‘Metro groothandelsactiviteiten naar Sligro’


De Belgische groothandelsactiviteiten zouden worden overgenomen door Sligro

Overname – Volgens onbevestigde berichten zou Sligro Food Group de groothandelsactiviteiten hebben overgenomen van het Belgische Metro. De Veghelse groothandel zou daarvoor een bod van 55 miljoen euro hebben neergelegd bij de Belgische curatoren.

De berichten worden door diverse Belgische en Nederlandse media gemeld, maar een officieel persbericht vanuit de Sligro Food Group is nog niet verstrekt. Eerder meldde de groothandel wel dat het interesse had en, recent nog, dat het daadwerkelijk een bod had uitgebracht op de groothandelsactiviteiten. Over de hoogte van het bod en de voorwaarden is verder niets gemeld. De overname zou een aanzienlijke versterking zijn van de positie van Sligro op de Belgische markt. Ongetwijfeld komt Sligro op een later tijdstip met meer nieuws.

Dat de overname ook de winkels van Makro in België betreft, zoals veel media melden, klopt niet. Sligro Food Group heeft altijd aangegeven alleen in de groothandelsactiviteiten geïnteresseerd te zijn.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thuisbezorgd.nl en Makro bieden restaurants inkoopkorting

Samenwerking - Thuisbezorgd.nl werkt samen met Makro om aan de aangesloten restaurants een unieke inkoopkorting bij de groothandel te bieden. Dat is maandag op de Horecava bekend gemaakt. Meer dan 13.000 restaurant partners van Thuisbezorgd.nl genieten direct na registratie van een korting tussen 3 en 5% bij alle 17 vestigingen van Makro in Nederland.

Lees bericht


Mijlpaal van 2,5 miljard euro omzet bijna in zicht bij Sligro

Groothandel - De omzet van Sligro Food Group over 2022 bedroeg €2.483 miljoen, een toename van 30,8% ten opzichte van de omzet in 2021 van €1.898 miljoen. Daarmee komt de mijlpaal van 2,5 miljard euro in zicht. Ook in het laatste kwartaal deed de groothandel uit Veghel het goed. Het wist de omzet met 26,8% ten opzichte van vorig jaar te verbeteren.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid