Mariëlle Timmermans in jury World Alcohol-Free Awards


Marielle Timmermans is de Nederlandse inbreng in de jury van de eerste editie van de World Alcohol-Free Awards

Verkiezing - Eind februari 2023 is de eerste editie van de World Alcohol-Free Awards in Londen. Een competitie, die zich specifiek richt op alcoholvrije dranken en gejureerd wordt door experts op het gebied van dranken zonder alcohol. De jury wordt gevormd door kenners met een specifieke expertise op het gebied van alcoholvrije dranken, Mariëlle Timmermans uit het Brabantse Hooge Mierde is een van hen.

The World Alcohol-Free Awards zijn een initiatief van Christine Parkinson, alcoholvrije drankexpert, en Chris Losh, drankenjournalist en redacteur. De alcoholvrije categorie is momenteel sterk groeiende. The World Alcohol-Free Awards heeft de ambitie om het wereldwijde benchmark te worden voor de beste alcoholvrije dranken.

The World Alcohol-Free Awards is de enige competitie voor dranken, die uitsluitend gewijd is aan alcoholvrije dranken (maximaal 0,5%  alcohol en lager). De dranken worden gejureerd in verschillende categorieën afgestemd op de unieke diversiteit van de alcoholvrije markt: Van alcoholvrije sterke dranken tot mousserende theeën, van rode wijnen, bieren zonder alcohol tot alcoholvrije cocktails. De juryleden komen van over de hele wereld, van inkopers van supermarkten en retailers tot journalisten en influencers.

De Nederlandse jury inbreng Timmermans is een gepassioneerde expert van alcoholvrije dranken. Omdat ze de topklasse alcoholvrije dranken beschikbaar wilde maken voor het grote publiek heeft zij Amavine opgericht, Amavine is een online alcoholvrije boetiek voor consumenten en de horeca. Vanuit die hoedanigheid heeft zij veel ervaring met het proeven van onder andere alcoholvrije wijnen, gins en sterke dranken. Timmermans: "Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de positie van alcohol in onze samenleving. Ik pleit niet voor een alcoholverbod, maar ik wil graag dat iedereen geniet, en dat kan ook zonder alcohol”.

De gouden medaillewinnaars worden op internationale beurzen getoond aan het grote publiek, waaronder Nablab in Amsterdam en de London Wine Fair. De inschrijving voor producenten van alcoholvrije dranken is nog open.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Seedlip en Butcha openen alcoholvrije pop-up Slijterij DROOG

Pop-upstore - Non-alcoholisch spirit-merk Seedlip opent in samenwerking met Butcha pop-up Slijterij DROOG in Amsterdam. Initiatiefnemers Samuel Levie, chef, culinair columnist en medeoprichter van kombucha-merk Butcha en Ben Branson, oprichter van Seedlip willen op de locatie geïnteresseerden in de keuken van alcoholvrije mixology drankjes laten proeven zonder een druppel alcohol.

Lees bericht


No/Low alcohol-categorie krijgt eigen event in 2022

Events - Komend voorjaar vindt voor het eerst in Europa een nieuw b2b event plaats voor professionals in no en low-alcohol producten. Op het tweedaags event kunnen geïnteresseerden elkaar ontmoeten en producten proeven in deze groeiende categorie; no/low alcoholhoudende dranken.

Lees bericht
Horecavakbeurs Horecava laat zien dat foodservice leeft

Beurzen - De 64e editie van de Horecava eindigde donderdag 16 januari met een recordaantal bezoekers. In totaal bezochten 75.000 foodserviceprofessionals de nationale vakbeurs, een groei van ruim 6% ten opzichte van de vorige editie. Volgens de organisatie steeg het aantal bedrijven dat de beurs bezocht met 9%, in lijn met het stijgende aantal horecaondernemers in Nederland. De drukte op de beursvloer de afgelopen...

Lees bericht

Grolsch 0.0% wint Gouden European Beer Star

Onderscheiding - Grolsch 0.0% is beloond met een gouden European Beer Star in de categorie ondergistend, alcoholvrij bier. Woensdag 14 november werden in Neurenberg deze prijzen uitgereikt. Een jury beoordeelde de bieren met een ster; brons, zilver en goud voor de winnaar. Met 2.344 bieren in 65 verschillende categorieën lag de lat dit jaar hoger dan ooit. “Voor het brouwen van Grolsch 0.0% hebben...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid