‘Meer aanbod proteïne drinks & bars binnen tankstations’


Proteïne drinks en bars worden steeds vaker aangeboden binnen het petrolkanaal

Ontwikkeling – Steeds vaker worden de tankstationsgezien als aankoop- en verkoopkanaal van proteïne drinks & bars. Ook de tankstationmaatschappijen zelf en de groothandels geloven in deze relatief nieuwe categorie. De Haan Minerale Oliën doet een test met het sterk groeiende merk XXL op een aantal locaties en ook groothandel Lekkerland heeft een aantal producten opgenomen.

Het sterk groeiende bedrijf XXL Nutrition van René van der Zel heeft al goede ervaringen opgedaan in een aantal tankstationshops van Comme Chez Nous in België met de voedingssupplementen en wil nu in Nederland uitbreiden bij tankstations. In navolging daarvan houdt ook De Haan Minerale Oliën op een aantal locaties een pilot met de energieproducten. Het assortiment bestaat niet alleen uit repen en drankjes, maar bevat een uitgebreid assortiment aan poeders en andere voedingssupplementen. Ook bij Shell deed het merk tijdens een voorsteldag voor nieuwe producten van de week mee met een pitch. Of dat tot een positief advies leidt voor opname is nog niet bekend.

Sporten zoaals fitness en padel zijn sterk groeiend en als gevolg daarvan neemt ook het aantal gebruikers van extra eiwitten toe voor sneller herstel of meer spieropbouw. Voor mensen langs de weg is de mogelijkheid om een proteïne shake of eiwit bar aan te schaffen veelal een logische plek. Reden ook voor groothandel Lekkerland om een aantal producten op te nemen, want ook zij zien dat de vraag bij zelfstandige tankstationondernemers toeneemt. Voor tankstationondernemers zelf is de relatief nieuwe categorie een goede aanvulling op het bestaande assortiment. Bovendien zorgt het aanbod van proteïneproducten er voor dat consumenten van en naar de sportschool vaker langskomen.

Bron: XXL Nutrition/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ISS doneert 1 miljoen kommen soep aan Voedselbanken

Donatie - Facilitair dienstverlener ISS Facility Services is een samenwerking gestart met het sociale soepmerk Soupalicious. Dit partnerschap levert de Nederlandse voedselbanken maar liefst 1 miljoen kommen soep op per jaar. Een prachtige stap om honger door armoede tegen te gaan.

Lees berichtShell gaat tijdelijk samenwerken met chef Soenil Bahadoer

Tankstation – Shell komt in navolging van de Hollandse helden met het thema ‘Proef de wereldkeuken’. Ieder kwartaal introduceert Shell daarbinnen een nieuw assortiment geïnspireerd door wereldse smaken. Dit kwartaal ligt de focus op de Surinaamse en Indiase keuken en gaat Shell een tijdelijke samenwerking aan met Soenil Bahadoer, chefkok en eigenaar van restaurant De Lindehof met twee Michelinsterren.

Lees bericht

Nieuwe Tony’s Coffee & More bij haan tankstation in Pijnacker

Tankstation - De Haan heeft het tankstation van Avia overgenomen en omgetoverd tot een haan tankstation, volledig in blauw en met een moderne nieuwe shop van Tony’s. De verbouwde locatie in afgelopen weekend opengegaan voor bewoners van Pijnacker en automobilisten. Tony’s Coffee & More is één van de shopconcepten van Tony’s waarbij het met name om snacks, koffie...

Lees berichtShell station Oeijenbraak in Brabant wint Shells Barista Cup

Petrol - Voor de vierde keer organiseerde Shell samen met Selecta, Bakerstreet, Lattiz en Alpro de ‘Barista Cup’. De grote finale van de Barista Cup 2022 werd gehouden op 25 januari 2023 bij Selecta waar Baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista op de weg’. Winnaar is Janske van Shell ‘Oeijenbraak’, gelegen...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid