McDonald’s Nederland in 2023 over op groene energie


Formulenieuws - McDonald’s gaat in Nederland samenwerken met energiebedrijf Eneco. Vanaf 2023 schakelen alle Nederlandse restaurants over op volledig groene energie uit Nederland uit nieuw te ontwikkelen zon- en windparken.

Eneco en McDonald’s gaan samenwerken om de energie bij de restaurantketen verder te verduurzamen. McDonald’s wil in Nederland de broeikasgasuitstoot vanuit d restaurants en de productieketen fors reduceren voor 2030. Om dat doel te bereiken stapt McDonald’s per januari 2023 over op volledige groene energie uit nieuw te ontwikkelen zon- en windparken in Nederland. Ook kijken de partners samen naar mogelijkheden om het energieverbruik van de restaurants te reduceren en de energievoorziening verder te verduurzamen door zelf energie op te wekken.

Doelstelling is om samen met Eneco het energieverbruik in 2030 met 15% te hebben verminderd en daarnaast de energie te betrekken  van lokaal gewonnen duurzame energie. Het bedrijf draagt op die manier bij aan de wereldwijde ambitie om in 2030 een reductie van 36% broeikasgasuitstoot van restaurants en kantoren te realiseren.  

Regionaal

Om de energievoorziening van de 254 restaurants in Nederland te verduurzamen stapt McDonald’s vanaf januari 2023 over op regionaal opgewekte zonne- en windenergie van Eneco. Daarnaast worden ook de restaurants zelf opgeroepen acties te ondernemen. Zo kunnen zij zonnepanelen op het dak leggen of een solar carport aanleggen. Voor de momenten dat de zon niet schijnt en het windstil is, wordt gekeken naar de mogelijkheid van energieopslag.

Verschillen

McDonald’s moet hiervoor ook in gesprek met de franchisers omdat de lokale verschillen bij ondernemers groot zijn. Sommige ondernemers zijn bijvoorbeeld aangesloten op het gas. En een restaurant midden in de stad kan wellicht heel beperkt zonnepanelen plaatsen, waar een restaurant langs de snelweg afhankelijk is van een aardgasvoorziening. Samen gaan we werken aan slimme oplossingen om de energievoorziening en energieverbruik van de restaurants verder te verduurzamen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsMcDonald’s komt tijdelijk met plantaardige burger McPlant

Formulenieuws – McDonald’s introduceert tijdelijk de plantaardige burger McPlant. Het rundvleesalternatief van de hamburgerketen is gemaakt met Beyond Meat en gericht op flexitariërs die interesse hebben in plantaardige producten. De McPlant is vanaf vandaag tot en met 1 november beschikbaar in vrijwel alle Nederlandse restaurants. 

Lees bericht

McDonald’s komt met vervolg op eerdere zwerfafvalcampagne

Formulenieuws  –McDonald’s gaat het goede gedrag van gasten die zorgvuldig omgaan met afval opnieuw belonen. De hamburgerketen komt met een opvolging van de eerste You Bin It, You Win It editie vorig jaar. Tijdens die campagneperiode zag McDonald’s een toename van vier procent in de hoeveelheid afval dat correct werd weggegooid in de afvalbak.

Lees berichtMcDonald’s stuurt nieuwe medewerkers de lucht in

Actie - Nieuwe medewerkers – Crewmembers geheten – van McDonald’s maken kans op een ballonvaart. De eerste ballon gaat vanmiddag vanaf het Malieveld in Den Haag omhoog. Nieuwe Crewleden, die kans willen maken op een tocht, kunnen zich tot en met 17 september aanmelden voor een baan bij een van de 254 restaurants in Nederland.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid