Marqt eerste PlanetProof-gecertificeerde retailer
Formulenieuws – Eetwinkel Marqt is de eerste retailer die voldoet aan de criteria van ‘On the way to PlanetProof’. Dit keurmerk van Stichting Milieukeur zet de standaard voor een bredere duurzaamheidsaanpak voor groente en fruit, met onder meer strengere eisen op circulaire afvalverwerking en het verminderen van bestrijdingsmiddelen en broeikasgassen. Het certificaat stelt Marqt in staat om het belang van milieuverantwoorde teelt van groente en fruit inzichtelijk te maken voor de klant. Naast biologisch geteelde groenten en fruit hanteert Marqt ook het keurmerk On the way to PlanetProof voor groenten en fruit afkomstig uit Europa. “Het keurmerk helpt ons om de klant te informeren over welke keuzes wij hebben gemaakt,” zegt Joost Leeflang, directievoorzitter bij Marqt. “De certificering is niet alleen een bevestiging dat onze inkoopstandaard op orde is, we kunnen onze klanten garanderen dat ons AGF-aanbod aan strenge voorwaarden voldoet voor mens, natuur en milieu. Zo helpen we de consument om een betere keuze te maken.” Duurzaamheidskeurmerk On the way to PlanetProof is een duurzaamheidskeurmerk voor zuivel, groenten en fruit, eieren, bloemen, planten, bomen en bloembollen en is per 2019 de nieuwe en internationale naam voor Milieukeur agro/food producten. ‘PlanetProof’ boeren en tuinders werken aan schonere lucht, vruchtbare bodem, een goede waterkwaliteit en dierenwelzijn en besteden aandacht aan meer natuur op het landbouwbedrijf, circulair afval verwerken en recyclen. De eisen worden ieder jaar herzien en waar mogelijk aangescherpt. Bron: Marqt/@FoodClicks Formulenieuws – Eetwinkel Marqt is de eerste retailer die voldoet aan de criteria van ‘On the way to PlanetProof’. Dit keurmerk van Stichting Milieukeur zet de standaard voor een bredere duurzaamheidsaanpak voor groente en fruit, met onder meer strengere eisen op circulaire afvalverwerking en het verminderen van bestrijdingsmiddelen en broeikasgassen. Het certificaat stelt Marqt in staat om het belang van milieuverantwoorde teelt van groente en fruit inzichtelijk te maken voor de klant. Naast biologisch geteelde groenten en fruit hanteert Marqt ook het keurmerk On the way to PlanetProof voor groenten en fruit afkomstig uit Europa. “Het keurmerk helpt ons om de klant te informeren over welke keuzes wij hebben gemaakt,” zegt Joost Leeflang, directievoorzitter bij Marqt. “De certificering is niet alleen een bevestiging dat onze inkoopstandaard op orde is, we kunnen onze klanten garanderen dat ons AGF-aanbod aan strenge voorwaarden voldoet voor mens, natuur en milieu. Zo helpen we de consument om een betere keuze te maken.” Duurzaamheidskeurmerk On the way to PlanetProof is een duurzaamheidskeurmerk voor zuivel, groenten en fruit, eieren, bloemen, planten, bomen en bloembollen en is per 2019 de nieuwe en internationale naam voor Milieukeur agro/food producten. ‘PlanetProof’ boeren en tuinders werken aan schonere lucht, vruchtbare bodem, een goede waterkwaliteit en dierenwelzijn en besteden aandacht aan meer natuur op het landbouwbedrijf, circulair afval verwerken en recyclen. De eisen worden ieder jaar herzien en waar mogelijk aangescherpt. Bron: Marqt/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Circulair snackmerk GRO breidt directieteam uit
Benoeming – Circulair snack- en fingerfoodmerk GRO wil haar groeiambities versnellen en heeft per 1 augustus Edwin Hak en Jesse ’t Lam aangetrokken als Managing Partner. Beiden investeren mee in de toekomst van het bedrijf. Deze buy-in maakt de weg vrij om samen met Wouter Muis en het team van GRO aan een nog grotere ambitie te werken.
Lees bericht‘Wegwerpbekers op festivals duurzaam en toegestaan’
Festivals – “Veel organisatoren van festivals en evenementen denken dat plastic wegwerpbekers per 1 januari verboden zijn, maar dat is niet waar. Wegwerpbekers zijn soms zelfs duurzamer dan herbruikbare bekers.” Dat zegt Bert Hengeveld van internationaal verpakkingsproducent Bordex Group.
Lees berichtBakkerij Pré Pain gaat brood maken van biergraan
Samenwerking – Bakkerij Pré Pain en circulair innovator MaGie Creations gaan samenwerken en hun assortiment uitbreiden met een duurzaam broodconcept. Pré Pain gaat broodproducten maken van het biergraan van MaGie Creations, een restproduct uit het bierbrouwproces.
Lees berichtVriesVers Platform benoemt twee nieuwe bestuursleden
Benoeming – Het VriesVers Platform heeft twee nieuwe bestuursleden benoemd. Tot het huidige VVP-bestuur treden toe Jorg Brouwer (Iglo Nederland) en Wouter Smits (Albert Heijn). VriesVers Platform ziet zich als platform in om het imago rond vriesverse producten te verbeteren.
Lees berichtOok de Hoogvliet-boodschappen via Thuisbezorgd
Thuisbezorging – Naast foodpartijen als AH, Spar, La Place en Marqt gaat Thuisbezorgd nu ook de boodschappen van supermarkt Hoogvliet thuisbezorgen. De eerste twee Hoogvliet filialen werken vanaf maandag samen met de bezorgdienst.
Lees berichtAldi opent social hapjesbar Pieper Paradijs op Utrecht Centraal
Formulenieuws - ALDI opent op woensdagmiddag 12 oktober om 12.00 uur de deuren van een pop-up pieper experience op station Utrecht Centraal. Het Pieper Paradijs is de eerste social hapjesbar in Nederland waar aardappelgerechten, bekend van social media als TikTok en Instagram, geproefd kunnen worden. Met het Pieper Paradijs wil ALDI de aardappel weer het podium geven dat het verdient.
Lees bericht