McDonald’s gaat informatie verzamelen over zwerfvuil


Zwerfvuil – McDonald’s wil tot eind maart dit jaar informatie gaan verzamelen over zwerfvuil. De Landelijke Opschoondag op zaterdag 20 maart geldt daarvoor als aftrap. Op deze dag, waarin bedrijven en buurtbewoners van de bedrijven samen de strijd aangaan tegen zwerfafval, wordt dan door de restaurantketen niet alleen zwerfafval verzameld maar ook data.

McDonald’s laat weten het belangrijk te vinden bij te dragen aan een schone omgeving. Daarom draait de Landelijke Opschoondag dit jaar zowel om het inzamelen van zwerfafval als om het verzamelen van relevante data. In de Litterati-app is gedurende de Landelijke Opschoondag tot eind maart de uitdaging ‘LOD2021’ beschikbaar waarmee buurtbewoners lokale locaties kunnen doorgeven waar zwerfafval ligt.

Proef

Vrijwilligers die via de Litterati-app namens McDonald’s opruimen, verzamelen daarmee data die vervolgens door Nederland Schoon aangeboden wordt aan McDonald’s. Op basis van deze data weet McDonald’s op welke locaties het zwerfafval ligt en kan dus de juiste opruimroutes gaan inplannen. Op dit moment is het inzamelen van afval door vrijwilligers voor een merk een proefsamenwerking met Nederland Schoon. McDonald’s streeft er naar deze samenwerking structureel te maken.

Minder afval

McDonald’s wil niet alleen maximaal afval inzamelen, maar werkt ook hard aan het verminderen, verduurzamen en recyclen van al haar verpakkingen. Met onder meer de overstap van plastic naar papieren rietjes en het vervangen van de plastic McFlurry deksel voor een kartonnen beker afgelopen oktober, wordt 125 duizend kilo plastic op jaarbasis bespaard. En afgelopen zomer zijn de verpakkingen van de Chili Chicken en de McKroket Burger vervangen door een wikkelverpakking. Hiermee wordt maar liefst 250 duizend kilo karton per jaar minder uitgegeven.

Nascheiden

Daarnaast zet McDonald’s in op het zoveel mogelijk nascheiden van afval, in 2022 wil ze honderd procent van haar afval nascheiden, op dit moment is dat 30% procent.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsHouten lepeltje McFlurry bespaart jaarlijks 70.000 kilo plastic

Formulenieuws – McDonald’s houdt op met het plastic lepeltje voor de McFlurry en stapt over op hout en bespaart daarmee 70.000 kilo plastic. Omdat ook het andere bestek wordt vervangen komt daar nog eens 37.000 kilo bij. De totale omschakeling van het bestek zorgt er voor dat de restaurantketen jaarlijks 102.000 kilo plastic minder in omloop brengt.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid