Makro steekt hand uit naar horeca met #bestelkerst


Groothandel – Omdat de horeca waarschijnlijk dicht moet blijven met kerst, start Makro een initiatief voor de horeca, genaamd #bestelkerst. De groothandel roept consumenten op de kerstmaaltijden vooral bij de horeca te bestellen. Zestig procent van de horeca biedt al de mogelijkheid aan van afhalen en bezorgen.

De horecaondernemers zijn voor Makro  belangrijke klanten. Makro geeft aan dat deze ondernemers zich de afgelopen periode steeds hebben moeten aanpassen aan de geldende maatregelen. Door een ode aan de horeca te geven wil Makro laten zien dat wij allemaal niet zonder de deze horecabedrijven kunnen. Makro wil de ondernemers steunen door op te roepen dat het kerstmenu bij deze bedrijven moet worden besteld en als groothandel willen zij zich extra gaan inzetten om dat te laten slagen.

#bestelkerst

Makro laat weten dat uit diverse onderzoeken is gebleken dat meer dan de helft van de restaurants niet open gaat met kerst ook al zou dit wel zou mogen. Ook blijkt dat 60% van de horeca de mogelijkheid biedt tot afhalen en bezorgen tijdens kerst. Reden voor Makro dit extra te ondersteunen door te starten met  het initiatief #bestelkerst.

Promoties

De actie wordt landelijk ondersteund door middel van promoties. Consumenten kunnen via een landelijk platform de kerstmenu’s bestellen bij de – lokaal - aangesloten restaurants. ‘De horeca is en wordt nog steeds hard getroffen en ook voor Makro is dit een hele belangrijke groep met ondernemers. Door deze actie willen wij de hand uitreiken en de horeca steunen. Niet alleen maar met begrip en mooie woorden, maar ook met een gerichte steun voor de horecaondernemer,’ aldus, Mark Pieters, Manager Horeca Makro.

Verbinden

Makro helpt bovendien ook nog op een andere manier. Bij elke besteding van €125,- bij Makro, ontvangen niet-horecaklanten in de maand december een voucher. Deze voucher ter waarde van €7,50 kan besteed worden aan de kerstmenu’s bij restaurants die aangemeld zijn op het platform www.bestelkerst.nl. Als aangemeld restaurant kan dit voucherbedrag dan vervolgens weer uitgegeven worden in één van de zeventien Makro-vestigingen. Op deze manier verbindt Makro alle klanten die inkopen doen, draagt de groothandel bij aan het lokaal kerst bestellen en laat zij zien dat zij er ook écht zijn voor ondernemend Nederland.

Bron: Makro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsMakro staakt tijdelijke verkoop niet-food gerelateerde non-food

Groothandel – Makro heeft vandaag zelf besloten om tijdelijk te stoppen met de verkoop van non-food artikelen die niet-food gerelateerd zijn. De groothandel geeft aan kennis te hebben genomen van het publieke debat en wil zich solidair tonen met ondernemend Nederland. De zogenaamde ‘essentiële producten’ blijft Makro wel verkopen.

Lees bericht

Groothandels herkennen zich totaal niet in beeld veiligheidscoördinator Bruls

Groothandels – De levensmiddelengroothandels hebben met verbazing kennisgenomen van het beeld dat veiligheidscoördinator Hubert Bruls, namens de 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad,  heeft geschetst van de extreme drukte bij de groothandelslocaties door winkelende consumenten. Zij herkennen zich totaal niet in zijn oproep aan minister Fred Grapperhaus van Justitie en Veiligheid om in te grijpen.

Lees bericht

Een derde van de Nederlanders gaat online kerstdiner bestellen

Groothandel - Veel mensen bestelden afgelopen maanden al eten bij lokale restaurants. Maar nu de lockdown van kracht is, blijkt dat een derde van de Nederlanders ook het kerstdiner online gaat bestellen dit jaar. Op dit moment zijn er al ruim 700 restaurants met kerstmenu’s te vinden op bestelkerst.nl.

Lees bericht


Van der Valk hotels starten met kerst-menuboxen

Hotels – Een aantal Van der valk hotels heeft de handen ineen geslagen en start met het bezorgen van kerst menuboxen aan huis. Door de samenwerking is er een landelijk netwerk en kan iedere Nederlander via www.valkculinair.nl een vijfgangen kerstmaaltijd laten bezorgen.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid