Markies Catering gaat leerlingen van basisschool warme maaltijden serveren


Catering - Markies Catering serveert sinds kort warme maaltijden aan basisschoolleerlingen op The International School of The Hague (ISH) in Den Haag. Volgens de cateraar, met name actief in het voortgezet onderwijs, houdt het bijzondere en internationale karakter van de school ‘een andere manier van cateren’ in. Uniek hieronder is het serveren van warme maaltijden aan de basisschoolleerlingen. In het voorjaar zocht de ISH via een aanbesteding een nieuwe cateraar. De vraag die bij de cateraars werd neergelegd, kwam neer op het realiseren van een gezonde schoolkantine volgens de Richtlijnen Goud van het Voedingscentrum. Hierbij straalt de kantine gezondheid uit en bestaat minimaal tachtig procent van het zichtbare aanbod uit een betere keuze. Markies Catering heeft hiervoor het dit voorjaar geïntroduceerde Food You Love-concept specifiek aangepast op de wensen en eisen van de ISH. Past “We hebben gezocht naar een aanbod dat precies past bij de specifieke doelgroepen, zonder ons eigen karakter uit het oog te verliezen”, licht commercieel directeur John van de Bunt van Markies Catering toe. “Het is erg leuk dat we nu ook hele jonge kinderen te gast hebben. Een unieke kans om ook die groep nu al mee te nemen in de wereld van gezonde voeding.” Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Veneca vraagt 100 miljoen extra steun voor cateraars

Interview – De cateringsector is zwaar getroffen door de coronacrisis. Samen met andere sectoren in de foodketen wordt gekeken naar de consequenties voor de bedrijven en trekt de branchorganisatie samen op waar het kan en nodig is. Voorzitter Kees van der Waaij van Veneca, de brancheorganisatie van contractcateraars: “Goed om te weten waar iedereen mee bezig is en het wordt hoog...

Lees bericht

Catermaat biedt met Cater-app oplossing voor scholen

Catering - Terwijl de basisscholen op 11 mei weer deels open mogen, zijn de middelbare scholen zich druk aan het beraden op anderhalvemeteronderwijs. Want ook voor die scholen springt straks het signaal weer op groen. Onderdeel van deze voorbereidingen is de verstrekking van eten en drinken aan leerlingen. Maar hoe zorg je voor een veilige catering en voorkom je ook dat...

Lees bericht

Omzetverlies foodservice naar 7,1 miljard in 2020

Analyse – Het omzetverlies in foodservice als gevolg van de coronamaatregelen en de consequenties van de daarop volgende 1,5 meter samenleving, komt naar alle waarschijnlijkheid uit op 7,1 miljard. Dat heeft het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) becijferd. Alleen de supermarkten profiteren met een omzetstijging van €1,8 miljard.

Lees bericht

Coop en cateraar Hutten vinden elkaar in crisistijd

Coronacrisis – ‘Samen maak je het verschil’, met die gedachte hebben supermarktketen Coop en cateraar Hutten elkaar gevonden in een aantal gezonde paasgerechten. In een tijdsbestek van elf dagen werden door de twee partijen vijf producten samengesteld die verkrijgbaar zijn in alle Coop-supermarkten en ook nog eens gepromoot worden in de paasfolder; een klein huzarenstukje als je bedenkt hoeveel tijd dat...

Lees bericht


Pura Catering sluit zich aan bij VOCC

Catering - De branchevereniging Voor Ondernemende Cateraars (VOCC) kan melden dat het een nieuw lid heeft mogen inschrijven. Per 1 april verwelkomt de belangenvereniging Pura Catering als nieuw VOCC-lid.

Lees bericht

‘Duurzaamheid niet bepalend bij keuze eventlocatie’

Onderzoek – Bij de keuze van een evenementlocatie blijkt duurzaamheid onderaan het prioriteitenlijstje te staan. Als de keuze echter eenmaal is gemaakt dan is een duurzaam aanbod wel belangrijk. Dat meldt Theater Amsterdam naar aanleiding van een onderzoek onder B2B eventmanagers naar de rol die duurzaamheid speelt bij het kiezen van een evenementenlocatie.

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid