Marco van der Wijngaard wint voor tweede keer finale Bocuse d’Or


Marco van der Wijngaard is de grote winnaar van Bocuse d’Or geworden omdat hij met zijn commis de meest verfijnde uitwerking van gerechten wist te presenteren

Wedstrijd - Maandag 18 september 2023 tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard, samen met zijn commis Stijn de Jong, van restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht, voor de tweede keer de winnaar geworden van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Zij vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim op 19 en 20 maart 2024.

Vijf kandidatenteams hebben zich de afgelopen maanden voorbereid op deze prestigieuze kookwedstrijd waarbij ze zijn beoordeeld door maar liefst zeven SVH Meesterkoks en topchefs onder leiding van de voorzitter van Bocuse d’Or Nederland François Geurds van FG Restaurant** en FG Food Labs* in Rotterdam.

Beste commis

De prijs voor beste commis ging naar Stijn de Jong van ’t Amsterdammertje. Hij kreeg de prijs volgens de jury omdat hij op een perfecte manier werk heeft geleverd. Het was volgens de jury duidelijk dat het team optimaal op elkaar is ingespeeld.

Beste visgerecht

De prijs voor beste visgerecht ging naar Mitchell Tromp van restaurant Cuisine d’Amis in Oostvoorne. Zijn visgerecht had de beste cuison, mooie afwerking en strakke vulling.

Beste vleesgerecht

De prijs voor beste vleesgerecht ging naar Jos van der Noll van Le Nord in Bilthoven. Zijn vleesgerecht was gewoonweg de lekkerste van alle vleesgerechten.

Winnaar

Marco van der Wijngaard is de grote winnaar van Bocuse d’Or geworden omdat hij met zijn commis de meest verfijnde uitwerking van gerechten wist te presenteren aan de jury. Ook hun presentatie was overall de beste waarbij in het bijzonder de garnituren in de smaak vielen.

Bron: Gastvrij Rotterdam

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsJubileumeditie van Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Gastvrij Rotterdam vierde de afgelopen drie dagen haar 10e editie. De beurs in vijf de hallen van Rotterdam Ahoy was met 500 deelnemende bedrijven volledig uitverkocht, waarmee deze editie de grootste tot nu toe is. Ook werd met 18.559 bezoekers een recordaantal gerealiseerd.

Lees bericht

Finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend

Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.

Lees bericht
10e editie Gastvrij Rotterdam sfeervol van start gegaan

Vakbeurzen – Veel bezoekende foodprofessionals, veel vakwedstrijden en veel evenementen in sfeervol aangeklede beurshallen. Zo is de jubileumeditie van Gastvrij Rotterdam het beste samen te vatten. Deelnemende bedrijven hadden er bij aanvang van de beurs dan ook duidelijk zin in.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid