McDonald’s laat in prototype locatie het ‘nieuwe werken’ zien


Fastservice – McDonald’s heeft een prototype locatie neergezet als oplossing voor het nieuwe werken. Twee nieuwe elementen zijn aangebracht: Take Out en Dine In. De komende tijd wil de hamburgerketen samen met de franchisers kijken of er verbeteringen zijn aan te brengen. Ook medewerkers kunnen in een videclip alvast bekijken hoe er straks rekening kan worden gehouden met elkaar en met de gasten.

Het prototype restaurant dat is ingericht als oplossing voor de anderhalvemetereconomie staat in het GelreDome in Arnhem. Op de locatie wil McDonald’s met franchisers en vakgenoten gezamenlijk bekijken welke aanpassingen en verbeteringen kunnen worden aangebracht. De keten heeft, met de kennis van nu, twee varianten uitgewerkt dat een blauwdruk zou kunnen zijn van hoe de horeca straks weer gasten kan verwelkomen: Take Out Plus en Dine In.

Take Out

Bij Dine In wordt de bestelling in het restaurant aan tafel geserveerd, met behulp van een serveerwagen om een veilige afstand te houden tussen medewerkers en gasten. Take Out is nieuw. Arnhem GelreDome is het eerste McDrive restaurant waar de keten vanaf vandaag deze service introduceert. Take Out is met name gericht op het helpen van gasten die het restaurant niet kunnen bezoeken via de McDrive, bijvoorbeeld fietsers of voetgangers. Gasten kunnen ook daar contactloos betalen.

Branchebreed

Erwin Dito, Managing Director McDonald’s Nederland: “We denken graag in oplossingen. Uiteraard is elk restaurant anders,  dat geldt ook  voor onze eigen restaurants, maar elke ondernemer heeft wel met dezelfde uitdagingen te maken om een veilige omgeving voor gasten en medewerkers te creëren. Daarom nodigen we collega-horecaondernemers uit bij ons te komen kijken en met elkaar na te denken over verbeteringen waar de hele horeca iets aan heeft. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat alle Nederlanders straks weer op veilige wijze kunnen genieten van alles wat de horeca te bieden heeft.”

Medewerkersrap

Een rap voor medewerkers moet duidelijk maken hoe medewerkers zich straks aan de nieuwe regels moeten houden. De videoclip is gemaakt met rapper Jac Forty en medewerkers van McDonald’s en draait om het principe van ‘zet neer, stap weg en pak over’, dat sinds medio maart wordt toegepast in alle McDonald’s restaurants in Nederland die geopend zijn voor contactloze bestelmogelijkheden. In deze werkwijze, waar medewerkers in vaste zones werken om afstand te bewaren tot elkaar, staat de gezondheid en veiligheid van medewerkers en gasten centraal.

Aangepast menu

Om de afstanden te garanderen zijn er veranderingen doorgevoerd in de keuken. Als gevolg van deze aangepaste opstelling in de keuken biedt de restaurantketen tijdelijk bepaalde producten niet aan. De klassiekers waaronder de Big Mac, Quarter Pounder, McChicken, McNuggets en de McKroket zijn wel verkrijgbaar.

Bron: @FoodClicks

McDonald's was een van de eerste restaurants die een 'coronaveilige' testlocatie inrichtte in een vestiging in Arnhem

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Drinkbekers Duitse McDonalds verwerkt tot Tork-toiletpapier

Hergebruik - Drank-, milkshake- en ijsbekers zullen worden hergebruikt voor de productie van toiletpapier van Essity’s, het hygiënemerk Tork. Uit een pilot is gebleken dat Essity de papieren bekertjes, nadat ze versnipperd zijn, met succes kan gebruiken als materiaal in een deel van hun fabrieken.

Lees bericht


McDonald’s komt met eigen spaarprogramma

Formulenieuws – McDonald’s komt met een eigen spaarprogramma en introduceert MyMcDonald’s. Klanten kunnen bij elke bestelling digitaal punten sparen, die in te wisselen zijn voor gratis producten. De lancering van het spaarprogramma is de volgende stap in een reeks van innovaties in de digitale klantstrategie van McDonald’s.

Lees bericht

BBB Horeca Summit nieuw op BBB Maastricht

Beurzen – Op 11 tot en met 13 oktober wordt de BBB Maastricht gehouden in het vernieuwde MECC Congrescentrum in Maastricht. Voor de horecaprofessionals is dan weer drie dagen lang proeven, beleven en netwerken. Nieuw dit jaar is de BBB Horeca Summit, die de BBB organiseert in samenwerking met Servicecenter 4Hospitality.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid