Marco Westra nieuwe maître restaurant Hemel & Aarde


SVH Meestergastheer Marco Westra wordt de nieuwe maître van restaurant Hemel & Aarde

Benoeming - SVH Meestergastheer Marco Westra wordt de nieuwe maître van restaurant Hemel & Aarde. Per 1 februari 2023 maakt hij de overstap van het Amsterdamse restaurant Bridges naar de horecagelegenheid in de binnenstad van Utrecht, de stad waar hij woont.

“In mijn 5 jaar bij Bridges heb ik alles bereikt dat ik voor ogen had. Mijn gevoel zegt dat het tijd is om ruimte te maken voor nieuw talent en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging”, aldus Westra. In Hemel & Aarde, dat haar deuren opende in het voormalig Polman’s Huis, heeft hij deze nieuwe uitdaging gevonden. “Het is een prachtige zaak waar op zeer hoog niveau wordt gekookt. Een project waar ik in geloof en met mijn visie op gastvrijheid van meerwaarde kan zijn.”

Eerder dit jaar slaagde Westra voor zijn Meesterproef, waarna hij afgelopen zomer tot de 46ste SVH Meestergastheer van Nederland werd benoemd. Rene van der Weijden, chef de cuisine van Hemel & Aarde, kijkt dan ook uit naar zijn komst: “Ik ben trots op het feit dat hij voor Hemel & Aarde heeft gekozen en kijk er naar uit om onze zaak samen naar het volgende niveau te tillen.”

Librije’s Zusje

Westra begon ooit als leerling bij Librije’s Zusje in Zwolle en groeide daar door tot assistent sommelier. Na werkzaam geweest te zijn bij o.a. Hoefslag (Bosch en Duin) en wijncafé Lefebvre (Utrecht), ging hij in 2018 aan de slag bij Bridges in het Amsterdamse hotel Sofitel Legend The Grand.

Hemel & Aarde

Hemel & Aarde opende in het najaar 2020 aan de Keistraat. Het team wordt gevormd door Rene van der Weijden (chef), Tom Appeldoorn (sommelier) en Justin Pieters (horecamanager). Samen met het team brengen zij in de horecagelegenheid ‘een ode aan de seizoenen’.

Bron: Vermaat/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Mike Boks nieuwe General Manager van STACH

Benoeming – Mike Boks treedt per 1 januari 2023 aan als nieuwe General Manager van STACH. Hij neemt de taak over van Stach Schaberg, oprichter van STACH. Schaberg blijft als adviseur betrokken bij Vermaat. Vermaat voegde in 2019 STACH toe aan haar portfolio.

Lees bericht


Gerrit de Kiewit-trofee voor restaurant Bridges van The Grand

Onderscheiding – Chaîne des Rôtisseurs heeft deze week de Gerrit de Kiewit-trofee uitgereikt aan Emmy Stoel en Raoul Meuwese van restaurant Bridges van hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. De trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan het management van het restaurant waar de winnaar van de Jeunes Chefs Rôtisseurs-kookwedstrijd werkzaam is, als dank voor de tijd en kennis.

Lees bericht

Rutger van der Hoeven wint prestigieuze kookwedstrijd

Wedstrijd - Rutger van der Hoeven heeft de vooraanstaande kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs van Chaîne des Rôtisseurs gewonnen. De souschef van restaurant Bridges in Amsterdam versloeg maandag 16 mei in Beverwijk vier jonge collega’s en mag in oktober Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Mexico.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid