Martini Ziekenhuis kiest voor horecadienstverlener Vitam


Het Martini Ziekenhuis wil de gezondheid bevorderen van zowel patiënten, bezoekers als medewerkers

Catering – Vanaf 1 januari 2023 gaat Vitam de cateringdienstverlening verzorgen in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Hieronder valt de dienstverlening in diverse horeca- en retailoutlets voor medewerkers en bezoekers en de banqueting.

Martini Ziekenhuis is een zogenaamd voorhoedeziekenhuis op het gebied van gezonde voeding en duurzaamheid. Beide bedrijven vinden elkaar in een gedeelde visie op deze terreinen.

Aan deze start ging een intensief aanbestedingstraject vooraf, dat op een vernieuwende manier werd aangepakt door het Martini Ziekenhuis, met professionele begeleiding van The Food Office uit Baarn. Het doel was om een partner te vinden die samen met het ziekenhuis op een vooruitstrevende en innovatieve manier met oplossingen wist te komen die bijdragen aan de ambities van het Martini Ziekenhuis. Voor Vitam een uitgelezen kans hun eigen ambities op dit terrein te delen met de opdrachtgever.

Het Martini Ziekenhuis wil de gezondheid bevorderen van zowel patiënten, bezoekers als medewerkers. Een gezond voedingsaanbod is dan juist belangrijk. Het Martini Ziekenhuis wil daaraan met de horecadienstverlener volop invulling aan geven en deze partij daarin zo min mogelijk beperken. Deze vooruitstrevende manier van samenwerken geeft de opdrachtnemer veel vrijheid, met de verwachting dat de expertrol zo optimaal wordt ingevuld. Jos Nijhof, directeur Facilitair Bedrijf Martini Ziekenhuis: “Als Martini Ziekenhuis willen we koploper zijn en blijven op het gebied van gezondheid. We hebben de overtuiging dat voeding, als onderdeel van een gezonde levensstijl, een positieve bijdrage levert aan gezondheid. Niet alleen voor de patiënt, maar ook voor de medewerkers en de gasten van het Martini Ziekenhuis.”

Gezond voedingsaanbod

Om invulling te geven aan gezonde voeding, hanteert het Martini Ziekenhuis drie uitgangspunten: gezond, aantrekkelijk en duurzaam. Voor de definitie van gezond worden de Richtlijnen Schijf van Vijf van het Voedingscentrum gevolgd, met een focus op meer plantaardig, minder suiker en gevarieerd. Met een aantrekkelijk voedingsaanbod wil het Martini Ziekenhuis mensen verleiden om te genieten van gezonde keuzes. Daarnaast is een duurzaam aanbod van belang, en dat houdt in minder verspilling, meer seizoensgebonden, lokaal en inclusief. Het Martini Ziekenhuis had vóór de aanbesteding al een goede basis gelegd met het eigen voedingsconcept Smaakt Beter.

Horecaconcept

Vitam gaat starten met een concept dat is gericht op ‘terug naar de oorsprong van eten en drinken’. Dit betekent verse ingrediënten van het seizoen én van dichtbij, meer plantaardig eten, met minder verspilling en aandacht voor een circulaire werkwijze. Gezonde, duurzame en lokale voeding als uitgangspunt dus, waarbij het verleiden en inspireren tot de gezonde keuze altijd de basis is. De voorbereidingen voor de opstart zijn inmiddels in volle gang. Marlies Martens, CEO van Vitam: “We zijn erg enthousiast over de manier waarop deze aanbesteding is verlopen. En natuurlijk zijn we ook trots op dit partnership waarbij wij alle ruimte krijgen om terug te gaan naar de oorsprong en mooie stappen te zetten richting een vitale wereld.”

Bron: Vitam/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste Bakker Bart in ziekenhuis komt in nieuwe Rijnstate Elst

Formulenieuws – Broodformule Bakker Bart krijgt in het toekomstige nieuwe dagziekenhuis Rijnstate in Elst een eerste vestiging. De locatie gaat van de zomer open. De locatie wordt gerund door ondernemer en franchisenemer van Bakker Bart, John Macleane, die ook een tweetal Jumbo-supermarkten in Elst exploiteert.

Lees berichtVitam opent ‘dark kitchen’ Chef by Vitam

Catering – Vitam opent een ‘dark kitchen’ in Amstelveen, genaamd Chef by Vitam. Hiermee speelt de facilitaire horecadienstverlener in op de veranderende wensen van medewerkers van de Rijksoverheid die hybride werken. Gerechten worden in een centrale keuken voorbereid, die vervolgens worden afgemaakt op de betreffende locatie worden afgemaakt. Hierdoor is het voor Vitam mogelijk om een breder assortiment aan te bieden,...

Lees bericht

Eetomgeving in ziekenhuizen wordt steeds gezonder

Zorg – Een twintigtal ziekenhuizen, dat de intentieverklaring ‘Goede Zorg Proef Je’ had getekend en werk ging maken van een gezonde eetomgeving, is daarin geslaagd. Het aanbod dat binnen de Schijf van Vijf valt, is in anderhalf jaar tijd van minder dan 50% naar boven de 70% gegaan. Het project wordt nu verder uitgebreid. Bestuurders van nog eens 20 ziekenhuizen en zorginstellingen tekenden vandaag...

Lees bericht


Vitam en Fooditis gaan strijd aan tegen CO2 in catering

Verduurzamen – Facilitaire horecadienstverlener Vitam en foodservice-expert Fooditis werken samen om het eten in de Vitam-restaurants verder te verduurzamen. Met de CO2-Impact Tool, BrightGreen, wordt per ingrediënt het CO2-verbruik berekend en getoond op een dashboard zodat gekeken kan worden waar verdere verbetering mogelijk is.

Lees bericht

Vitam gaat duurzame catering bedrijven in 12 gevangenissen

Catering – Facilitaire horecadienstverlener Vitam start met het verzorgen van alle maaltijden in de 12 gevangenissen in de provincies Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. De gedetineerden krijgen gefaseerd vanaf 1 juni iedere dag verse en gezonde maaltijden via de cateraar geleverd.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid