Magnum schakelt met ijsbekers over op gerecycled plastic


IJS – Unilever schakelt voor de ijsbekers van Magnum over op gerecycled plastic. Na een succesvolle pilot-lancering vorig jaar in Spanje, België en Nederland is dat besloten. In 2020 zullen in heel Europa meer dan 7 miljoen ijsbekers worden verkocht van gerecycled plastic.

Magnum is het eerste ijsmerk die gerecycled plastic in gebruik neemt. De bekers zijn zowel voor binnen- als voor buitenconsumptie geschikt en verkrijgbaar. Julien Barraux, Global Magnum Vice President: "Met deze nieuwe aanpak hopen we de voedings- en verfrissingsindustrie naar een duurzamere toekomst te leiden en de weg vrij te maken voor een circulaire economie."

Tegen eind 2020 zal Magnum naar schatting 160.000 kilo van het gecertificeerd gerecycled plastic gebruik maken. De stap maakt deel uit van Unilevers doelstelling om sowieso afval zoveel mogelijk te verminderen. Zo wil het bedrijf het gebruik van nieuw plastic halveren door het gebruik van plastic verpakkingen met meer dan 100.000 ton te verminderen en het gebruik van gerecycled plastic tegen 2025 te vergroten en te versnellen. De Magnum-bekers zijn nu verkrijgbaar in Europa en zullen vanaf 2021 wereldwijd gelanceerd worden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Coca-Cola Nederland stapt over op flessen van gerecycled plastic

Duurzaamheid – Coca-Cola laat weten in Nederland volledig over te stappen op flessen gemaakt van 100% gerecycled plastic. Met deze stap is het niet langer nodig om nieuw plastic te gebruiken bij het maken van nieuwe flessen. Nederland is na Zweden het tweede land wereldwijd waar Coca-Cola stopt met het gebruik van nieuw plastic in alle flessen.

Lees berichtMagnum bezorgt gratis DIY-Magnumbox aan huis

Actie – Amsterdamse Magnum-liefhebbers hoeven de deur niet meer uit. Het merk brengt sinds vandaag hun favoriete, persoonlijke, ijsje in een DIY-Magnumbox aan huis. In een samenwerking met bezorgdienst Deliveroo wordt het ijsje vanuit een tweetal locaties aan huis bezorgd, omdat de zogeheten pleasure stores, die het merk normaal inzet, geen doorgang kunnen vinden.

Lees bericht

CoolBest nu ook als ijs verkrijgbaar

Introductie - CoolBest, bekend van haar gekoelde verse fruitsappen, komt nu ook met een ijsproduct:: CoolBest IJs. Het merk start met twee smaken: Strawberry Hill en Mango Dream. De smaken die ook als fruitdrank verkrijgbaar zijn.

Lees berichtUnilever brengt water met extra’s op de markt, B-Better

Introductie – Unilever stapt met het nieuwe merk B-Better in de markt voor water met extra’s. Volgens het concern gaat het om een merk met een missie. Unilever wil met  B-Better de consument bewust maken van de impact van plastic flesjes op het milieu en hen overtuigen van de voordelen van kraanwater.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid