijlpaal van 1 miljoen geredde producten

Voedselverspilling  – De samenwerking tussen Unilever en Too Good To Go tegen voedselverspilling heeft in twee jaar tijd 1 miljoen producten gered. Deze mijlpaal werd bereikt met het aanbieden van magic boxen, een verrassingspakket met producten die tegen de ‘ten minste houdbaar tot-datum' (THT) zitten, die via de Too Good To Go-app worden aangeboden. Eind 2022 introduceerden beide partijen ook de mogelijkheid om...

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid