Magnum schakelt met ijsbekers over op gerecycled plastic


IJS – Unilever schakelt voor de ijsbekers van Magnum over op gerecycled plastic. Na een succesvolle pilot-lancering vorig jaar in Spanje, België en Nederland is dat besloten. In 2020 zullen in heel Europa meer dan 7 miljoen ijsbekers worden verkocht van gerecycled plastic.

Magnum is het eerste ijsmerk die gerecycled plastic in gebruik neemt. De bekers zijn zowel voor binnen- als voor buitenconsumptie geschikt en verkrijgbaar. Julien Barraux, Global Magnum Vice President: "Met deze nieuwe aanpak hopen we de voedings- en verfrissingsindustrie naar een duurzamere toekomst te leiden en de weg vrij te maken voor een circulaire economie."

Tegen eind 2020 zal Magnum naar schatting 160.000 kilo van het gecertificeerd gerecycled plastic gebruik maken. De stap maakt deel uit van Unilevers doelstelling om sowieso afval zoveel mogelijk te verminderen. Zo wil het bedrijf het gebruik van nieuw plastic halveren door het gebruik van plastic verpakkingen met meer dan 100.000 ton te verminderen en het gebruik van gerecycled plastic tegen 2025 te vergroten en te versnellen. De Magnum-bekers zijn nu verkrijgbaar in Europa en zullen vanaf 2021 wereldwijd gelanceerd worden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Cafetariaomzet groeit in februari met 2,4%

Cafetaria – De omzetten in de cafetariasector zijn in januari en februari dit jaar enigszins toegenomen ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar, met 2,8% in totaal. In de maand februari nam de omzet met 2,4% toe in vergelijking met dezelfde maand in 2023.

Lees bericht


Unilever pakt 43.000 pakketten in voor voedselbank

Actie – Drie dagen lang zijn 570 medewerkers van Unilever vrijwillig bezig met het inpakken van voedselpakketten voor de voedselbank. Op maandag 4, dinsdag 5 en donderdag 7 december pakken zij in Rotterdam Ahoy 43.000 dozen in. De actie wordt mogelijk gemaakt dankzij de hulp van partners Ahoy, NIBC, Upfield, Riedel, Dr. Oetker, Mars en Bidfood.

Lees bericht



Unilever deelt ijspatenten om uitstoot van vriezers te verlagen

IJs - Unilever kondigt aan dat het een gratis, niet-exclusieve licentie voor 12 herformuleringspatenten beschikbaar zal stellen aan de ijsindustrie. Dit besluit volgt op twee succesvolle pilotprojecten waarbij ‘last mile’-ijsvrieskisten werden ‘opgewarmd’ naar -12°C in plaats van de gebruikelijke -18°C.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid