Makro creëert twee ‘anderhalvemeter’-oplossingen voor horeca


Horeca – Makro Nederland heeft in samenwerking met standbouwer Brandt & Fernhout een tweetal eenvoudige oplossingen bedacht voor de horeca in een anderhalvemetersamenleving. De oplossingen zijn vanaf dit weekend beschikbaar en gericht op het veilig serveren van maaltijden bij afhalen en om beschermd straks te kunnen zitten in het restaurant.

Op heel veel plaatsen worden momenteel creatieve ideeën bedacht voor het herinrichten van horecalocaties. Soms zijn die ideeën ingrijpend en vragen ze om behoorlijke verbouwingen. Maar soms zijn ze ook eenvoudig en gemakkelijk en betaalbaar te realiseren. Makro heeft met de standbouwer met name naar een oplossing gezocht in die laatste categorie.

Veilig

Voor het veilig serveren van afhaalmaaltijden werd een systeem ontwikkeld dat eenvoudig is neer te zetten en gemakkelijk kan worden verwijderd. De mobiele unit is daarnaast gemakkelijk schoon te maken en in eigen stijl aan te passen. De tweede oplossing van het verplaatsbare scherm is ontwikkeld om tussen tafels te plaatsen ter bescherming van de gasten. Het beschermscherm is gemaakt van pvc-folie. Omdat het licht van gewicht is, kan het gemakkelijk worden verplaatst en afhankelijk van de inrichting worden verschoven.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Ook restaurant Hoftrammm terug op de rials

Horeca – Drie maanden heeft tramrestaurant Hoftrammm in de ‘remise’ gestaan, maar gisteren mocht het restaurant dan toch weer terug op de rails. Vijf dagen per week rijdt het opzienbarende restaurant weer door Den Haag. Met iets minder gasten dan normaal, maar wel zonder mondkapjes.

Lees bericht

Restaurant Rijks niet open op 1 juni, maar 1 juli

Horeca – Chefkok Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS in Amsterdam laat weten met zijn restaurant niet op 1 juni open te gaan, maar op z’n vroegst pas op 1 juli. Volgens de chefkok kan hij zijn restaurant met maximaal 30 personen, inclusief eigen personeel, niet runnen. Bijdendijk laat dat weten in een tweet.

Lees bericht

Dineren bij Mediamatic in tweepersoonskas

Horeca – In Engeland zijn ze er al en heten de ‘quarantainekassen’ lieflijk ‘igloo dinning’, maar feit is dat de tweepersoonskassen bij het Amsterdamse vegetarische restaurant Mediamatic een mooie oplossing zijn voor de anderhalvemeter horeca en gelijk ook in trek zijn bij de gasten; alle kassen zijn na 20 mei volledig volgeboekt.

Lees berichtOok McDrives morgenochtend weer open

Fastfood – Nu het afhalen weer is toegestaan, gaan niet alleen diverse cafetaria’s morgen weer open, maar ook de McDrives. De restaurantketen laat weten de locaties waar een afhaalmogelijkheid zit, deze vanaf 07.00 uur morgenochtend te openen.

Lees bericht

Happyhappyjoyjoy opent vijfde vestiging op de Zuidas

Formulenieuws – Het gaat hard met Happyhappyjoyjoy; na de recente opening van het nieuwe ‘snackbar’-concept Hurryhurrygogo in september 2019 opent de Aziatische streetfoodketen nu al weer een vijfde Happyhappyjoyjoy-locatie. De vestiging komt op het George Gershwinplein bij Crowne Plaza aan de Zuidas. Bedenker IQ Creative van Happyhappyjoyjoy en Crowne Plaza Amsterdam-South hebben de handen ineen geslagen. Hierdoor is het mogelijk dat...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid