Max&Bien lanceert als eerste ter wereld plantaardig kaaswiel
_1024_768_90.jpeg)
Introductie – Het Amsterdamse bedrijf Max&Bien, heeft als eerste vagan kaasmakerij, een volledig plantaardig kaaswiel met paraffine coating op de markt gebracht. De nieuwe schaafbare speciaalkazen zijn gemaakt op basis van gefermenteerde tarwe.
Kaaswielen zijn de grote ronde kazen die op Hollandse kaasmarkten worden rondgedragen. Max&Bien introduceert deze kaaswielen vanaf deze week, in de smaken komijn, truffel en mosterd, bij kaas- en delicatessenwinkels. Maxine Agyeman, oprichter van Max&Bien: ‘Door het aanbieden van herkenbare alternatieven, geloven wij dat mensen vaker voor een plantaardige optie kiezen. In de kaasindustrie is het coaten van kazen een eeuwenoude techniek. Het paraffineren beschermt de kaas tegen uitdroging en schimmel. De kaas behoudt zijn smeuïgheid en smaak en de houdbaarheid wordt er mee verlengd. Voor de kaas- en delicatessenzaken die zelf willen portioneren maken we wielen van 1,2kg, maar we maken daarnaast ook mini-wielen van 150gr.‘
Herkenbaar
Veerle Vrindts, directeur van ProVeg Nederland: ‘Consumenten kopen graag herkenbare producten. De populairste vegan burgers zijn niet te onderscheiden van hamburgers en havermelk verkoopt het best in een melkpak. Bij alternatieven voor kaas is dat niet anders. Dat heeft Max&Bien goed begrepen. Hun plantaardige kaaswielen, voorzien van een herkenbare rode coating, zijn in de wereld uniek.”
Bron: ProVeg/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
‘Nederland koploper in gezonde vlees- en zuivelvervangers’
Onderzoek – Nederlandse vleesvervangers en plantaardige melk hebben gemiddeld een gezondere samenstelling dan die uit andere landen. Dit blijkt uit onderzoek van ProVeg International, waarin Nederlandse alternatieven voor vlees en zuivel werden vergeleken met vervangers uit tien andere landen.
Lees berichtMerendeel hoger onderwijs draagt bij aan eiwittransitie
Onderwijscatering - Bijna alle Nederlandse universiteiten en hogescholen (88%) nemen maatregelen die bijdragen aan de eiwittransitie. Daarnaast heeft 41% een doelstelling opgesteld met betrekking tot meer plantaardig voedsel op de campus. Dat laat ProVeg weten na onderzoek in een nieuwsupdate.
Lees berichtEerste gezamenlijke meting eiwittransitie supermarkten
Supermarkten - In Nederland is 39,7% van de eiwitten die we kopen in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Dit blijkt uit de eerste gezamenlijke Eiweet-meting van de supermarkten Aldi, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus, in samenwerking met de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland.
Lees bericht‘Helft van Europese vleeseters mindert vleesconsumptie’
Plantaardig - Ruim de helft van de Europese vleeseters is actief bezig hun vleesconsumptie te verminderen. Dit is 5% meer dan vorig jaar. Dit blijkt uit het Europees gefinancierde Smart Protein onderzoek uitgevoerd door ProVeg International in samenwerking met de Universiteit van Kopenhagen en de Universiteit Gent.
Lees berichtSubway meeste vegan opties van grote fastfood ketens
Analyse - In Nederland heeft Subway de meeste vegan opties van alle grote fastfoodketens. Bij deze lunchformule is 12% van de hoofdgerechten helemaal plantaardig te bestellen. Ook bieden ze iedere woensdag de ‘Vegan Supreme’ patty op basis van quinoa en kikkererwten aan als ‘Sub of the Day’.
Lees berichtMax&Bien lanceert nieuwe plantaardige ‘Gouda-stijl’ kaaslijn
Introductie - De plantaardige kaasmakerij uit Amsterdam, Max&Bien, lanceert een vernieuwde plantaardige kaaslijn en een nieuwe smaak: ‘Tomaat & Olijf’. Bovendien is door de overstap op lokale ingrediënten de kaas duurzamer geworden.
Lees bericht