Meatless Farm introduceert plantaardige Aziatische borrelsnacks


Introductie - Meatless Farm komt als eerste met plantaardige Aziatische borrelsnacks. Volgens het bedrijf sluit de introductie aan bij de huidige trend naar meer plantaardige producten.

Volgens Ferry Kamp van Meatless Farm bleef het plantaardige alternatief voor de borrelkaart nog achter, terwijl  consumenten steeds vaker de keuze maken voor plantaardig. Doodzonde, vindt hij: “Mensen hebben zin om weer onder elkaar te zijn, samen aan de bar te zitten en een hapje te delen. Maar de groeiende groep flexitariërs zoekt vaak naar lekkere en originele snacks op de borrelplank”. Met alleen een vegetarische bitterbal kom je er niet meer, volgens Kamp. “Bovendien zijn er in groepen of gezinnen altijd wel één persoon die vegetariër of vegan is. Diegene bepaalt meestal waar de groep gaat eten. Dus juist die gast wil je verrassen, verleiden en weer terugzien.”

Vier Aziatische snacks

De snacks zijn vanuit de vriezer in een paar minuten in de oven of frituur te verwarmen. Het vlees van de Aziatische snacks is vervangen door onder andere erwteneiwit.

- De Porkless Wontons zijn gemaakt van oosterse paddenstoelen en tomaten en gekruid met citroengras, tamarinde, gember, koriander, peper en chili.

- De Duckless Spring Rolls van wortelen, oesterzwammen, peultjes, kool en rijstnoedels en de smaak van umami.

- De handgerolde Porkless Gyoza’s hebben de authentieke Japanse smaak van rijstwijn, sake en soja. Hartig met een zachte bite.

- De Samosa’s hebben een voedzame vulling van aardappelen, erwten, tomaat, ui en zijn gekruid met koriander, kurkuma, fenegriekzaad, gember, chili en kerrieblaadjes.

Niet tegen vlees

Het Engelse Meatless Farm is een nieuwkomer op de Nederlandse plantaardige markt. Ze zijn niet ‘tegen’ vlees maar willen consumenten laten proeven dat vegan food minstens nét zo lekker of lekkerder is dan meat.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Meatless Farm lanceert drie nieuwe horecaproducten

Vegetarisch - Meatless Farm, introduceert na de plantaardige Aziatische borrelsnacks, nu drie nieuwe producten voor de horeca en groothandel. De lijn omvat een drietal hoofdmaaltijden, te weten Aziatische gehaktballetjes, kiploze stukjes en gehaktloze braadworst.

Lees bericht


Nieuwe Europese productiehub Meatless Farm in Almere

Plantaardig - Meatless Farm opent een nieuwe Europese productiehub in Almere. De hub zorgt er voor dat de productiecapaciteit met 25 procent kan worden verhoogd en laat de Europese ambities zien van het bedrijf. Het bedrijf heeft voor de productieunit een strategisch partnerschap met de Van Loon Group gesloten.

Lees bericht

Meatless Farm gaat Nathan’s Famous voorzien van ‘plantbased’ hotdogs

Plantaardig - Meatless Farm, producent van vleesvervangers, gaat samenwerken met het Amerikaanse hotdogrestaurant Nathan's Famous en lanceert zijn allereerste plantaardige hotdog.  In deze plantaardige hotdog combineert Nathan's zijn meer dan 100 jaar oude geheime kruidenrecept met de plantaardige ingrediënten, waaronder erwteneiwit van topkwaliteit van Meatless Farm.

Lees berichtMeatless Farm start in Nederland

Plantaardig – Het bedrijf Meatless Farm, onder leiding van oud-Lidl topman Erwin Meijer, startte in 2020 met haar plantaardige producten in de VS, Azië, maar komt nu ook naar Europa, te beginnen in Nederland. Het bedrijf ziet de markt voor vleesloze zodanig groeien dat het ruimte ziet voor plant-based gehakt, burgers, worsten en chickenless producten.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid