Max&Bien lanceert als eerste ter wereld plantaardig kaaswiel


Introductie – Het Amsterdamse bedrijf Max&Bien, heeft als eerste vagan kaasmakerij, een volledig plantaardig kaaswiel met paraffine coating op de markt gebracht. De nieuwe schaafbare speciaalkazen zijn gemaakt op basis van gefermenteerde tarwe.

Kaaswielen zijn de grote ronde kazen die op Hollandse kaasmarkten worden rondgedragen. Max&Bien introduceert deze kaaswielen vanaf deze week, in de smaken komijn, truffel en mosterd, bij kaas- en delicatessenwinkels. Maxine Agyeman, oprichter van Max&Bien: ‘Door het aanbieden van herkenbare alternatieven, geloven wij dat mensen vaker voor een plantaardige optie  kiezen. In de kaasindustrie is het coaten van kazen een eeuwenoude techniek. Het paraffineren beschermt de kaas tegen uitdroging en schimmel. De kaas behoudt zijn smeuïgheid en smaak en de houdbaarheid wordt er mee verlengd. Voor de kaas- en delicatessenzaken die zelf willen portioneren maken we wielen van 1,2kg, maar we maken daarnaast ook mini-wielen van 150gr.‘

Herkenbaar

Veerle Vrindts, directeur van ProVeg Nederland: ‘Consumenten kopen graag herkenbare producten. De populairste vegan burgers zijn niet te onderscheiden van hamburgers en havermelk verkoopt het best in een melkpak. Bij alternatieven voor kaas is dat niet anders. Dat heeft Max&Bien goed begrepen. Hun plantaardige kaaswielen, voorzien van een herkenbare rode coating, zijn in de wereld uniek.”

Bron: ProVeg/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsEuropees Parlement verwerpt ‘plantaardige zuivelcensuur’

Regelgeving - Het Europees Parlement heeft amendement 171 ingetrokken, waardoor zuivelbenamingen in combinatie met de term plantaardig op verpakkingen niet worden verboden. Een petitie van ProVeg International om deze ‘censuur van plantaardige zuivel’ tegen te gaan werd door bijna een half miljoen consumenten ondertekend.

Lees bericht

Nederlanders eten de meeste vleesvervangers van alle Europeanen

Analyse – Nederlanders zijn koploper als het gaat om het eten van vleesvervangers en bovendien geven zij ook nog eens het meeste geld uit aan diverse plantaardige varianten. Want niet alleen wordt gekeken naar vleesvarianten, ook de verkoop van plantaardige kaas is in Nederland in twee jaar tijd gegroeid met 400% .

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid