Markies Catering neemt cateraar Scoolcompany over


Locatie van Scoolcompany op een middelbare school in Eindhoven

Overname - De Brabantse cateraar Markies Catering neemt per 1 augustus dit jaar de activiteiten van Scoolcompany over. De onderwijscateraar uit Capelle aan den IJssel verzorgt momenteel op 28 middelbare scholen de catering. Deze activiteiten van Scoolcompany worden voortgezet onder de paraplu van Markies Catering.

Scoolcompany is een regionale onderwijscateraar met een duidelijke focus op gezonde en verantwoorde keuze. Leerlingen kunnen hun eigen keuzes ook digitaal volgen. De cateraar heeft daarvoor een speciale app ontwikkeld. Aanbod en app zijn erop gericht dat jongeren worden verleid tot gezonde aankopen, die passen bij een verantwoord voedingspatroon. “De overname van de activiteiten van Scoolcompany past uitstekend in onze visie om zoveel mogelijk leerlingen dagelijks een gezonde en duurzame lunch te kunnen bieden. Samen kunnen we in Nederland nu nog meer gezonde schoolkantines realiseren,” aldus Hans van Veen, algemeen directeur van Appèl en Markies Catering over de overname.

De cateringactiviteiten op de middelbare scholen waar Scoolcompany actief is, blijven de komende tijd gewoon doorgaan. Van Veen: “De leerlingen op de scholen kunnen nog steeds dagelijks hun lunch kopen in hun huidige schoolkantine. Voor ons is het belangrijk dat we een stabiele overdracht realiseren naar een gezonde Markies kantine.”

Het familiebedrijf Appèl uit ’s-Hertogenbosch is een van de grotere landelijke cateraars in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs onder de naam Markies Catering. Appèl verzorgt daarnaast catering op hbo’s en universiteiten en bedrijfscatering in heel Nederland onder de naam Appèl.

Bron: Appèl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Het Land van Vitam geeft de eerste oogst

Catering - In het voorjaar ging het Land van Vitam van start en inmiddels is de eerste oogst een feit. Het idee voor het Land van Vitam kwam in stand door Vitam en Schevichoven Groeit! en omvat een samenwerking tussen vier partijen. Het initiatief omvat regeneratieve landbouw, waarbij een bijdrage wordt aan bodemherstel en biodiversiteit, aan de CO2-reductie, koolstofvastlegging...

Lees bericht


Merendeel hoger onderwijs draagt bij aan eiwittransitie

Onderwijscatering - Bijna alle Nederlandse universiteiten en hogescholen (88%) nemen maatregelen die bijdragen aan de eiwittransitie. Daarnaast heeft 41% een doelstelling opgesteld met betrekking tot meer plantaardig voedsel op de campus. Dat laat ProVeg weten na onderzoek in een nieuwsupdate.

Lees bericht




GoodLife start programma ‘Meer Smaak, Minder Vlees’

Actie – GoodLife Foods wil samen met haar foodservicepartners stappen zetten in duurzamere maaltijden en duurzamer uit eten gaan. Het bedrijf heeft daarvoor het programma 'Meer Smaak, Minder Vlees' ontwikkeld, een nieuw initiatief om de impact van maaltijden en uit eten gaan te verkleinen.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid