Markies Catering neemt cateraar Scoolcompany over


Locatie van Scoolcompany op een middelbare school in Eindhoven

Overname - De Brabantse cateraar Markies Catering neemt per 1 augustus dit jaar de activiteiten van Scoolcompany over. De onderwijscateraar uit Capelle aan den IJssel verzorgt momenteel op 28 middelbare scholen de catering. Deze activiteiten van Scoolcompany worden voortgezet onder de paraplu van Markies Catering.

Scoolcompany is een regionale onderwijscateraar met een duidelijke focus op gezonde en verantwoorde keuze. Leerlingen kunnen hun eigen keuzes ook digitaal volgen. De cateraar heeft daarvoor een speciale app ontwikkeld. Aanbod en app zijn erop gericht dat jongeren worden verleid tot gezonde aankopen, die passen bij een verantwoord voedingspatroon. “De overname van de activiteiten van Scoolcompany past uitstekend in onze visie om zoveel mogelijk leerlingen dagelijks een gezonde en duurzame lunch te kunnen bieden. Samen kunnen we in Nederland nu nog meer gezonde schoolkantines realiseren,” aldus Hans van Veen, algemeen directeur van Appèl en Markies Catering over de overname.

De cateringactiviteiten op de middelbare scholen waar Scoolcompany actief is, blijven de komende tijd gewoon doorgaan. Van Veen: “De leerlingen op de scholen kunnen nog steeds dagelijks hun lunch kopen in hun huidige schoolkantine. Voor ons is het belangrijk dat we een stabiele overdracht realiseren naar een gezonde Markies kantine.”

Het familiebedrijf Appèl uit ’s-Hertogenbosch is een van de grotere landelijke cateraars in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs onder de naam Markies Catering. Appèl verzorgt daarnaast catering op hbo’s en universiteiten en bedrijfscatering in heel Nederland onder de naam Appèl.

Bron: Appèl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

CIRFOOD nieuwe cateraar van NWO

Catering - NWO heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor de complete culinaire dienstverlening, voor zowel zijn kantoor in Utrecht als in Den Haag. Hiermee is de horecadienstverlener sinds gisteren verantwoordelijk voor het eten en drinken binnen alle restauratieve voorzieningen en ook de banqueting van NWO. De overeenkomst heeft een contractduur van vijf jaar.

Lees berichtCateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht

Vitam start met ‘No Time to Waste Wall’

Catering – In de strijd tegen voedselverspilling is cateraar Vitam op een van de locaties van CFD (Belastingdienst) gestart met een ‘No Time to Waste Wall’. In deze automaat zijn diverse samengestelde producten te vinden die zijn gemaakt van ingrediënten die anders zouden worden weggegooid.

Lees berichtAppèl nieuwe cateraar van Technische Universiteit Delft

Catering - Appèl is vanaf deze zomer de nieuwe cateraar van de Technische Universiteit Delft. Het gaat om meer dan 20 restaurants, koffiecorners en andere cateringlocaties en de op het terrein aanwezige foodtrucks. Ook de banqueting gaat Appèl verzorgen. Bij de aanbesteding stonden een duurzaam, internationaal en uitgebreid vegetarisch assortiment centraal.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid