McDonald’s ontvangt V-label voor de Veggieburger


Fastservice -– De vegetarische burger – de Veggieburger - die McDonald’s Nederland in ruim 200 restaurants verkoopt, draagt sinds kort het V-label van de Vegetariërsbond. Dit Vegetarisch Keurmerk garandeert dat producten geen ingrediënten of hulpstoffen afkomstig van dieren bevatten. De Veggieburger staat sinds december 2016 in bijna alle McDonald’s restaurants op de menukaart. Het V-Label wordt door de Vegetariërsbond toegekend namens de European Vegetarian Union. Het is bij producten met het V-keurmerk niet meer nodig om te checken of producten volledig vrij zijn van dierlijke ingrediënten en/of hulpstoffen; producten zijn gegarandeerd vegetarisch. De Vegetariërsbond beheert en controleert dit keurmerk in Nederland. Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond: “Gasten van McDonald’s kunnen volledig vertrouwen op het vegetarische karakter van de Veggieburger”. Eunice Koekkoek van McDonald’s : “We zijn blij dat de Vegetariërsbond de kwaliteit van de Veggieburger onderstreept door het toekennen van het V-label’. De Veggieburger – die in z’n geheel bestaat uit wortel, rode paprika, groene erwten, groene bonen, aardappel, ui, verse sla, tomaat en plantaardige saus op een sesambroodje – wordt op dit moment in ruim 200 restaurants in Nederland verkocht. ‘De Veggieburger wordt gefrituurd in een aparte pan in 100% plantaardige olie. Bijna alle restaurants in Nederland hebben ruimte voor deze aparte frituurpan.” Bron: McDonald’s

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

HAVI rijdt dankzij Neste voortaan op de frituurolie van McDonald’s

Circulair – Fastfoodrestaurant McDonald’s en logistieke partner HAVI gaan samenwerken met Neste. Het Finse bedrijf is 's werelds grootste leverancier van hernieuwbare diesel geraffineerd uit afval en residuen. Voor de McDonald's restaurants gaan zij nu het gebruikte frituurvet recyclen tot Neste MY Renewable Diesel, die vervolgens wordt ingezet als brandstof voor de vrachtauto’s van HAVI, die de restaurants beleveren.

Lees bericht

McDonald’s laat in prototype locatie het ‘nieuwe werken’ zien

Fastservice – McDonald’s heeft een prototype locatie neergezet als oplossing voor het nieuwe werken. Twee nieuwe elementen zijn aangebracht: Take Out en Dine In. De komende tijd wil de hamburgerketen samen met de franchisers kijken of er verbeteringen zijn aan te brengen. Ook medewerkers kunnen in een videclip alvast bekijken hoe er straks rekening kan worden gehouden met elkaar en...

Lees bericht

Horeca probeert oplossingen te vinden in coronacrisis

Horeca - De Nederlandse horeca is op tal van manieren bezig het coronavirus het hoofd te bieden. Sommige horecagelegenheden hanteren andere openings- en sluitingstijden, andere locaties beperken het restaurantbezoek tot maximaal 80 personen en weer andere zoeken een oplossing in het afhalen en bezorgen van maaltijden.

Lees bericht



McDonald’s kiest naast Uber Eats ook voor Thuisbezorgd.nl

Bezorgdienst – McDonald’s kiest naast een samenwerking met bezorgdienst Uber Eats ook voor een samenwerking met Thuisbezorgd. Maandag 23 december gaat in Maastricht het eerste restaurant van start met McDelivery via Thuisbezorgd.nl. Het gaat vooralsnog om een proef, maar de bedoeling is dat de bezorgdienst wordt uitgebreid naar andere steden. Tot nu toe werkte McDonald’s exclusief met Uber Eats,...

Lees bericht

McDonald’s lanceert platform voor eigen milieu-initiatieven

Formulenieuws – Fastfoodketen McDonald’s lanceert een Europees platform om innovatieve oplossingen te testen op het gebied van verpakkingen en recycling. Dit ‘Better M’ programma is opgezet om het gebruik van plastic te verminderen en de recyclebaarheid van verpakkingen in de Europese vestigingen te verbeteren. Nederland maakt onderdeel uit van het Europese programma. Eén van de initiatieven is om de...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid