Marijke Vuik volgt Robèr Willemsen op als voorzitter KHN


Marijke Vuik is benoemd tot voorzitter van KHN

Benoeming - Marijke Vuik is de opvolgers van Robèr Willemsen als voorzitter van de vereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Marijke Vuik is de eerste vrouwelijke voorzitter in de geschiedenis van KHN. Na zeven jaar had Willemsen de maximale zittingsduur als voorzitter bereikt.

Afgelopen december werd de voordracht van Marijke unaniem ondersteund door de Ledenraad, het hoogste orgaan van de vereniging dat bestaat uit vertegenwoordigers van alle regio’s binnen KHN.

Vuik (39) begon op haar 22e haar eerste horecabedrijf. Sindsdien heeft ze vanuit haar passie voor de horeca verschillende horecabedrijven opgericht. Op dit moment is ze eigenaar van drie bedrijven: Biercafé Doerak, Café het Klooster en Slijterij Hoptic te Delft. Ook is zij de organisator van twee bierevenementen in Delft.

De afgelopen jaren heeft ze zich op lokaal niveau ingezet bij verschillende adviescommissies, klankbordgroepen en initiatieven namens de horeca of overkoepelend namens ondernemers in de regio. Ook was ze politiek actief als raadslid in Delft. Het voorzitterschap van KHN was een logische volgende stap. Vuik: “Ik kijk ernaar uit om veel leden te ontmoeten en samen te werken aan een sterke toekomst voor onze mooie branche. We komen natuurlijk uit een enorme crisis door corona. De aankomende jaren is een tijd van opbouwen en van verbinding. Een ander belangrijk dossier is de krapte en uitdagingen op de arbeidsmarkt, ook daar ligt een grote uitdaging voor de branche.”

Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ONCE, Veneca en VOCC onderzoeken gezamenlijk belangenplatform

Catering – Een nieuwe samenwerking in hospitality noemen de verenigingen Veneca, ONCE en VOCC het plan om op 1 januari 2024 één gezamenlijk belangenplatform in te richten, waar het gaat om gastvrijheid, eten en drinken op (veelal andermans) locatie. Dit jaar wordt gebruikt om de samenwerking in de vorm van een federatie uit te werken, zo meldt Venenca.

Lees bericht


Veel uitdagingen voor de horeca, maar ook vertrouwen

Horeca - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde maandag op de eerste dag van Horecava, de economische terugblik op het horecajaar 2022 en een vooruitblik op 2023. Hoewel de omzet in de horeca weer op hetzelfde niveau is als voor de coronacrisis, blijven de (financiële) uitdagingen voor horecaondernemers groot. Vooral door de hoge inkoopprijzen, de energiecrisis en tekorten op de arbeidsmarkt. Maar...

Lees bericht

KHN: ‘TEK-regeling moet toegankelijker worden’

Actie – De TEK-regeling voor horecaondernemers moet verbeteren en de toetredingsdrempels voor bedrijven moeten fors omlaag. Dat is de mening van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) omdat zij zien dat veel ondernemers de hogere kosten niet kunnen doorberekenen aan de gast.

Lees bericht

KHN-leden pakken met Too Good To Go voedselverspilling aan

Voedselverspilling - Ondernemers die aangesloten zijn bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) worden sinds deze maand actief geïnformeerd over het tegengaan van voedselverspilling. Door een samenwerking met antiverspillingsplatform Too Good To Go, maakt KHN het voor hun leden heel eenvoudig om zich in te zetten tegen voedselverspilling.

Lees bericht


© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid