Medewerkers SPAR in nieuw, duurzaam jasje gestoken


Medewerkers SPAR krijgen nieuwe duurzame kledinglijn

Formulenieuws – Alle medewerkers van de Nederlandse SPAR-winkels worden dit jaar in nieuwe werkkleding gestoken. Naast het andere design van de kledinglijn, is deze ook volledig van duurzame materialen geproduceerd.

SPAR is bezig met een missie en wil King of Convenience worden,  of wel de koning in gemak. Daarbij zijn gastvrijheid, foodservice, duurzaamheid en een eigentijds karakter belangrijke elementen, volgens de organisatie. Die laatste twee elementen moeten in de nieuwe kleding terugkomen.

Duurzaam

Na een uitgebreid testtraject en met een klankbordgroep van ondernemers is uiteindelijk gekozen voor deze nieuwe lijn. Bijzonder aan de nieuwe kledinglijn is het duurzaamheidsaspect. De lijn is volledig van duurzame materialen geproduceerd. Dit betekent dat conventioneel katoen en polyester vervangen zijn door GOTS-gecertificeerd biologisch katoen en polyester van gerecyclede petflessen. Marlies van Wijk, formulespecialist: “Daar zijn we erg trots op en we laten dit dan ook graag zien. Daarom is op ieder kledingstuk een duurzaamheidslabel bevestigd. Dit label laat zien van welke duurzame materialen het artikel gemaakt is. Bij de uitlevering van de nieuwe kleding krijgen winkels een zak toegestuurd om de oude kleding retour te sturen, zodat we het kunnen recyclen.”

De uitlevering van de nieuwe bedrijfskleding verloopt gefaseerd en begint medio april 2023. Het is de bedoeling dat alle SPAR-winkelmedewerkers vóór het einde van dit jaar in het nieuw gehuld zijn.

Bron: SPAR/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

SPAR winnaar Nationale Franchise Trofee 2023

Verkiezing - SPAR is dinsdag winnaar geworden van de  vakprijs voor franchiseformules. De trofee is een mooie erkenning op het gebied van samenwerking en kwaliteit, aldus SPAR in een reactie. Alleen door de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) erkende formules komen in aanmerking voor de prijs.

Lees bericht


Foox, Primera en Spar richten eigen inkoopclub op

Inkooporganisatie - Foox, Primera en Spar hebben de Coöperatie Retail Inkoopunie opgericht. Met deze nieuwe inkoopcoöperatie kunnen de partijen onder meer op het gebied van tabak een stevige vuist maken richting de industrie. Dat meldt NSO Retail Magazine.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid