Max&Bien lanceert als eerste ter wereld plantaardig kaaswiel


Introductie – Het Amsterdamse bedrijf Max&Bien, heeft als eerste vagan kaasmakerij, een volledig plantaardig kaaswiel met paraffine coating op de markt gebracht. De nieuwe schaafbare speciaalkazen zijn gemaakt op basis van gefermenteerde tarwe.

Kaaswielen zijn de grote ronde kazen die op Hollandse kaasmarkten worden rondgedragen. Max&Bien introduceert deze kaaswielen vanaf deze week, in de smaken komijn, truffel en mosterd, bij kaas- en delicatessenwinkels. Maxine Agyeman, oprichter van Max&Bien: ‘Door het aanbieden van herkenbare alternatieven, geloven wij dat mensen vaker voor een plantaardige optie  kiezen. In de kaasindustrie is het coaten van kazen een eeuwenoude techniek. Het paraffineren beschermt de kaas tegen uitdroging en schimmel. De kaas behoudt zijn smeuïgheid en smaak en de houdbaarheid wordt er mee verlengd. Voor de kaas- en delicatessenzaken die zelf willen portioneren maken we wielen van 1,2kg, maar we maken daarnaast ook mini-wielen van 150gr.‘

Herkenbaar

Veerle Vrindts, directeur van ProVeg Nederland: ‘Consumenten kopen graag herkenbare producten. De populairste vegan burgers zijn niet te onderscheiden van hamburgers en havermelk verkoopt het best in een melkpak. Bij alternatieven voor kaas is dat niet anders. Dat heeft Max&Bien goed begrepen. Hun plantaardige kaaswielen, voorzien van een herkenbare rode coating, zijn in de wereld uniek.”

Bron: ProVeg/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Max&Bien vegan kaas bij Jumbo en Jumbo Online

Supermarkten - De producten van Max&Bien zijn vanaf 3 oktober verkrijgbaar bij een groot aantal van de Jumbo vestigingen en bij Jumbo Online. Max&Bien is de eerste Nederlandse producent die met haar plantaardige alternatieven voor kaas in het vers-schap met ‘dierlijke’ buitenlandse kazen ligt.

Lees berichtMax & Bien en Vandersterre gaan samenwerken

Samenwerking - Vandersterre gaat de samenwerking aan met Max & Bien; hét plantaardige alternatief voor kaas. Door de samenwerking ontstaat er voor Max & Bien de mogelijkheid om het merk breder in de markt te brengen. Zo kan de consument zowel in Nederland als daarbuiten kennis maken met dit kaasalternatief.

Lees bericht‘Frau Annie’ voortaan ook met plantaardige kaas

Introductie -De plantaardige kaasmakers WildWestLand brengen deze week 2 nieuwe producten op de markt. Het gaat om de curry-variant van Garlic & Herb Affair en een milde sweet pepper spread. Om de introductie luister bij te zetten stapt kaasmeisje Annie, de mascotte van WildWestLand, tijdelijk in de voetsporen van haar voorganger ‘Frau Annie’.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid