McCain Foods neemt Scelta Products over


Met de overname van Scelta voegt McCain een bedrijf toe gespecialiseerd in plantaardige snacks en hapjes

Overname - McCain Foods heeft Scelta Products, Nederlands producent van diepgevroren snackproducten op basis van groenten, overgenomen. Hiermee voegt McCain waarde toe aan haar groeiende business in plantaardige hapjes en snacks.

De overname is afgelopen week officieel afgesloten en vertegenwoordigt een aanzienlijke investering die de groei van McCain op het gebied van diepgevroren plantaardige snackproducten zal stimuleren. Het hoofdkantoor van Scelta Products is gevestigd in Kruiningen.

Het bedrijf staat al meer dan 22 jaar aan de basis van innovatie in de industrie van diepgevroren plantaardige snacks. Scelta Products is uitgegroeid tot een succesvol bedrijf in foodservice- en retailklanten over de hele wereld. McCain wil blijven investeren en met deze overname groeien om capaciteit toe te kunnen voegen aan zijn Europese productie- en verkoopteams.

Europese businessunit

Met de overname zal McCain Foods een geïntegreerde Europese businessunit voor hapjes en snacks oprichten. Deze businessunit zal de Benelux-markt bedienen onder de merken van Van Geloven (dochter van McCain Foods) vanuit het huidige team van Van Geloven. Via het Europese en internationaal verkoopnetwerk van McCain wordt een internationaal hapjes- en snackassortiment verkocht als McCain Foods. Jan Aaltzen Linde, huidige Managing Director bij van Geloven zal de businessunit leiden en in die rol blijven rapporteren aan Erwin Pardon.

Gezamenlijke historie

Jos Koster en Wilco Boone, medeoprichters van Scelta Products geven aan: “We konden ons geen geschikter bedrijf wensen om de toekomst van Scelta Products vooruit te helpen. Met de toevoeging van onze producten, ons managementteam en onze werknemers zijn wij ervan overtuigd dat McCain een goede positie heeft om de groei van de markt voor plantaardige hapjes en snacks te stimuleren”.

 De aankoopprijs wordt op dit moment niet bekendgemaakt.

Bron: McCain/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jan Aaltzen Linde (Van Geloven):  ‘Leverbetrouwbaarheid is grootste prioriteit’

Interview - De gehele foodserviceketen heeft momenteel te maken met inflatie, personeelstekort, gestegen energie- en grondstofprijzen en als gevolg daarvan mindere servicelevels. Ook Van Geloven ontkomt hier niet aan, vertelt ceo Jan Aaltzen Linde. Maar hij heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. “We werken aan structurele oplossingen en dat begint z’n vruchten af te werpen.”

Lees bericht


Jan Aaltzen Linde nieuwe voorzitter van de AKSV

Benoeming - Jan Aaltzen Linde, Managing Director van Van Geloven, is per 1 januari 2023 benoemd als nieuwe voorzitter van de Algemene Kokswaren- en Snackfabrikanten Vereniging (AKSV). Hij volgt Ronald Prince op die onlangs is benoemd tot voorzitter van de FNLI.

Lees bericht

Van Geloven opent nieuwe fabriekshal in Maastricht

Industrie – Snackfabrikant Van Geloven opent vandaag in Maastricht een nieuwe fabriekshal om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar snacks in de Benelux en om moederbedrijf McCain Foods te kunnen voorzien van kaassnacks voor haar out-of-home klanten zoals internationale fastfoodketens.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid