Marloes Groenewegen nieuwe directeur Fairtrade Nederland
Benoeming - Met ingang van 1 januari 2025 wordt Marloes Groenewegen (46) de nieuwe directeur van Fairtrade Nederland. Zij volgt Peter d'Angremond op die sinds 2009 de Nederlandse tak binnen het wereldwijde netwerk heeft geleid.
Groenewegen is werkzaam geweest in diverse functies bij onder andere Philips en Wageningen University & Research. In Bhutan, waar zij heeft gewoond, gaf zij les aan het Royal Thimphu College maar ondersteunde zij ook lokale voedselbedrijven en boeren in marketing en verkoop van lokaal geproduceerde producten. Deze ervaring wakkerde haar passie aan voor het verbinden van mooie voedselproducten met nieuwe markten, en leidde tot haar betrokkenheid bij Fairtrade.
Martijn van Dam, voorzitter Raad van Toezicht Fairtrade Nederland: “We zijn blij dat Marloes Groenewegen als nieuwe directeur-bestuurder Fairtrade Nederland de volgende fase in gaat leiden om onze impact nog verder te vergroten. Marloes brengt een scherpe visie mee, een grote gedrevenheid en mooie diverse ervaringen.”
Groenewegen zelf wil bijdragen aan de uitdagingen waar de planeet voor staat. “Het is mijn persoonlijke missie dat eerlijkheid in onze consumptie even vanzelfsprekend wordt als het streven naar gezondheid en duurzaamheid. Allemaal hard nodig om onze wereld leefbaar te houden voor toekomstige generaties. Alleen samen kunnen we dat bereiken.”
Bron: Fairtrade/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Heineken start bouw nieuw Global R&D Centre
Brouwerij - Heineken kondigt de bouw van een Global Research & Development Centre in Zoeterwoude aan, genaamd het Dr. H.P. Heineken Centre. Met de bouw is een investering gemoeid van €45 miljoen. Vanaf halverwege 2025 zal het centrum zich gaan toeleggen op het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande producten en processen.
Lees berichtMinder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor
Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...
Lees berichtStatieHeld is nieuw inzamelingssysteem voor statiegeld
Statiegeld - De consument laten bijdragen aan duurzaamheid door het statiegeldsysteem eenvoudiger te maken. Dat is het doel van ondernemer Ruben Autsema. Om dat te realiseren ontwikkelde hij het initiatief StatieHeld.
Lees berichtISM is coronaperiode goed te boven gekomen
Vakbeurzen - De Internationale snack- en zoetwaren beurs ISM, die dit jaar weer in de vertrouwede periode van 28 tot en met 31 januari in Keulen werd gehouden, lijkt de afgelopen coronaperiode goed te hebben doorstaan. Weliswaar was de beurs kleiner dan de edities voor corona, maar deelnemers van de huidige editie waren goed te spreken over het aanbod en de kwaliteit...
Lees berichtAardappelindustrie verspilt maar 3,4% voedsel
Voedselverspilling - De stichting Samen Tegen Voedselverspilling en de vereniging voor de Aardappelverwerkende industrie (VAVI) hebben laten onderzoeken hoeveel verspilling er optreedt in de verwerking van aardappel naar diepvriesproduct. Hieruit blijkt dat 96,6% van de aardappel een bestemming krijgt als voedsel of veevoer. Er wordt dus maar 3,4% verspild.
Lees berichtVoedselverspilling daalt 17,4% bij supermarkten
Supermarkten - Supermarkten verkochten in 2022 gemiddeld 98,62 procent van al het voedsel dat werd aangeboden. Dat betekent dat 1,38% van het voedsel niet bij consumenten terecht kwam. Daarmee is de hoeveelheid voedselverspilling in supermarkten met 13,8 procent afgenomen ten opzichte van 2020 en met 17,4 procent sinds 2018.
Lees bericht