Met Nelson Tanate telt De Librije nu vier SVH Meesters
Meesterproef - Nelson Tanate (33), chef-kok van Restaurant De Librije*** in Zwolle, is geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. De Librije telt nu vier SVH Meesters.
Nelson Tanate mag na zijn inauguratie als 152ste chef, de titel SVH Meesterkok voeren. Restaurant De Librije is hiermee het enige restaurant in Nederland waar 4 SVH Meesters, met in totaal 5 SVH Meestertitels, werkzaam zijn: Jonnie Boer is SVH Meesterkok, Thérèse Boer-Tausch is SVH Wijnmeester en SVH Meestergastvrouw en Gert Wiltvank is SVH Meestergastheer.
SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag), Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel**, Rotterdam) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de Meesterproef van Nelson Tanate in De Librije af.
Bron: SVH/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Oudeland opnieuw overall winnaar Texel Culinair 2024
Wedstrijd - Zondagavond zijn de winnaars van Texel Culinair 2024 bekendgemaakt na een weekend vol culinaire verrassingen. Het evenementstond dit jaar in het teken van Kleur en bracht de beste chefs van Texel samen in een spannende competitie. Prijzen zijn er te verdelen in meerdere categorieën, met een overall winnaar. Die ging dit jaar, net als vorig jaar, naar restaurant...
Lees berichtHaags toprestaurant Waterproef sluit de deuren
Restaurant - Toprestaurant Waterproef in Den Haag is gesloten. Het aan de Scheveningse Tweede Binnenhaven gelegen restaurant van Yves van Westreenen was zaterdag 24 augustus voor het laatst geopend. De sluiting is vrijwillig, de eigenaar zoekt opvolging.
Lees berichtJumbo en Vermaat aandeelhouders joint venture La Place
Formulenieuws - Het voornemen van La Place om als zelfstandige organisatie verder te gaan en daarmee geen onderdeel meer te zijn van Jumbo, zoals begin juni bekend gemaakt, is per eind augustus definitief. Jumbo en Vermaat worden de aandeelhouders in de joint venture.
Lees berichtHelft Nederlanders gaat wel eens alleen uit eten
Onderzoek – Iets meer dan de helft (51%) van de Nederlanders bezoekt wel eens alleen een restaurant om te lunchen of te dineren. De andere helft (49%) doet dit liever in gezelschap. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd bij 1.000 Nederlandse consumenten door kassa- en betaalplatform Lightspeed.
Lees berichtTwee Hollandse chefs in beeld voor ‘World’s Best Young Chef’
Wedstrijd - Twee chefs van Nederlandse restaurants strijden dit jaar om de titel beste jonge chef in de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2024/2025. De twee chefs zijn Noah Wynants van De Librije*** in Zwolle en Victor Guitton van Ciel Bleu**in Amsterdam. Beiden koken op 4 november 2024 in de regionale finale van de internationale chefscompetitie.
Lees berichtValk Versmarkt in Voorschoten gaat vernieuwen
Versmarkt – De Versmarkt van Van der Valk in Voorschoten bestaat tien jaar. Reden voor het hotelbedrijf de versmarkt te gaan verbouwen. Begin volgend jaar gaat de locatie daarom dicht.
Lees bericht