‘Metro groothandelsactiviteiten naar Sligro’


De Belgische groothandelsactiviteiten zouden worden overgenomen door Sligro

Overname – Volgens onbevestigde berichten zou Sligro Food Group de groothandelsactiviteiten hebben overgenomen van het Belgische Metro. De Veghelse groothandel zou daarvoor een bod van 55 miljoen euro hebben neergelegd bij de Belgische curatoren.

De berichten worden door diverse Belgische en Nederlandse media gemeld, maar een officieel persbericht vanuit de Sligro Food Group is nog niet verstrekt. Eerder meldde de groothandel wel dat het interesse had en, recent nog, dat het daadwerkelijk een bod had uitgebracht op de groothandelsactiviteiten. Over de hoogte van het bod en de voorwaarden is verder niets gemeld. De overname zou een aanzienlijke versterking zijn van de positie van Sligro op de Belgische markt. Ongetwijfeld komt Sligro op een later tijdstip met meer nieuws.

Dat de overname ook de winkels van Makro in België betreft, zoals veel media melden, klopt niet. Sligro Food Group heeft altijd aangegeven alleen in de groothandelsactiviteiten geïnteresseerd te zijn.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsTankshopbeurs laat weinig shopinspiratie zien

Petrol – De jaarlijks gehouden Tankstation & Carwash Vakbeurs in Houten toonde deze editie veel techniek en hardwaren, maar inspiratie voor de tankshop was er maar weinig. Slechts een handvol bedrijven lieten producten zien waar je in de tankshop wat mee kunt.

Lees bericht

Sligro-formule Plaza na rebranding klaar voor verdere groei

Formulenieuws - Plaza , een soft-franchise formule van Sligro, heeft een flinke metamorfose ondergaan. Na een volledige rebranding gaan tientallen ondernemers, verspreid door het hele land, fris en eigentijds de toekomst tegemoet. De formule heeft ook een nieuwe slogan: ’Lekker bij ons. Plaza’.

Lees berichtHorecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Ruim 450 exposanten en 16.757 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Gastvrij Rotterdam. Daarmee is het eerdere record in 2019 met 16.303 bezoekers verslagen en werd de horecavakbeurs afgelopen dagen in Rotterdam Ahoy de grootste editie tot nog toe.

Lees bericht

Sligro Haarlem heropent dinsdag 6 september

Groothandel – Dinsdag 6 september wordt de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Haarlem heropend. Angélique Schmeinck (24Kitchen), Kees Kiestra (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels en Marcel Wijnberger (nieuwe vestigingsdirecteur Sligro Haarlem) verrichten samen met enkele klanten de officiële openingshandeling.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid