Marco van der Wijngaard wint voor tweede keer finale Bocuse d’Or
Wedstrijd - Maandag 18 september 2023 tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard, samen met zijn commis Stijn de Jong, van restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht, voor de tweede keer de winnaar geworden van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Zij vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim op 19 en 20 maart 2024.
Vijf kandidatenteams hebben zich de afgelopen maanden voorbereid op deze prestigieuze kookwedstrijd waarbij ze zijn beoordeeld door maar liefst zeven SVH Meesterkoks en topchefs onder leiding van de voorzitter van Bocuse d’Or Nederland François Geurds van FG Restaurant** en FG Food Labs* in Rotterdam.
Beste commis
De prijs voor beste commis ging naar Stijn de Jong van ’t Amsterdammertje. Hij kreeg de prijs volgens de jury omdat hij op een perfecte manier werk heeft geleverd. Het was volgens de jury duidelijk dat het team optimaal op elkaar is ingespeeld.
Beste visgerecht
De prijs voor beste visgerecht ging naar Mitchell Tromp van restaurant Cuisine d’Amis in Oostvoorne. Zijn visgerecht had de beste cuison, mooie afwerking en strakke vulling.
Beste vleesgerecht
De prijs voor beste vleesgerecht ging naar Jos van der Noll van Le Nord in Bilthoven. Zijn vleesgerecht was gewoonweg de lekkerste van alle vleesgerechten.
Winnaar
Marco van der Wijngaard is de grote winnaar van Bocuse d’Or geworden omdat hij met zijn commis de meest verfijnde uitwerking van gerechten wist te presenteren aan de jury. Ook hun presentatie was overall de beste waarbij in het bijzonder de garnituren in de smaak vielen.
Bron: Gastvrij Rotterdam
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Trendwatcher Scholtens ziet ons lijden aan digitale obesitas
Event – “We zijn allemaal verslaafd aan digitale dopamine, en lijden hierdoor in een bepaalde vorm aan digitale obesitas”. Woorden van trendwatcher Jeanneke Scholtens van Buro Zorro tijdens de workshop die zij gaf op Gastvrij Rotterdam bij een bijeenkomst van FoodserviceXS.
Lees berichtJubileumeditie van Gastvrij Rotterdam breekt alle records
Vakbeurzen - Gastvrij Rotterdam vierde de afgelopen drie dagen haar 10e editie. De beurs in vijf de hallen van Rotterdam Ahoy was met 500 deelnemende bedrijven volledig uitverkocht, waarmee deze editie de grootste tot nu toe is. Ook werd met 18.559 bezoekers een recordaantal gerealiseerd.
Lees berichtFinalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend
Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.
Lees berichtYornie van Dijk van Restaurant Basiliek wint eerste Green Chef’s Hat
Wedstrijd - Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* uit Harderwijk is de eerste winnaar geworden van de nieuwe 100% plantaardige kookwedstrijd de Green Chef’s Hat. Maandag 18 september, op de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam streden 5 deelnemers om de titel.
Lees berichtKirsten Abels Wijnvrouw van het Jaar 2023
Verkiezing - Op maandag 18 september heeft de vakjury van de Wijnvrouw van het Jaar verkiezing Kirsten Abels uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2023. Het was de vijfde keer dat de prijs werd uitgereikt.
Lees bericht10e editie Gastvrij Rotterdam sfeervol van start gegaan
Vakbeurzen – Veel bezoekende foodprofessionals, veel vakwedstrijden en veel evenementen in sfeervol aangeklede beurshallen. Zo is de jubileumeditie van Gastvrij Rotterdam het beste samen te vatten. Deelnemende bedrijven hadden er bij aanvang van de beurs dan ook duidelijk zin in.
Lees bericht