‘Meer samenwerking tussen Jumbo en HEMA’


HEMA-artikelen lagen al bij de Jumbo-supermarkten

Formulenieuws – Hema en jumbo gaan meer samenwerken. Beide bedrijven worden nauwer aan elkaar verbonden. Dat zegt CEO Saskia Egas Reparaz van HEMA in gesprek met NU.nl, dat vandaag staat gepubliceerd.

In het gesprek wordt ook aangekondigd dat honderden HEMA-filialen de komende jaren een opfrisbeurt krijgen. De familie Van Eerd die sinds enige tijd voor de helft eigenaar is van de winkelketen gaat daar geld voor vrijmaken.

Voor de consument zal vooral zichtbaar zijn dat er Jumbo-artikelen zijn terug te vinden bij HEMA. Het gaat dan om maaltijden en broodjes voor onderweg. De komende tijd wordt precies bekeken om welke producten het gaat. De bekende HEMA-taarten, tompouces en rookworsten, worden niet vervangen.

La Place

Bij de broodjes voor onderweg en de maaltijden zou het ook kunnen gaan om producten van La Place. Ook dat wordt de komende tijd bekeken, zo laat Egas Reparaz weten aan NU.nl.

Eenpersoonsrookworst

HEMA heeft eerder al aangegeven te stoppen met de buitenlandse activiteiten en zich te richten op de Nederlandse markt. Recent introduceerde de winkelketen onder andere de eenpersoonsrookworst omdat er steeds meer eenpersoonshuishoudingen zijn in Nederland.

Binnensteden

HEMA telt 550 winkellocaties, voornamelijk in de binnenstad. Via deze locaties krijgt Jumbo een sterkere positie in de binnensteden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

HMSHost en Westland openen Old Amsterdam brandstore op Schiphol

Luchthaven - HMSHost Nederland, horecabedrijf voor reizigers onderweg, exploiteert met kaasproducent Westland een Old Amsterdam brandstore op Schiphol Plaza. Shoppers en reizigers kunnen hier ter plekke een Old Amsterdam tosti eten of terecht voor een bekroond stuk Old Amsterdam kaas in geschenkverpakking.

Lees bericht


HEMA verkoopt bakkerijen aan BACU

Bakkerijen – HEMA heeft besloten om haar bakkerijen onder te brengen bij BACU, de in Uden gevestigde leverancier van brood, banket en broodspecialiteiten. BACU levert al brood en banket aan Jumbo Supermarkten en zal in de toekomst ook aan HEMA gaan leveren.

Lees bericht

Rechtbank wijst alle vorderingen van Jumbo en Coop op Sligro af

Rechtbank -  De rechtbank in Amsterdam heeft alle vorderingen van Jumbo en Coop op groothandel Sligro, voortvloeiend uit de transactie rond de verkoop van EMTÉ in 2018, afgewezen. Beide partijen maken geen aanspraak op de gevorderde 83 miljoen euro. Bovendien zijn Jumbo en Coop veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. De uitspraak is in lijn met de verwachtingen die Sligro meermaals...

Lees bericht

Jumbo zet met ‘van Dichtbij’ Nederlandse producten centraal

Formulenieuws  - Vanaf eind dit jaar kunnen klanten Jumbo huismerkproducten van Nederlandse bodem terugvinden in het schap onder de noemer ‘van Dichtbij’. Jumbo speelt met ‘van Dichtbij’ in op de toenemende vraag van klanten naar producten zoals eieren, groenten en fruit, vlees en zuivel uit Nederland.

Lees berichtJumbo opent nieuwe hub voor Overijssel en Flevoland

Bezorging - Vandaag opende Jumbo Supermarkten in Zwolle haar 14e thuisbezorghub. Vanuit deze nieuwe distributielocatie worden de online bestelde boodschappen via jumbo.com en de Jumbo app rechtstreeks bezorgd bij klanten in Overijssel, Flevoland en omstreken.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid