McDonald’s zoekt verbinding met het delen van Franse frietjes


In de nieuwe McDonald's-campagne speelt gebarentaal een belangrijke rol

Formulenieuws - In de nieuwste zomercampagne zoekt McDonald’s naar verbinding en speelt het delen van Franse frietjes de hoofdrol. In de campagnefilm krijgt het delen nog meer waarde als dat gebeurt met een Engelse toerist via gebarentaal met haar vakantieliefde.

“McDonald’s is er voor iedereen. Dat sprak ons juist zo aan in dit script en campagne”, zegt Stijn Mentrop, Director Marketing & Communications bij McDonald’s Nederland. “Dit keer hebben we er voor gekozen om in onze merkfilm de hoofdrol te geven aan een jonge vrouw met een gehoorbeperking. Na corona moeten we elkaar weer leren begrijpen en staan we open voor nieuwe verbindingen,  dat laat deze film mooi zien”.

Activiteiten

Rondom de campagne worden tal van activiteiten georganiseerd. Zo wordt 13 juli, de Dag van de Franse Frietjes, gevierd met een oefening Frietjes bestellen in het Frans. Op 30 juli, de Dag van de Vriendschap, biedt McDonald’s heel Nederland de kans om iemand te verrassen, bijvoorbeeld om een verloren vriendschap te herstellen met een frietje. Ook rijdt er een speciale McDonald’s friettruck door Nederland om voor bijzondere verrassingen te zorgen.

Bron: McDonald’s/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

McDonald’s maakt gouden sieraden van afval

Formulenieuws – McDonald’s Nederland lanceert met Litter & Glamour voor het derde jaar op rij een grote landelijke campagne om meer bewustzijn te creëren voor het (goed) weggooien van afval. Vanaf 16  augustus is er in elk van de 258 restaurants een gouden actie-afvalbak te vinden. Gasten die hun afval hierin weggooien, maken tot 12 september kans om sieraden te winnen welke geheel...

Lees bericht


Petra Slokkers versterkt directieteam McDonald’s Nederland

Benoeming – Petra Slokkers is benoemd als Director Field Operations & McOpCo bij McDonald’s Nederland. Hiermee wordt ze binnen het directieteam van McDonald’s Nederland verantwoordelijk voor de samenwerking met de 74 franchisenemers en hun restaurantteams. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de 22 restaurants die McDonald’s Nederland zelf exploiteert. In totaal heeft McDonald’s 258 restaurants in Nederland, waarvan het overgrote merendeel door...

Lees bericht
McDonald’s maakt terrassen in Nederland rookvrij

Formulenieuws – Eind deze zomer zijn alle terrassen van de McDonald’s restaurants in Nederland  rookvrij. De komende maanden wordt de communicatie op alle McDonald’s terrassen aangepast, waaronder het plaatsen van stoeptegels in samenwerking met de Rookvrije Generatie.

Lees bericht

Hoofdkantoor McDonald’s Nederland verhuist naar Utrecht

Formulenieuws – Het hoofdkantoor van McDonald’s is verhuisd van Amsterdam naar Utrecht. De 150 medewerkers van de Serviceorganisatie komen de zitten in het gloednieuwe hoofdkantoor in het duurzame Central Park gebouw, nabij Utrecht Centraal. De verhuizing naar Central Park sluit aan bij de duurzame ambities van het familierestaurant.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid